Wednesday, June 28

Smooth Criminal

«Το μεγαλύτερό σου λάθος είναι ότι δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη», του είπε πριν από λίγες μέρες ο Βασίλης.
Εκείνη τη στιγμή του φάνηκε σαν μια μπούρδα που λες όταν έχει περάσει στις φλέβες σου λίγο παραπάνω αλκοόλ.
Η φράση αυτή όμως κατασκήνωσε ύπουλα σ’ εκείνο το μέρος του εγκεφάλου σου που εκεί που δεν το περιμένεις σου μοστράρει ένα γκράφιτι και μουτζουρώνει οτιδήποτε άλλο σκεφτόσουν εκείνη τη στιγμή.
Πράγματι, από μικρός ήταν τελειομανής. Στο σχολείο, άριστος. Στη δουλειά πάντα ο καλύτερος. Τα ρούχα του πάντα στην εντέλεια, φρεσκοπλυμένα και σιδερωμένα. Έτρωγε υγιεινά, γυμναζόταν τακτικά, ήταν πάντα συνεπής ως προς τους άλλους, δεν έβριζε, δεν έπινε, δεν κάπνιζε.
Ακόμα μια φορά είχε συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν κάνει σωστά, ότι στην ουσία υπονομεύει την ευτυχία του. Η Μαρία του είχε πει, όταν χώρισαν: «Δεν έχεις τίποτα που να πρέπει να αλλάξω. Τίποτα». Το κατέταξε όμως γρήγορα
στην κατηγορία των μπουρδολογιών που σου ξεφουρνίζουν οι γυναίκες όταν σε χωρίζουν και δεν κάθισε να το αναλύσει περισσότερο.
Αυτή του η τελειομανία ήταν, στην ουσία, και το καταφύγιό του. Η ασφάλειά του. Είχε την αίσθηση ότι αν τα κάνει όλα τέλεια, τίποτα κακό δεν θα του συμβεί. Θα είναι όλα τακτοποιημένα, σωστά, δίκαια. Οτιδήποτε δεν μπορούσε να ελέγξει, τον τρέλαινε.
Απέφευγε π.χ τα delivery, γιατί δεν ήθελε να έρθει αντιμέτωπος με έναν άγνωστο άνθρωπο-κατάσταση. Μπορεί να ήταν ένας βρομερός αλλοδαπός, μπορεί να μην είχε αρκετά ψιλά και θα τον έφερνε σε αμηχανία, μπορεί το φαγητό να είχε κρυώσει περισσότερο απ’ ότι πρέπει.
Δεν μιλούσε σε αγνώστους, παρά σπάνια. Από τους μεγαλύτερους εφιάλτες του ήταν να χαθεί με το αυτοκίνητο κάπου και να αναγκαστεί να ζητήσει οδηγίες από έναν άγνωστο. Εκτός από χάρτη, έβαλε στο αμάξι και GPS. Το καλύτερο. Δυο χιλιάρικα του στοίχισε και ακόμα το πληρώνει.
To αμάξι το έπλενε ο ίδιος κάθε Κυριακή μεσημέρι- του έπαιρνε πάνω από μία ώρα. Έχει αρνηθεί να πάει και εκδρομή το Σαββατοκύριακο, μόνο και μόνο για να το πλύνει.

Ήταν και παρθένος στο ζώδιο, αυτό εξηγούσε αρκετά.
«Προσοχή σε μια μη προγραμματισμένη συνάντηση. Μπορεί να προκαλέσει στη ζωή σας αναταραχές που δύσκολα θα αποσβέσετε χωρίς απώλειες, υλικές ή ηθικές», έγραφε σήμερα το ωροσκόπιο.
Ξεκίνησε για τη δουλειά. Στο φανάρι της Κηφισιάς, ένας νεαρός Πακιστανός πουλούσε μπανάνες. Πακιστανός ήταν, σίγουρα. Όλοι την ίδια φάτσα έχουν.
«Η σακούλα δύο ευρώ κύριε»
«Όχι, ευχαριστώ»
Το βράδυ, μετά τη δουλειά και τις δουλειές στο σπίτι, πήρε τηλέφωνο το Βασίλη. Ήθελε να πάει μια βόλτα, να ξεσκάσει λίγο. «Σε μια ώρα, στου Ψυρή. Εγώ θα έρθω με τα πόδια»
Φυσικά, αφού έπινε αρκετά. Ξεκίνησε. Κατέβηκε την Κηφισιάς. Έτρεχε ελάχιστα. Πριν φτάσει στο φανάρι με τις μπανάνες, ένα πεζός πετάχτηκε από το πουθενά. Έκοψε το τιμόνι δεξιά, προς το κράσπεδο, και πάτησε με δύναμη τα φρένα. Τον απέφυγε και έπεσε πάνω στον Πακιστανό. Το βράδυ πουλούσε χαρτομάντιλα.
Πανικοβλήθηκε. Πάτησε γκάζι και έφυγε.
«Το μεγαλύτερό σου λάθος είναι ότι δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει λάθη».
Όχι, δεν μπορεί. Δεν του συνέβη. Αποκλείεται. Το απώθησε τελείως. Σαν να μην έγινε.
Όχι, δεν μπορεί.
Το αμάξι δεν το ξέπλυνε από τις κηλίδες αίματος, παρά μόνο την Κυριακή. Όπως κάθε φορά. Τις έξυσε με την ίδια απάθεια που έξυσε και τα ένα-δυο κουτσουλίσματα πουλιών.
Τέλειο. Γυαλίζει. Bloody perfect.

15 Comments:

Blogger wetex έγραψε...

P, kalispera, molis skeftomoun mpios einai parthenos sto zodio? kai ksafnika diavazo tin protasi sou....'einai parthenos sto zodio.' I telia simptosi. :)

6/28/2006 04:30:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

oxi, tabros eimai. kalispera. oraies oi symptoseis...

6/28/2006 04:31:00 pm  
Blogger Ανέστης Μ. έγραψε...

σιχαμερος ο τυπος.φαντασου πως θα ειναι ο φιλος του..

6/28/2006 05:14:00 pm  
Blogger wetex έγραψε...

re P, afou esi les den grafis aftoviografika....den milas gia sena. gia thimisou ena proigoumeno sou comment.... :)

6/28/2006 05:24:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

marla: προφανώς
wilhem: χμμμ...δεν ξέρω.
wetex: Μα φυσικά και γράφω. Τον πακιστανό τον λένε Χαμπτούλ και με κυνηγάει η αστυνομία. Σιγά μη με βρει. Κρύβομαι στα μπλογκς.

6/28/2006 06:21:00 pm  
Blogger €lisavet έγραψε...

tragoudaei sto romeo? ...shame on me

6/28/2006 06:49:00 pm  
Blogger dianathenes έγραψε...

Αποκλείεται αυτός ο υποχόνδριος τύπος να άφηνε τις κηλίδες στο αμάξι του μέχρι τη Κυριάκή για να μη διαταράξει τη σειρά των πραγμάτων, μιας και αυτό που του συνέβει, αν γινόταν αντιληπτό θα ανατρεπόταν τελεσίδικα και επί μακρώ η ασφάλειά του.

Περοσσότερο τον βλέπω να πλένει τις κηλιδες και να επιστρέφει την επομένη στο τόπο του "λάθους" και να " σκηνοθετεί" ξανά τη ιστορία του, αυτή τη φορά με το τέλος που τον συμφέρει: αποφεύγει και τον πακιστανό. Τη Κυριακή πλένει κανονικά το αμάξι του. :)

6/28/2006 07:23:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

παρ'όλα αυτά σε αγαπάω Pascal....γιατί εκτός από αφεντικό είσαι και φίλος!!!

6/28/2006 09:54:00 pm  
Blogger Ιφιμέδεια έγραψε...

Άμα σου γράψω αυτό που θέλω να σου γράψω θα με πεις υπερβολική και άμα με πετύχεις σε φανάρι την έβαψα.
Θα το πω λοιπόν σύντομα και κόσμια: το κείμενό σας κύριε Π. ήταν πολύ ωραίο.

6/28/2006 11:12:00 pm  
Blogger averel έγραψε...

Πολυ ωραιο, αλλα εχω μια ερωτηση να κανω. Το Ψυρη το εκανες επιτηδες λαθος? Αν ναι τοτε χειροκροτω. Αν οχι, δεν πειραζει. Καταλαβαινεις τι εννοω υποθετω...

6/29/2006 04:18:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

elisavet: Ναι, τραγουδάει
dianathenes: Το γεγονός το απώθησε. Οπότε, οι κηλίδες δεν υπήρχαν καν γι' αυτόν. Τις αντιμετώπισε σαν απλή βρωμιά.
ιφιμέδεια: Μα γιατίιιιιιιι. Ψοφάω για κοπλιμέντααααααα :PPPP
averel: Ε, μην είσαι ψείρας κι' εσύ. Έχουμε άλλους γι' αυτή τη δουλειά :)

6/29/2006 04:59:00 pm  
Blogger averel έγραψε...

Κριμα. Δεν ειμαι ψειρας ρε. Αλλοι ειναι αυτοί. Ξέρεις, παρασιτα.

6/29/2006 05:01:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Άστους. Χρειάζονται. Είναι διασκεδαστικοί. Κάτι σαν κλόουν που δεν ξέρουν ότι είναι κλόουν. Τι πιο αστείο απ' αυτό.

6/29/2006 05:02:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

8/12/2006 09:54:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

8/18/2006 01:51:00 am  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | βιβ λα φρανς » | Ανακοίνωσις » | Η αξία της ασυνέπειας » | Οι βλαχοεστέτ » | Aντρέα » | ΟΥΓΚ » | Θεϊκές Διακοπές » | Ανώνυμο » | Λίγωσα » | Ρομαντισμός »