Friday, June 23

Aντρέα

Δέκα χρόνια μετά το θάνατό σου ρε αρχηγέ και βρίσκεσαι παντού. Όχι μόνο στο μυαλό των ψηφοφόρων του «θεός να το κάνει» κινήματός σου. Αλλά παντού σ’ αυτή τη χώρα. Κατάφερες να δώσεις στον Έλληνα την ευκαιρία να βγάλει το χειρότερό του εαυτό. Δεν χρειάζεται να τα ξαναπώ. Είναι γνωστά. Βολέματα, υπερχρέωση του δημοσίου, κλαδικές κ.λπ κ.λπ.
Εσύ, βέβαια, την πέρασες ζωή και κότα. Και φράγκα, και δόξα και γκόμενες και απ’ όλα. Η γοητεία σου αδιαμφισβήτητη. Η σχέση σου με τους οπαδούς σου καθαρά ερωτική. Ο σοσιαλισμός, τελικά, ήταν για σένα ένα παιχνιδάκι. Το πήρες, το έφερες από δω, το έφερες από εκεί, είδες σε κάποια φάση ότι δεν σου έκανε και το άφησες στην άκρη. Και το καλύτερο; Κανένας δεν σε πήρε χαμπάρι όταν έπρεπε, παρά μόνο πολύ αργά.
Δεν λέω ότι δεν έδωσες και αρκετά καλά στην Ελλάδα. Πολλά. Αλλά ρε γίγαντα, δεν ήταν ανάγκη να τα κάνεις όλα τόσο μπάχαλο. Γιατί; Γιατί να σε πληρώνω εγώ τώρα; Μου λες; Με ρώτησες;
Εσύ δεν ήσουν για πολιτικός. Μαλακία. Ηθοποιός έπρεπε να γίνεις, καλλιτέχνης, κάτι τέτοιο. Λιγότερο επικίνδυνο. Αλλά, να μου πεις, αυτό χρειαζόμασταν εκείνη την περίοδο, αυτό ψηφίσαμε.
Αλλαγή.
Ναι, αλλάξαμε τα ρούχα μας και βάλαμε άλλα. Και τα πληρώνουμε ακόμα με τις πιστωτικές.

PS. Αφορμή γι’ αυτό το ποστ ήταν αυτό το ποστ του Γρηγόρη. Τον ευχαριστώ, αν και διαφωνώ πλήρως με την οπτική του. Η πολιτική είναι πολιτική και οι πολιτικοί κρίνονται- πάντα- εκ του αποτελέσματος.
PS2. Όποιος μπει με τα comments στη λογική του "οι άλλοι είναι χειρότεροι", δεν έχει καταλάβει τι έγραψα.
PS3. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πολιτικού που συνδύασε το χάρισμα με την όντως αποτελεσματική πολιτική είναι κατά τη γνώμη μου ο Κένεντι.

25 Comments:

Blogger Gatina έγραψε...

Στα 0+1 γδύνεσαι;

Δηλαδή νιαουρρρρρίζω και τα βγάζεις;

Τα έμαθες τα νέα, αγαπητέ μπλόγκερ;
Θα πούμε τη "Βασιλίσσης Σοφίας", "Ανδρέα Παπανδρέου". Χαχαχαχαχα! Μιαρρρρ... Sua culpa!

6/23/2006 03:46:00 pm  
Blogger Ανέστης Μ. έγραψε...

Δυστυχως η ευτυχως η εικονα πια μετραει οσο ποτε κι ετσι εχουμε πηξει στους φιγουρατζηδες..σημασια δεν εχει τι λες αλλα πως το λες..

6/23/2006 04:03:00 pm  
Blogger Γρηγόρης έγραψε...

To post αναφέρεται όχι στον πολιτικό Ανδρέα αλλά την αίσθηση που προκαλούσε σε ένα μικρό παιδί... τότε που οι τηλεοράση ήταν μόνο η Κρατική Τηλεόραση και υποχρεωτικά ΟΛΕΣ οι ηλικίες έβλεπαν Ανδρέα (αφού δεν υπήρχε άλλη επιλογή)

Τον πολιτικό Ανδρέα είναι ακόμη νωρίς να τον κρίνει η ιστορία. Θέλει πολύ δουλεια για να κριθεί το έργο του Ανδρέα. Και αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει από τα blogs...

6/23/2006 04:03:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

gatina: δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να ονομαστεί ο δρόμος έτσι
wilhem: Δεν συμβαίνει πάντα και παντού αυτό που λες
Γρηγόρη: Καλώς ή κακώς, την ισχυρή αυτή αίσθηση την προκαλούσε ο Αντρέας όχι μόνο σε μικρά παιδιά αλλά και σε ενήλικες ψηφοφόρους. Φυσικά και δεν θεωρώ ότι μπορώ να κρίνω τον Αντρέα και ναι παραδέχομαι ότι το ποστ μου είναι φορτισμένο συναισθηματικά όπως, σε κάποιο βαθμό, και το δικό σου.
Όσο για την ιστορία, συμφωνώ απόλυτα. Θα δείξει.

6/23/2006 04:07:00 pm  
Blogger Matron Maya έγραψε...

"οι άλλοι είναι χειρότεροι" :PPPP

6/23/2006 04:18:00 pm  
Blogger averel έγραψε...

Αποψη μου, εστω και χιλιοειπωμενη. O Αντρεας εκανε πολλα αρνητικα. Κυριως στο δημοσιο και το πιο σημαντικο, "πουλησε" πολλους ανθρωπους που τον πιστεψαν.
Ωστοσο η εποχη ηταν διαφορετικη. Μη ξεχνας πως ηταν αυτος που εδωσε την ισοτητα στις γυναικες. Φαντασου τι επικρατουσε τοτε.
Και ακομα και αν κατεστρεψε την Ελλαδα, το εκανε με στυλ. His way. Αρα εχεις δικιο. Καλυτερα ηθοποιος. Σεξπρικος.

6/23/2006 04:24:00 pm  
Blogger des έγραψε...

Ναι, ρε πασκάλ. (το ρέ είναι εντός 'κλίματος', συμβατό -απο κοντά δλδ- με το πασοκικό συνειδησιοαλλωσιολογικό σύστημα, 'όλοι φίλοι' -στο τσιμπούσι- 'είμαστε')
Ναι ρε Πασκάλ. Ναι.

και ξέρεις, αμα δεν ήτανε αυτός ο τύπος (τον Τύπο εννοώ) δεν θα έπερνα χαμπάρι. Βέβαια, υπάρχουνε και κάτι άλλοιτύποι που νομίζουνε οτι ο Αντρέας ζεί(!), και μπορεί να κοιμάται(!). Ξέρω ενα τύπο που τον ακούει στο αμάξι. (μου ξεμείνανε και μερικές κακές παρέες..)
Κι' όποιος τα πάρει τούτα 'ανάποδα' (απο την απέναντι πάντα εννοώ), λυπούμαι, δεν κατάλαβε..

6/23/2006 04:37:00 pm  
Blogger des έγραψε...

και όσο δεν μπορώ τους συναισθηματικούς λαικισμούς ... μόνο μην και προκληθώ, γιατί γίνομαι μανούλα..(σε δαυτους) αμα λάχει.

6/23/2006 04:38:00 pm  
Blogger des έγραψε...

Τρίτο και τελευταίο,
"αυτό ήθελε ο λαός " Πασκάλ
...αυτό ήθελε ο λαός..

6/23/2006 04:39:00 pm  
Blogger J95 έγραψε...

Δεν ξέρω μάγκες εμένα αυτό το κείμενο μου φαίνεται εξίσου υπερβολικό με εκείνο του Γρηγόρη.

Παραείμαι παιδί της εποχής της διαχειριστικής αντίληψης φαίνεται.

6/23/2006 05:09:00 pm  
Blogger roidis έγραψε...

κύριος που έφερε τον όρο "απολιτίκ" και τον έκανε λαϊκίστικη ουσία, που βρήκε τον τρόπο να πει αυτά που ήθελαν ν'ακούσουν οι πληβείοι, και όχι μόνο. βόλεψε πολλές ένοχες συνειδήσεις, τους έδωσε άλλοθι ύπαρξης...

τι να πρωτοθυμηθώ.

διαφωνείτε/συμφωνείτε λίγο μ'ενδιαφέρει.

ελάχιστα καλά, πολλά εγκληματικά κακά...

μιλάνε όλα τώρα τα πρόβατα παίρνοντας το ύφος του τονίζοντας πάντα τις λέξεις στην προπαραλήγουσα με τα μισάνοιχτα μάτια του σπουδαίου εγώ-ξέρω-εσείς-δεν-ξέρετε πολιτικάντη. οι κουράδες.

6/23/2006 05:15:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

averel: Μιλάμε, με τέτοιο χάρισμα, ο τύπος θα έκανε τρομερή καριέρα. Χόλιγουντ μεριά.
adespoti: Ο λαός. Όντως. Αυτός ο γαμημένος λαός. Ο ικανός για τα καλύτερα και τα χειρότερα. Πολλές φορές και ταυτόχρονα.
J95: Ναι, είμαι υπερβολικός, το ξέρω. Το νόημα αυτών που γράφω όμως, το πιστεύω.
roidis: καλησπέρα

6/23/2006 05:18:00 pm  
Blogger artois έγραψε...

Με τέτοιες εξαιρετικές πολιτικές αναλύσεις που κάνεις, το σκέφτηκες ότι εκτός από blogger, μπορεί να γίνεις και δημοσιογράφος όταν μεγαλώσεις;

6/23/2006 06:41:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

mcfly: Λες;
artois: Σωστά. Πώς δεν τό'χα σκεφτεί ρε συ. Ευχαριστώ πολύ για το δωρεάν μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού που μου χάρισες φίλτατε.

6/23/2006 06:44:00 pm  
Blogger oistros έγραψε...

Μήπως ξεχνάμε κάτι? Το backround μίας εποχής που δεν είχε χορτάσει ακόμη για να το ρίξει στη φιλοσοφική θεώρηση των πραγμάτων. Κι οι ψηφοφόροι πιο άδολοι και πιο ανυποψίαστοι έχασκαν ευχαρίστως με τις μεγαλοστομίες των ... λαοπλάνων πολιτικών τους. Ποιός το 'πε? Συνήθως έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν ή καλύτερα "εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω". Πάντως διαβάζοντας τον Γρηγόρη κράτησα την σκηνή με την Δήμητρα. Ναι .. αν κάτι έμεινε κι ήταν "όλα τα λεφτά" ήταν αυτό. Θέλει μαγκιά να εκτίθεσαι έτσι όντας πρωθυπουργός

6/23/2006 06:47:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Φυσικά και ο λαός τον ψήφισε τον Αντρέα. Και τον γούσταρε και τρελά. Η ιστορία όμως δεν κρίνει τους ψηφοφόρους αλλά αυτούς που κυβερνούν.
Χωρίς να θέλω να υπαινιχθώ κάτι παραπάνω, σου θυμίζω ότι και ο Χίτλερ εκλεγμένος ήταν.
Όσο για τη μαγκιά του με τη Δήμητρα, όσο μαγκιά θέλει να εκτίθεσαι έτσι ως πρωθυπουργός, άλλη τόση θέλει το να ΜΗΝ εκτίθεσαι.

6/23/2006 06:56:00 pm  
Blogger Ιφιμέδεια έγραψε...

Σχετική συζήτηση πιάσαμε και στο blog του φίλου Cobden
www.folkefiende.blogspot.com

6/23/2006 07:02:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Τhanks ιφιμέδεια. Πολύ καλό το ποστ του Cobden.
Βάλαμε από σύμπτωση και την ίδια φωτό...:PPPP

6/23/2006 07:04:00 pm  
Blogger NinaC έγραψε...

Εγώ, όμως, που τα ψάχνω τα θέματά μου, έβαλα άλλες φωτό. ΚΑΙ καλύτερες ΚΑΙ περισσότερες!

:pppppp

6/24/2006 02:22:00 am  
Blogger Mantalena Parianos έγραψε...

"Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα πολιτικού που συνδύασε το χάρισμα με την όντως αποτελεσματική πολιτική είναι κατά τη γνώμη μου ο Κένεντι"
ΒΙΕΤΝΑΜ - ενέκρινε τη σκλήρυνση της στάσης των ΗΠΑ (μετά τον καθάρισαν και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του) :Ρ

Ανδρέας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:
Ο μοναδικός έλληνας πρωθυπουργός που δεν ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ - είχε όμως σταθερή τη Ρίτα Σακκελαρίου στις γιορτές των γενεθλίων του.

6/24/2006 03:55:00 am  
Blogger vromogato έγραψε...

1. Ο μόνος που απάντησε αρνητικά ευθέως στο ποστ του γρηγόρη ήταν ο infrared. Respect. Εγώ δεν ήξερα τι να πρωτοπώ και λάκισα.
2. Πασκάλ τελικά είσαι ευγενικός οικοδεσπότης :)
3. Αδικείτε τον αντρέα. Ξέρετε πόσος κόσμος έκρυβε τα ρουφήγματα στο λαιμό με τα ζιβάγκο που γίναν μόδα?????

6/24/2006 05:21:00 am  
Blogger Haris έγραψε...

Μπορώ να πω ότι και εγώ "αγάπησα" τον Ανδρέα (αν και σε μικρή ηλικία,φανταστείτε αντί να έχω πάνω από το κρεβάτι μου την αφίσα των Scorpions ή Deep Purple που άκουγα τότε είχα την αφίσα του
ανδρέα...)και ψάχνω να καταλάβω το γιατί ακόμη και σήμερα...
Πιθανώς εξέπεμπε ΄την αντίθεση στον βαθύ συντηρητισμό της τότε Δεξιάς...

6/24/2006 10:09:00 pm  
Blogger vromogato έγραψε...

Αν η ατομική και ερωτική συμπεριφορά ενός "ηγέτη" είναι πιο σημαντική από την πολιτική του συμπεριφορά τότε σας αξίζουν οι μπερλουσκόνηδες και οι ψωμιάδηδες. Αντε παιδιά και του χρόνου την Βάνα Μπάρμπα.

6/26/2006 05:15:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

Ωραία. Ένα ποστ για τον Αντρέα προκάλεσε όντως μια "παπανδρεική" συζήτηση. Είμαι περήφανος για όλους σας :)

6/26/2006 06:35:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Δυστυχώς η γενιά σας, εξαιτίας της υπερβολικής λήψης πληροφορίας με αφύσικους τρόπους εμφανίζει τρομερές αδυναμίες στη μνήμη.

Αυτή η γενιά που επιτρέπει στον Μαστοράκη να έχει εκπομπή σε μεγάλο κανάλι –και βάζω στοίχημα ότι τώρα κάποιοι θα αναρωτιέστε «και γιατί να μην έχει»- είναι και η ίδια γενιά που αναζητά το ιστορικό μεγαλείο του Αντρέα και του ΠΑΚ.

Ευτυχώς για την Ελλάδα, είστε η συντριπτική μειοψηφία.

7/24/2006 05:37:00 am  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | ΟΥΓΚ » | Θεϊκές Διακοπές » | Ανώνυμο » | Λίγωσα » | Ρομαντισμός » | Λάλαλαλαλα » | Sweet Stalking » | Meta-metablogging (όπως λέμε, μονάχους-μονάχους bl... » | Οινοπνευματώδες » | Ληγμένο »