Sunday, January 7

Πουλ όβερ δε κίμπορντ (Bernstein, I need a backup!)

Το monitor μας τέλειωσε. Τους λόγους μπορείτε να τους δείτε στο ποστ του Παναγιώτη Βρυώνη, ΕΔΩ. Πολύ διαφωτιστική είναι και η αλληλογραφία που αντάλλαξε με την Mirandolina.
Διαβάζω τους λόγους τους οποίους επικαλείται η Mirandolina. Κάτι λέγεται για πνευματικά δικαιώματα και ότι αυτά παραβιάζονται, με τη δημοσίευση στο monitor ενός τίτλου και των πρώτων 20- 30 λέξεων από κάθε ποστ. Περιττό να πω ότι το επιχείρημα αυτό δεν στέκει νομικά.
Ο κύριος λόγος, όπως έχει επισημάνει και πολύ σωστά ο Πάνος Ζέρβας ΕΔΩ, είναι ότι η mirandolina δεν θέλει να εμφανίζονται τα κείμενά της δίπλα σε κείμενα άλλων blogger, τους οποίους δεν εγκρίνει.
Αναφέρει, στην αλληλογραφία της με τον Παναγιώτη Βρυώνη: Δεν θα δεχόταν ποτέ ο Carl Bernstein να εμφανίζονται τα κείμενά του στη Βαβούρα ή δίπλα σ’ αυτά του Τράγκα.
Aισθάνομαι πολύ άσχημα που δεν έχω μέχρι στιγμής βρει κείμενα αντάξια της Βαβούρας στα blogs. Ήταν ένα από τα αγαπημένα μου περιοδικά. Αισθάνομαι επίσης πολύ άσχημα που δεν κατάλαβα τόσο καιρό ότι υπάρχουν bloggers που τα κείμενά τους είναι αντάξια του Carl Bernstein.
Τελικά, το Διαδίκτυο και τα blogs ΔΕΝ είναι για όλους. Αυτό κατάλαβα εγώ από την όλη ιστορία. Μερικοί άνθρωποι επιμένουν να λειτουργούν με όρους και λογικές περασμένης εικοσαετίας.
Είναι η ίδια λογική που βάζει όρους σε μηχανές αναζήτησης, η ίδια λογική με την οποία λειτουργούν κυβερνήσεις οι οποίες προσπαθούν να «αστυνομεύσουν» τον χώρο του διαδικτύου. Η ίδια λογική που έκανε αρκετούς να συζητούν πριν λίγο καιρό για αυτορύθμιση των blogs. Η ίδια λογική που ενόχλησε τον Παναγιώτη Βρυώνη και τον οδήγησε στο να κλείσει το monitor.

Η ίδια λογική που κάνει την Ελλάδα, Ελλαδίτσα και τον Έλληνα, Ελληνάρα.

"For the first time, the weird and the stupid and the coarse are becoming our cultural norms, even our cultural ideal".
Carl Bernstein

"Εσύ σούτ!"
Η γιαγιά στη διαφήμιση της Nova

PS. Για το θέμα έγραψαν επίσης ο jago, ο καλτσόβρακος, η μανταλένα , ο πετεφρής, ο χαρτοπόντικας, o afmarx , η ψιλικατζού και οι e-roosters.
Για το νομικό μέρος της υπόθεσης, δείτε στο ποστ του adamo, ΕΔΩ.


Update

Σύμφωνα με νέο ποστ του vrypan , το πιο πιθανό είναι ότι το monitor θα επαναλειτουργήσει υπό νεά "διεύθυνση".

34 Comments:

Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

Δεν θέλω να ασχοληθώ με την ουσία της διένεξης, με το ποιός έχει δίκιο, ο Παναγιώτης ή η Μιραντολίνα που σύμφωνα με τον Vrypan είναι η πέτρα του σκανδάλου. Και δεν θέλω όχι γιατί δειλιάζω να πω την γνώμη μου, αλλά γιατί δεν θέλω να ξανακάνω το ίδιο λάθος και να πάρω θέση χωρίς να έχω τις απαραίτητες πληροφορίες και τεχνικές γνώσεις, που δεν τις έχω.

Θέλω όμως να σού πω, Παναγιώτη, ότι ακόμα κι αν έχεις τα χίλια δίκια του κόσμου, νομίζω πως δεν έχεις το ηθικό δικαίωμα να κλείσεις το monitor, τουλάχιστον όχι χωρίς κάποιον ΣΟΒΑΡΟ λόγο. Γιατί το monitor, με την συμμετοχή και με την στήριξη όλων ημών των 2000 περίπου, έγινε το αδιαμφισβήτητο επίκεντρο του ελληνικού blogging. Δεν είναι δηλαδή πιά ένα παιχνιδάκι σου, που το ανοίγεις και το κλείνεις όποτε κάποιος σε εκνευρίζει, δίκαια ή άδικα.

Από την άλλη, είναι παράλογο το να καταστρέφεις κάτι που χτίστηκε σιγά σιγά και που δίκαια κέρδισε το στάτους της αυθεντίας, σαν το συνώνυμο του ελληνόφωνου blogging,

Θέλω να πω ότι θεωρώ απαράδεκτες τις ειρωνίες της Μιραντολίνας για “Δερβέναγες του ελληνόφωνου ίντερνετ” και περί του ότι “αν άνοιγες την πόρτα της εξόδου από το monitor θα έμεναν τρεις κι ο κούκος”. Πέρα όμως από την προοπτική της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης του θέματος, που είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα είχε πολλά να σού αποφέρει, αν όχι σήμερα, σιγουρα αύριο, θα έβγαζες πολλά λεφτά από το monitor, και θα σού άξιζε απόλυτα, και γιατί όχι, υπάρχει νομίζω και μια ηθική υποχρέωση απέναντι σε όλους εμάς.

Μια θρακιώτικη παροιμία λέει ‘θύμωσε ο τσομπάνης κι έκοψε το πράμα του’… εσύ θύμωσες κι έκοψες ολονών μας το πράμα μαζί. Κυρίως όμως το δικό σου.

Αν επιμείνεις να το κλείσεις, σίγουρα σε λίγο κάπου θα ξεφυτρώσει ένα νέο monitor. Ίσως ήδη να έχει γίνει αυτό! Το μοναστήρι να’ ναι καλά, και το μοναστήρι είναι ο Blogger.com και το Wordpress, και ΟΧΙ το monitor. Και τότε όλοι εμείς που τώρα θλιβόμαστε γιατί έκλεισε το στέκι μας, θα πούμε “Το Monitor πέθανε, ζήτω το νέο Monitor!” Έτσι είναι η ζωή. Δεν της αρέσουν τα αδιέξοδα. Συνεχίζεται.

Ελπίζω να κατάλαβες ότι όλα αυτά τα λέω τελείως φιλικά, και με συναίσθηση της υποχρέωσης που έχω και εγώ προσωπικά απέναντί σου σαν δημιουργό του στεκιού μου τόσον καιρό. Αλλά επίσης πρέπει να καταλάβεις ότι η κίνησή σου ήταν τελείως άτοπη, και να κάνεις πίσω όσο είναι καιρός. Σε κάθε περίπτωση, να είσαι καλά.

1/07/2007 04:55:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Αφού σου το'πα ρε μαλάκα. Τώρα με γαμάν Αλβανοί...

1/07/2007 05:07:00 pm  
Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

Στην ουσία του θέματος: Υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Η Μιραντολίνα να έχει δίκιο ή άδικο.

Αν έχει δίκιο, ας την σβήσει ο Παναγιώτης και ας τελειώσει το θέμα. Αν χρειάζεται δέκα λεπτά, ας τα διαθέσει, αντί να κλείσει το μόνιτορ!

Αν έχει άδικο, τότε, πολύ απλά, έχει δίκιο ο Παναγιώτης, που όμως λέει ότι κλείνει το μόνιτορ λόγω αρχών. Αλλά “συνέπεια στις αρχές μου” δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση άτακτη υποχώρηση. Σημαίνει ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΩ ΤΙΣ - όποιες - ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.

Και ποιές συνέπειες δηλαδή; Αν, επαναλαμβάνω, αν έχει δίκιο ο Παναγιώτης, σιγά μην τού έκανε μήνυση η Μιραντολίνα, θα γινόταν η ίδια ρεζίλι των σκυλιών!

1/07/2007 06:26:00 pm  
Blogger hobgoblin έγραψε...

εγώ θέλω να σταθώ στο εξής ποικιλόμορφο στοιχείο της υπόθεσης, το οποίο και περικλείει όλη την ουσία του βαρυσήμαντου ετούτου ζητήματος: "Aισθάνομαι πολύ άσχημα που δεν έχω μέχρι στιγμής βρει κείμενα αντάξια της Βαβούρας στα blogs. Ήταν ένα από τα αγαπημένα μου περιοδικά."

ΧΑΧΑΧΑ - Κι εγώ pascal, αν και προτιμούσα τον Αρτσι, συμπάσχω απολύτως...

Κατά τ' άλλα να μην πω πάλι ότι κλαίμε όλοι και μου επιτεθείς, ε;
ομολογώ - κατά βούλησην - ενημερωμένη επιφανειακώς, προτού λιθοβοληθώ.

:p

1/07/2007 07:00:00 pm  
Blogger Lost έγραψε...

Τρελαίνομαι με αυτή την copy-paste απάντηση του μαύρου γάτου σε όλα τα σχετικά με το θέμα posts! Για ποιο "ηθικό δικαίωμα" και για ποιο "ΣΟΒΑΡΟ λόγο" μιλάμε? Ο Βρυώνης έφτιαξε στον προσωπικό του χρόνο μια πολλαπλά χρήσιμη υπηρεσία, την οποία απολαμβάναμε όλοι εμείς ΤΖΑΜΠΑ. Και για τον έναν ή τον άλλο λόγο, αποφάσισε να σταματήσει (έστω ότι του τα κάναμε τσουρέκια κι έπαψε να έχει πλάκα, λόγος αρκετά σοβαρός για μένα). Εδώ ταιριάζει μόνο ένα ευχαριστώ για το χρόνο, την προσπάθεια και τη βοήθεια. Αντί γι΄αυτό βλέπω αφενός θεωρίες συνομωσίας και υποδείξεις για τη διαχείριση του χρόνου του (στο δικό του post) και αφετέρου μαθήματα συμπεριφοράς και ηθικής, σε συνδυασμό με πληγωμένο συναίσθημα που μας εγκατέλειψε (γύρω γύρω).
Pascal, κανόνισε να σε τρέχει κι εσένα στα δικαστήρια η Mirandolina. Την έχεις στα links σου κι εδώ που τα λέμε τα κείμενά σου είναι μερικές φορές επιπέδου Τράγκα :-)

1/07/2007 07:41:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Pes ta Lost!
Mavre Gate, e-l-e-o-s pia! Diavasame to idio post 56387923850784328 fores apo to proi!!!

1/07/2007 08:01:00 pm  
Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

Ρε σεις θα με τρελλάνετε! Εγώ τού είπα μόνο ότι ήταν τελείως αψυχολόγητο και ενάντια σε κάθε λογική που το έκλεισε. Και το απέδειξα κιόλας.

Κι εσείς του΄λέτε "ευχαριστώ για ό,τι έκανες, ευχαριστώ που δεν σεπλήρωνα και μπράβο που το έκλεισες κι άντε στο καλό;";;;

Ε όχι ρε παιδιά
δεν είναι φιλία αυτο, να σπρώχνεις τον άλλο στον γκρεμό με κολακείες

1/07/2007 09:14:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Ότι καλύτερο διάβασα σήμερα για το θέμα. Μπράβο.

1/07/2007 10:50:00 pm  
Blogger triantara έγραψε...

εγώ θα πάρω καμιά μέρα την κατάνα και θα σας καθαρίσω όλους ρε, να τελειώνει το θέμα!!!

;ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

1/07/2007 10:52:00 pm  
Blogger vatraxokoritso έγραψε...

ήρθε η ώρα να ομολογήσω δημόσια αυτό που με χαρά πράττω όταν βρισκόμαστε από κοντά!
ΠΟΛΥ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ»
και εγώ κάθομαι σε απόσταση και παρακολουθώ την «Ρώμη» να καίγεται χιχιχιχιχ!
αχ μου είχε λείψει τόσο πολύ το ξεκατίνιασμα!

μήπως έχει έρθει η ώρα για κάτι καινούριο λοιπόν?

(αναρωτιέμαι προβληματίζομαι λέω να φάω και μερικά μελομακάρονα..)

1/07/2007 11:43:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Καθησα (κατω) πολυ και σκεφτηκα σοβαρα το ζητημα. Και κατεληξα οτι το μονο προβλημα της blogοσφαιρας ειναι οτι δεν απαρτιζεται αποκλειστικα και μονο απο linuxαδες.

--
Ευρι-πα-ς

1/08/2007 12:22:00 am  
Blogger Lost έγραψε...

Μαύρε γάτε, αψυχολόγητο και παράλογο είναι με τα δικά σου κριτήρια, όχι με του Βρυώνη. Επίσης, το ευχαριστώ δεν είναι κολακεία. Το "Γιατί το monitor, με την συμμετοχή και με την στήριξη όλων ημών των 2000 περίπου, έγινε το αδιαμφισβήτητο επίκεντρο του ελληνικού blogging" πάλι, δεν ξέρω. Όσον αφορά το γκρεμό που σπρώχνουμε το Βρυώνη, μου αρέσει ο τρόπος που επιλέγεις να τον αποτρέψεις από το να πέσει: με λίγα λόγια του λες, κοίτα μη φύγεις τώρα, γιατί κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση σου και θα πάνε τα κόπια σου χαμένα!!!
Το ύφος του επαναλαμβανόμενου σχολίου σου δεν μου φαίνεται φιλικό, αλλά patronizing - μου την εσπασε, το σχολίασα, περισσότερα στο προσωπικό μου blog, μην τρώμε και τον χώρο του pascal. Ευχαριστώ

1/08/2007 12:51:00 am  
Blogger bbchris έγραψε...

Pascal εσύ που είσαι καλός άνθρωπος, πες μου σε παρακαλώ τι είναι αυτό το Bernstein, γιατί εγώ απ' όλους αυτούς μόνο τον Τράγκα ξέρω...

1/08/2007 01:59:00 am  
Blogger Matron Maya έγραψε...

χαχαχα μπλογκ και παλι μπλογκ...

ειπα να απουσιασω απο το μπλογκινγ για λιγο καιρο (οχι οτι ημουν και ενεργο μελος πολυ καιρο αλλα λεμε τωρα)και επεστρεψα στα ιδια σκατά...

τελικά η μπλογκόσφαιρα κύριε πασκαλ ειναι γένος πραγματικά θηλυκου...

αν θυμάμαι καλά είχατε κάποτε γράψει οτι για τον γυναικείο πληθυσμό πρεπει να υπάρχει πάντα ενα δράμα...

(χωρίς παρεξήγηση αγαπητές μπλόγκερς εκεί εξω... δεν έχω κατι με το γυναικείο ΄φύλο)

την καλημέρα μου και τα ξαναλέμε σε κανα 2 μηνες :P

1/08/2007 02:05:00 am  
Blogger Matron Maya έγραψε...

(αν τυχόν εχω ορθογραφικά λάθη κάποιος να τα διορ8ωσει :P)

1/08/2007 02:06:00 am  
Blogger oistros έγραψε...

Ε λοιπόν δεν είναι και άσχημα. Σαν κάτι γειτόνισσες που βαρέθηκαν την κλεισούρα και κάνει επίσκεψη η μία στην άλλη. Άντε Πασχάλη λέω τις Δευτέρες να πίνουμε καφέ σε σένα. Θα φέρνω και κουλουράκια :)
Κάπου να μαζευόμαστε τέλος πάντων. Να μη χαθούμε εντελώς

1/08/2007 09:07:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

sorry μαύρε γάτε και γω δεν ξέρω τι γράφω.Πάλι ξέχασα να πάρω τα χάπια μου πριν κάνω πόστ.Είμαι γεννημένη ηλίθια όπως και να το κανείς.sorry again :)

1/08/2007 10:19:00 am  
Blogger liodara έγραψε...

Θα παραθέσω την απάντησή μου και εδώ...όπως και στον "ψηφιακά οχυρωμένο"....


Παρακολουθώ το θέμα, αλλά αρνούμαι να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω, εκτενώς, το οτιδήποτε, γιατί το θεωρώ χάσιμο χρόνου…Ίσα ίσα 2 λογάκια…

Όλοι έχουμε το στοιχειώδες μυαλό για να αντιληφθούμε ποιο είναι το σωστό…ή μάλλον ποιο είναι το λάθος…
Τα bloggs και γενικότερα, το διαδίκτυο, είναι για όλους και όχι για εκλεκτούς…και όσο για τα αντικείμενα πνευματικής ιδιοκτησίας, ας μου επιτραπεί να γνωρίζω, λόγω ιδιότητας, ότι όλα διασφαλίζονται…και αν θέλει κανείς τη βρίσκει την άκρη…Η εν λόγω κυρία…ως καλή δημοσιογράφος, όφειλε να γνωρίζει ότι καθημερινά μεταφέρονται και επαναπαράγονται λόγια ή σκέψεις ανθρώπων…αλλά δεν είμαστε όλη μέρα στα δικαστήρια για τέτοια πράγματα…μετά το θέμα ξεφεύγει από τη λογική…και οδηγεί στην παράκρουση!!
ΕΛΕΟΣ!

1/08/2007 11:09:00 am  
Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

Γιατί δλδ εγώ δεν δικαιούμαι να λέω μαλακίες;

Πάντως στο θέμα αυτό ΔΕΝ λέω. Και μάθε ρε lost την διαφορά της κολακείας από την αλήθεια. Ό,τι είναι αλήθεια δεν μπορεί αν χαρακτηξριστεί κολακεία. Κι άλλωσε γιατί να με κατηγορήσεις ότι τον κολακεύω; Ο κόλακας εξ ορισμού επιδιώκεςι να κερδίσει κάτι. Εγώ τί να επιδιώκω από τον VCrypan;

(Βατραχίνα σταμάτα να γελάς Σ;)))))

1/08/2007 11:13:00 am  
Blogger it is έγραψε...

Θα πω κι εγώ τη μλκία μου γιατί δεν κρατιέμαι...
Οκ δεν είναι παράνομο να βάζει όσα blog θέλει το monitor και να δίνει τίτλους ποστ και τις πρώτες λέξεις κλπ κλπ. Το θέμα όμως δε νομίζω πως πρέπει να το δούμε στεγνά νομικά...
Εγώ ή ο όποιος μπορεί να μη γουστάρω να είμαι στο μόνιτορ... Γιατί? Γιατί ξύπνησα στραβοκαβλιασμένος...
Γιατί ντε και καλά να με έχει μέσα?
Θα μπορούσε να εμφανίζει μόνο τα μέλη του μόνιτορ και να μην υπάρχουν όλες αυτές οι μαλακίες...
Μπορεί η μιραλντολίνα να προβάλλει εντελώς μαλακισμένους λόγους για τους οποίους δε γουστάρει να είναι στο μόνιτορ... Αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη έχει το δικαίωμα να ΜΗΝ εμφανίζεται στο μόνιτορ....
Είχε ήδη σύστημα για δημιουργία μελών το μόνιτορ, αν το έφτιαχνε να εμφανίζει μόνο τα μέλη, δε θα είχε τον κάθε μαλάκα (εμού συμπεριλαμβανομένου) να του ζαλίζει τα "μέλη" να τον βγάλει από το μόνιτορ...
Ξανλέω πως δεν τίθεται νομικό ζήτημα, αλλά θέμα του κατά πόσο είναι σωστό να γράφει στα παπάρια του το μόνιτορ αυτούς που δε θέλουν να εμφανίζονται σε αυτό... Με το ζόρυ ρε παιδιά? Καλύπτομαι νομικά και άντε και γαμήσου δηλαδή?
Τέσπα μαλακία που έκλεισε.... αν καθόταν να ασχοληθεί λιγάκι κεντρικά δε θα είχε όλες αυτές τις μαλακίες να του ζαλίζουν τα παπάρια πάντως.... προσωπικά δε νοιώθω και πολύ συμπάθεια για τον vrypan ειδικά όταν σε mail μου μου απαντούσε λες και είμαι καθυστερημένος και αυτός είναι ο έξυπνος λέγοντάς μου πως και καλά δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει blogs από το monitor...
Πίπες...

1/08/2007 11:29:00 am  
Blogger it is έγραψε...

m13... bite me baby :p :D

1/08/2007 01:07:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

@μαύρος γάτος: Ο Βρυώνης έχει ΚΑΘΕ είδους δικαίωμα να κάνει οτιδήποτε θέλει με το μόνιτορ. Σ' αυτό πιστεύω συμφωνούμε. Όσο για τις περιπτώσεις που αναλύεις, η μιρανολίνα έχει άδικο και ο βρυώνης δίκιο. Από όποια άποψη και να το δεις το θέμα.

hob: Δεν δαγκώνω, don't worry. Ε, όχι και Άρτσι όμως. Βαβούρα rulez. Μα τους χίλιους κάστορες του ποταμού οντάριο δηλαδή.

lost: Ευχαριστώ δια το κομπλιμάν. Δεν αρνήθηκα ποτέ ότι trashάρω (εξ' επι τούτου οφκορς). Συμφωνώ με όσα λες.

deadend: Ε, τώρα θα τους μάθουμε αυτούς; Σιγά μωρέ.

chris: Ψάξε λίγο γουικιπίντια ρε συ. Ο δημοσιογράφος που ξεσκέπασε το Watergate είναι.

βατραχοκόριτσο: Aυτό το καινούριο όλο το συζητάμε (θυμάσαι ε;) και τίποτα δεν γίνεται. Ακόμα, τουλάχιστον. Πάρε ποπ- κορν πάντως και ασετόν. Έχει πολύ ψωμί ακόμα η υπόθεση.

matron: Mαλακία έγινε πάλι. Έχεις δίκιο. Τι να κάνουμε όμως, εμένα μ' ενοχλεί και γι' αυτό ασχολούμαι.

οίστρος: Kανένα πρόβλημα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι είμαι πολύ φιλόξενος, ανεκτικός και δίκαιος οικοδεσπότης :)

m13: Ε, θα μπορούσα να επεκταθώ περισσότερο, αλλά τα έχουν πει ήδη άλλοι. Ευχαριστώ πάντως.

triantara: Σεμνάαααααααααα :PPP

ευρίπας: Λες; Αυτό δεν το είχα σκεφτεί ομολογουμένως.

it is: ποστάρω εδώ ένα ΓΑΜΑΤΟ σχόλιο του Ευρίπας (το έκανε στο μπλογκ της μάτζικας):

"Σα να λεμε, ο χ blogger ζητησε και ελαβε δωρεαν απο το blogspot εναν ασπρο τοιχο για να επικοινωνει τα μυνηματα του. Του εδωσαν και μια βαρια αν θελει να τον γκρεμισει οποτε γουσταρει και ασπρη μπορια να τον σβηνει οποτε γουσταρει και μελανια να γραφει ο,τι γουσταρει.

Ο vrypan μπορουσε λοιπον δωρεαν και απροσκλητος να περναει απο την γειτονια, να βλεπει τα μυνηματα, να σημειωνει στο σημειωματαριο του τις 3 πρωτες γραμμες των δημοσια γραμμενων συνθηματων του τοιχου και να τις δειχνει στους φιλους του ενημερωνοντας τους παραλληλα και για το που βρισκεται ο τοιχος.

Ο blogger λοιπον απο σημερα δεν θελει ο περαστικος vrypan να διαβαζει τον δημοσιο τοιχο και να απομνημονευει τις 3 πρωτες γραμμες. Δεν θελει και να βαψει και ασπρο τον τοιχο του να τελειωνουμε. Δεν θελει και να τον κατεδαφισει να τελειωνουμε. Το blogspot δεν του διαθετει και πορτιερη να διωχνει τον vrypan οταν παει να κοιταξει μαζι με ολους εμας τον δημοσια διατιθεμενο τοιχο να τελειωνουμε.

Ετσι, ο blogger εκανε το πιο λογικο για αυτον: Χτυπησε την πορτα του απο σημερα ενοχλητικου περαστικου vrypan και τον προειδοποιησε ρητα και ευγενικα “ετσι και ξαναπερασεις απο την γειτονια, διαβασεις τον τοιχο μου και πεις στους φιλους σου τις 3 πρωτες γραμμες θα λαβω μετρα γιατι ειναι δικα μου τα συνθηματα στον τοιχο αυτο και δικο μου προνομιο να σου λεω αν θα βολταρεις και κοιτας σε αυτον, παρολο που θα αφηνω αλλους να τον κοιτανε. Εσυ κατω τα ματια απο σημερα”.

Του εδωσε και λυση: Με μιση ωρα παρακαμψη στη διαδρομη της βολτας σου δεν θα ξαναπερασεις απο την γειτονια μου. θα εισαι ετσι ασφαλης και εγω ικανοποιημενος. Δημοκρατικα πραγματα. Εγω δεν θελω να περνας απο την γειτονια, εσυ αλλαζεις δρομολογιο, αλλιως ισως λαβω μετρα οπως και εχω δικαιωμα. Και ολοι χαρουμενοι. Του ζητησε για να τον διευκολυνει και το δρομολογιο του, ωστε να του εξηγησει απο που και πως να πηγαινει πια. Να τον βοηθησει να “σπασει” απο την γειτονια. Αφου ξερεις λεει καλο βαδην, 5-10 λεπτακια παρακαμψη δεν ειναι τιποτα για σενα. Τι πιο λογικο.

Στο τελος μαλιστα αποκαλυφθηκε (λεμε τωρα) τι πραγματικα φοβαται ο vrypan: Φοβαται μηπως το φαινομενο γενικευτει και καθε blogger του ζητησει να σταματησει τις βολτες στην δικη του γειτονια και τον βαλουν να πηγαινει απο παρακαμψη σε παρακαμψη. Πραγμα που δειχνει ποσο κακος ανθρωπος ειναι ο vrypan. Θελει να περπαταει αφοβα στις γειτονιες και να διαβαζει τα δημοσια κειμενα και να σημειωνει στα μπλοκακια του τα εφημερα συνθηματα 3 γραμμων χωρις να μας ρωταει αν μπορει να κοιταει προς τον δημοσιο τοιχο μας που τον εχουμε γεμισει συνθηματα για το κοινο (οπου κοινο = διαφοροι με μπλοκακια και μη, αλλα οχι ο vrypan), χωρις να μπλεκει με δικαστηρια και χωρις να αλλαζει τον δρομο του μετα απο απαιτηση μας.

Νομιζω οτι it makes sense γιατι ο ανθρωπος τρεχει μακρια ωσαν ρουκετα. Ειναι αισθητικο το ζητημα".

1/08/2007 02:12:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

Pascal, δεν είναι εντελώς λάθος το σχόλιο που παραθέτεις, έχω κάποιες ενστάσεις όμως... οι οποίες και είναι κομμάτι παρανοϊκές. Επίσης δε συμφωνώ ως προς την αντιστοιχία μεταξύ τοίχου σε γειτωνιά και blog.
Επίσης το μπλοκάκι με τα "συνθήματα" στους τοίχους δεν το δείχνει σε μερικούς φίλους μόνο όπως τίθεται στο απόσπασμα που παραθέτεις... Το δείχνει σε όλους.
Συγκεντρώνει όλα σχεδόν τα ελληνικά blog σε μια πολύ πιο εύκολα διαχειρήσιμη και επεξεργάσιμη βάση δεδομένων η οποία μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί απ'όποιον να'ναι...
Πέρα από αυτό ρε συ, δε χρειάζεται καμία παράκαμψη... Όποιος θέλει να είναι μέλος να γίνεται μέλος, οι υπόλοιποι να μη φαίνονται. Γιατί σε χαλάει αυτό? Γιατί είναι τόσο κακοί και μαλάκες αυτοί που δε θέλουν να είναι στο μπλοκάκι?
Ξαναλέω πως η συγκεκριμένη blogger μπορεί να είναι εντελώς μαλακισμένη (δεν την ξέρω την κοπέλα αλλά από τη σύγκριση με τον Bernstein δε φαίνεται και πολύ καλά στα μυαλά της...) και να ζητάει την αποχώρησή της για τους πιο λάθος λόγους, παρόλ'αυτά δεν είναι κατ'εμέ παράλογο να μη θέλει κάποιος να βρίσκεται καταγεγραμμένος σε μπλοκάκια πολύ εύκολα διαχειρίσιμα από τον οποιονδήποτε.
Η διαφορά monitor με google είναι πως το δεύτερο δεν είναι διαχειρίσιμο με τις σημερινές δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων ενώ το πρώτο είναι...
Πέρα από αυτό όμως, αυτό που με πείραξε εμένα προσωπικά περισσότερο στην επαφή που είχα κάποτε με τον vrypan είναι πως μου έλεγε ψέματα πως δεν υπάρχει και καλά δυνατότητα αφαίρεσης blog από το monitor... πιστεύοντας προφανώς πως είμαι στόκος... (και μπορεί και να είμαι δλδ :P)
Τέσπα, νομικά καλυμμένος ήταν και είναι ο vrypan, μου τη δίνει όμως αυτό το "με το ζόρυ στο monitor, και άμα λάχει σε δουλεύω κι όλας, γιατί είσαι καινούριος στο blogging".
τώρα τελευταία κάνω ό,τι μπορώ να φαίνομαι μαλάκας, αλλά δε μπορώ να κάνω πως συμφωνώ αν δε συμφωνώ πραγματικά :(

1/08/2007 05:15:00 pm  
Blogger Pan έγραψε...

'Στραβοκαβλιασμένος'; Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα. Που τα βρίσκετε ρε μπαγάσες;!

1/08/2007 05:25:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

@ it is: "Γιατί σε χαλάει αυτό? Γιατί είναι τόσο κακοί και μαλάκες αυτοί που δε θέλουν να είναι στο μπλοκάκι?"

Μαλάκες ΔΕΝ είναι επειδή δεν θέλουν να είναι στο μπλοκάκι. Δεν είναι όμως και στο χέρι τους να είναι στο μπλοκάκι ή όχι. Δεν τους πέφτει λόγος, με λίγα λόγια. Έτσι λειτουργούν τα RSS feeds. Όποιος δεν γουστάρει, υπάρχει η δυνατότητα να τα απενεργοποιήσει.

"Η διαφορά monitor με google είναι πως το δεύτερο δεν είναι διαχειρίσιμο με τις σημερινές δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων ενώ το πρώτο είναι..."
Δηλαδή το θέμα μας είναι ότι ο Παναγιώτης είναι ένα άτομο που μπορείς να του στείλεις ένα mail και να του πρήξεις στ' αρχίδια, ενώ το google, αν του στείλεις mail, to πιθανότατο είναι να μην το δει κανείς. Αυτό λες;
Επίσης, ο Παναγιώτης είναι ένα άτομο που μπορείς πολύ εύκολα να απειλήσεις με δικαστήρια και αυτό να τον θορυβήσει (για τους χ και ψ λόγους), ενώ αν απειλήσεις ότι θα στείλεις το google στα δικαστήρια θα γελάει και το πουά κατσίκι.

Αντιγράφω από το ποστ του e-roosters (αν δεν έκανες τον κόπο να το διαβάσεις):
"Το RSS feed είναι ένα δημόσιο σήμα που αποφασίζει κάποιος να εκπέμψει στο διαδίκτυο και δεν έχει δικαίωμα έλεγχου ούτε ποιοί το συλλέγουν, ούτε πώς χρησιμοποιείται. Είναι ένα πράγμα μη-αποκλείσιμο, δηλαδή ο δημιουργός του feed δεν μπορεί να αποκλείει επιλεκτικά τους δέκτες του. Ο πάροχος δωρεάν υπηρεσιών κατασκευής blogs, to blogger δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει να μην εκπέμπει τέτοια δημόσιο σήματα. Το να ζητάει κάποιος την επιλεκτική συλλογή ενός τέτοιου δημόσιου σήματος είναι τόσο γελοίο σαν να έχει στήσει κάποιος μια μικροφωνική εγκατάσταση στην Πλατεία Συντάγματος αλλά να ζητάει από όσους περαστικούς δεν γουστάρει να φοράνε ωτοασπίδες επειδή έχει την πνευματική κυριότητα των λεγομένων του και θέλει να αποφασίζει αυτός ποιοί θα τον ακούνε! Αν δεν αρέσουν σε κάποιο αυτοί που τον ακούνε, ας φροντίσει να μην εκπέμπει δημόσια!"

Σε ότι αφορά τώρα το δικό σου αίτημα προς τον Παναγιώτη και την αντιμετώπισή του, σου απάντησε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αφαίρεσης του blog σου. Από τη στιγμή που είχε αποφασίσει να μην αφαιρεί blogs, δεν σου είπε και ψέματα.

Pan: Είδες; Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα εδώ μέσα.

1/08/2007 05:41:00 pm  
Blogger aggelos-x-aggelos έγραψε...

Χα χα!

Κανείς σας δεν ξέρει την αλήθεια

1/08/2007 05:51:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

Πάντως διαβάζοντας και την ηλεκτρονική αλληλογραφία μεταξύ vrypan miraldolina διαπιστώνω το εξης:

Α) Αν μείνεις στον τρόπο με τον οποίο εκφράζει την επιθυμία της η miraldolina σαφώς και ο vrypan έχει απόλυτο δίκιο.

Β)Στο τέλος έχει κάποιο δίκιο η miraldolina γιατί όντως ενώ υπάρχει και μπορεί να δοθεί λύση, μπαίνει ένα δίλλημα (τεχνητό) ή όλα ή τίποτα... Γιατί?

Τέσπα, άμα ήσουν εσύ pascal στη θέση της miraldolinas και ζητούσες την έξοδό σου από το monitor, με σαφώς πιο όμορφο τρόπο και έμπαινε το ίδιο δίλημμα και έδινες την ίδια απάντηση στο δίλημμα, θα ήταν πολύ πιο διχασμένες οι απόψεις νομίζω. Στην τελική έχει ήδη κάνει εξαιρέσεις είτε για "μεγάλους" blogger (pitsirikos), είτε για φίλους blogger...

1/08/2007 05:53:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

@ aggelos: Αυτά είναι :PPP

@it is (και όλους): Διάβασε το νέο (μόλις πριν λίγο) ποστ του vrypan. Ξεκαθαρίζει πολλά πράγματα.

Πάντως, αν εγώ ζητούσα την έξοδό μου από το monitor και ο vrypan μου είχε αρνηθεί, δεν θα το έκανα θέμα. Θα ρωτούσα τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να μην εμφανίζομαι (τι δυνατότητες έχω εγώ δηλαδή πειράζοντας τον τρόπο που δουλεύει το blog μου) και θα έπαιρνα τις όποιες αποφάσεις μου.

1/08/2007 05:57:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

δεκτό αυτό... "Όποιος δεν γουστάρει, υπάρχει η δυνατότητα να τα απενεργοποιήσει."

"Δηλαδή το θέμα μας είναι ότι ο Παναγιώτης είναι ένα άτομο που μπορείς να του στείλεις ένα mail και να του πρήξεις στ' αρχίδια, ενώ το google, αν του στείλεις mail, to πιθανότατο είναι να μην το δει κανείς. Αυτό λες;"

Όχι δε λέω καθόλου αυτό... Αυτό που λέω είναι πως το να διαχειριστεί κάποιος τη βάση δεδομένων του google με σκοπό να επεξεργαστεί τα δεδομένα που αφορούν τα ελληνικά blogs είναι πολύ πιο δύσκολο από το να έχει ένα monitor έτοιμο... Εμένα αυτό με χαλάει με το monitor....
Φυσικά δεν απείλησα, ούτε θα απειλούσα ποτέ κανέναν για τέτοιο λόγο, πως θα τον τρέχω στα δικαστήρια. Ο τρόπος της ήταν απαράδεχτος αυτό είναι δεκτό.

1/08/2007 06:01:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

"Θα ρωτούσα τι μπορώ να κάνω έτσι ώστε να μην εμφανίζομαι (τι δυνατότητες έχω εγώ δηλαδή πειράζοντας τον τρόπο που δουλεύει το blog μου) και θα έπαιρνα τις όποιες αποφάσεις μου."

Πολύ σωστό αυτό. Αλλά άμα δεν το ξέρεις πως παίζει καν τέτοια δυνατότητα και δε σου το λέει και αυτός ενώ το ξέρει (στην μιραλντολίνα το είπε, σε μένα δεν το είχε πει...) είναι κομματάκι δύσκολο να το φανταστείς...

1/08/2007 06:03:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

Ok καλά τα λέει...
Ουσιαστικά η πιο ας πούμε δίκαια λύση είναι να απενεργοποιήσεις τα feeds...

1/08/2007 06:09:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

"Αυτό που λέω είναι πως το να διαχειριστεί κάποιος τη βάση δεδομένων του google με σκοπό να επεξεργαστεί τα δεδομένα που αφορούν τα ελληνικά blogs είναι πολύ πιο δύσκολο από το να έχει ένα monitor έτοιμο... Εμένα αυτό με χαλάει με το monitor...."

Καλά, είσαι σοβαρός; Σε χαλάει ένα εργαλείο το οποίο σου γλιτώνει χρόνο και μπορείς χρησιμοποιώντας να βρεις πολύ πιο εύκολα αυτό που ζητάς;
Βρισκόμαστε στο 2007 φίλτατε.

1/08/2007 06:09:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Αν έχεις archive βρες την κουβέντα που είχαμε κάνει όταν είχε βγεί στον αέρα το θέμα της "ρύθμισης".

Αυτά...

1/08/2007 06:32:00 pm  
Blogger kaltsovrako έγραψε...

Yπερφυσικός μπεμπές rulezzzzz!

;)

1/08/2007 07:21:00 pm  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Enemies are man’s best friend » | Ο Μοέ Σαντόν και η Σαν Πάνια » | Σχεσοπορνοστάρ » | Δι εντ οβ δε γουόρλντ » | Τα Χριστούγεννα του Υπερόπτη » | S&MS » | Το τάκλιν » | Γενέθλιο » | Super Market Hero » | Fellatio »