Thursday, June 22

Θεϊκές Διακοπές

Τέκνα μου,
Δεν ξέρω τι να κάνω πια με την πάρτη σας. Ξέρω, θα πεταχτούν μερικοί και θα πουν «μα εσύ τα ξέρεις όλα, πλάκα μας κάνεις;». Όχι, ΔΕΝ τα ξέρω όλα. Ή μάλλον επιλέγω να μην τα ξέρω όλα. Γιατί από τη στιγμή που θα τα ξέρω θα πρέπει να συμβούν κιόλας. Τέλος πάντων, συνεχίζω.
Τα έχετε κάνει μπάχαλο. Τελείως όμως. Εντάξει, αναγνωρίζω ότι η ατελής σας φύση (για την οποία ευθύνομαι βασικά εγώ) εμπεριείχε και αυτή την πιθανότητα. Αλλά δεν περίμενα με τίποτα να τα κάνετε μπάχαλο με τόση έλλειψη στιλ.
Προσβάλλετε τόσο πολύ την αισθητική μου που ειλικρινά δεν θέλω πλέον να σας παρακολουθώ. Βαριέμαι. Πριν διακόσια περίπου χρόνια γύρισε ο Βελζεβούλ (ή σατανάς, ή οξαποδώ, ή όπως θέλετε πείτε τον) και μου είπε: «Συνάδερφε, δεν έχει πλάκα πλέον. Είπαμε να πολεμάμε μεταξύ μας για κάτι, αλλά όχι για κάτι τόσο κακόγουστο. Έτσι μού ‘ρχεται να τα παρατήσω τελείως».
Αυτό είναι και το σημαντικότερο πρόβλημά σας. Η κακογουστιά. Εντάξει, υπάρχουν η πείνα, οι πόλεμοι, η φτώχια. Αυτά, σας διαβεβαιώ, θα υπάρχουν για πάντα. Μη με ρωτάτε γιατί. Είναι μέρος της αρχικής συμφωνίας. Μη με ρωτάτε ποιας συμφωνίας και με ποιον.
Σε ό,τι αφορά τώρα το θέμα της μεταθανάτιας ζωής που τόσους και τόσους απασχολεί, έχω μόνο να επισημάνω το εξής: Υπάρχει, υπό όρους. Ποιους όρους, δεν θα αποκαλύψω.
Σας χαιρετώ και σας εύχομαι τα καλύτερα. Χρειάζομαι κάνα δυο εκατομμύρια χρόνια διακοπές. Μη με ρωτάτε πού θα πάω. Αν γυρίσω και δεν σας βρω, να θυμάστε το εξής:
Έκανα ό,τι μπορούσα. Δηλαδή, τα πάντα.

PS. Η μαύρη Μερσεντές που κάψατε πριν από καμιά δεκαριά μέρες, ήταν του Αποστόλου Παύλου. Θύμωσε τόσο πολύ που σκέφτεται να σας αφήσει με την ίδια κυβέρνηση για καμιά εικοσαριά χρόνια ακόμα.
PS2. Στο μουντιάλ είμαι με την Αργεντινή. Αλλά δεν πρόκειται να επέμβω. Το έχω κάνει στο παρελθόν και το μετάνιωσα.

13 Comments:

Blogger wetex έγραψε...

su apantisa idi.....

P, eimai ARGENTINA......e oxi kai France. tha sas maloso....(giati? eiste gallotrafis sta Sorbonne kai sta tetoia?)edo sto post touto me berdevis omos...les oti eisai argentina....i mipos kai afto to post den einai aftoviografiko? kalispera....

6/22/2006 03:08:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

"Ποιός γνωρίζει αν η ζωή είναι θάνατος και ο θάνατος ζωή;" αναρωτιέται ο Ευριπίδης και ξαφνικά έφαγα μια φλασιά καθώς σε διάβαζα και άρχισα να αναρωτιέμαι: κι άμα ο Θεός δεν είναι τελικά αυτό το οποίο δεν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αλλά αυτός ο τύπος που έχω αρχίσει να διαβάζω τώρα τελευταία; Μήπως μπορείς, σε παρακαλώ, να δώσεις λίγες περισσότερες πληροφορίες for the life after, απλώς για να πειστούμε και εμείς οι Θωμάδες;
Την ευχή σου...

6/22/2006 05:25:00 pm  
Blogger vromogato έγραψε...

μήπως είναι εύκολο να γίνει κάτι με το παρκάρισμα στη γειτονιά μου παρακαλώ?

6/22/2006 05:25:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

marla: nice comment
wetex: Όντως είμαι Γαλλία στο μουντιάλ για προσωπικούς λόγους.
χιόνι: για τη life after έχω να πω τα εξής. Είναι σαν και τούτη εδώ, μόνο που έχεις απεριόριστο χρόνο και φράγκα. Αυτά για τους προνομιούχος. Οι άλλοι δεν θα έχουν μία και θα είναι αναγκασμένοι να παρουσιάζονται στο "τμήμα" της συνοικίας τους κάθε μισή ώρα.
vromogato: Είπαμε. Μεγαλοδύναμος αλλά όχι και παντοδύναμος.

Προς όλους:
Ρεεεεεεεεεεεεεε. Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι πιστεύω ότι είμαι και ο Jesus τώρα. Είπαμε. Παράνοια αλλά όχι κι' έτσι.

6/22/2006 05:33:00 pm  
Blogger Matron Maya έγραψε...

Ε φυσικα και όχι... ο Jesus ειμαι εγώ!!!

6/22/2006 06:00:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Παρ' ότι είμαι καινούργια στο blog σου ποτέ δεν θα πίστευα ότι πιστεύεις πως είσαι ο Jesus. Απλά άμα δεις την Μαγδαληνή δωστης χαιρετίσματα. Μου λένε ότι της μοιάζω.

6/22/2006 06:02:00 pm  
Blogger Serenity έγραψε...

LOL!

6/22/2006 09:54:00 pm  
Blogger Ιφιμέδεια έγραψε...

Πες τα ρε συνάδελφε. Όλα από το Θεό τα περιμένουν γαμώτο.

Κι άμα δεν τους κανεις το χατίρι τρώς κλωτσιά (κάτι ξέρω η έκπτωτη).

Αν είσαι έτσω και λίγο δίκαιος οφείλεις να επιφέρεις ισορροπία και να δώσεις το κακάσχημο τρόπαιο στην Αγγλία. Έτσι όπως παίζει, μόνο εσύ μπορείς.

6/22/2006 10:04:00 pm  
Blogger Ανέστης Μ. έγραψε...

re pousth 8ee steile kana ouranekatevato myrio giati exei pesei peina..na'sai kala re mpagasa..

6/23/2006 01:41:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

matron: ε ναι, αυτό είναι γνωστό. Τώρα που μπήκες και στο monitor, ποιος σε πιάνει
χιόνι: της τά 'δωσα και μου είπε να σου πω ότι της χρωστάς μια μάσκαρα από πέρυσι το καλοκαίρι.
ιφιμέδεια: Άσε τους Άγγλους. Κύπελλο θα πάρουν όταν επιτέλους παραδεχτούν ότι ΔΕΝ παίζουν την καλύτερη μπάλα και ότι ΔΕΝ έχουν το καλύτερο πρωτάθλημα.
jane: :PPPPP
wilhem: πάει, τώρα πήγε διακοπές.

6/23/2006 02:30:00 pm  
Blogger isobel έγραψε...

είπες πάλι μεγάλη κουβέντα σύντροφε παραληρηματία pascal: η κακογουστια ευθύνεται για πολλά από τα κακά της εποχής μας (για τα υπόλοιπα όπως μόνος σου παραδέχεσαι ευθύνεται ο ΟΥΓΚ)

απευθύνω λοιπόν στο μπλογκο-κοινότητα το εξής αγωνιστικό μανιφέστο:
Στο εξής όλοι οι μπλόγκερς συντονισμένα να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο της κακογουστιάς (γιατί όσον αφορά στο ΟΥΓΚ η ανθρωπότητα είναι πλέον καταδικασμένη, it's too late)
ΚΑΤΕΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ
ΚΡΑΖΟΝΤΑΣ όπου σταθούν κ βρεθούν τους fashion-εγκληματίες,
γενικά όπου αστράφτει το μάτι σας ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

6/23/2006 02:52:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

ΜΑΖΙ ΣΟΥ

6/23/2006 10:08:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Cool guestbook, interesting information... Keep it UP
»

12/29/2006 07:53:00 am  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Ανώνυμο » | Λίγωσα » | Ρομαντισμός » | Λάλαλαλαλα » | Sweet Stalking » | Meta-metablogging (όπως λέμε, μονάχους-μονάχους bl... » | Οινοπνευματώδες » | Ληγμένο » | Πώς γεννήθηκε ο pascal » | Καταξίωση »