Monday, July 10

Μουντιαλογίες

Ομολογώ ότι από ποδόσφαιρο δεν κατέχω και πολλά. Το αγαπημένο μου άθλημα μικρός ήταν το μπάσκετ, το οποίο είδα να ξεφουσκώνει μαζί με τον Σταμάτη Γαρδέλη, τους κουκουτσέλους (τα κόκκινα γλειφιτζούρια με σχήμα κοκοράκι ντε) και το μαλλί κοκοράκι. Οπότε, μην δώσετε και πολύ σημασία στα όσα διαβάσετε παρακάτω.
Χρειαζόμαστε ήρωες. Μας αρέσουν οι ήρωες. Δεν μπορούμε χωρίς αυτούς. Ναι, ο Ζιντάν έκανε φοβερό μουντιάλ. Και η χρυσή μπάλα που πήρε ήταν δικαιολογημένη (αν και ο Καναβάρο έκανε και αυτός εξαιρετικό μουντιάλ). Η προβολή πάντως που απόλαυσε, του έκανε και καλό και κακό. Πολλοί μπούχτισαν τόσο που αντί να βλέπουν τη μεγάλη του ποδοσφαιρική αξία, είδαν ακόμα ένα είδωλο made by media. Πρώτος και καλύτερος, ο δεν- ξέρω από- μπάλα- και- το- λέω, Λάλας. Θεωρώ
(όπως και πολλοί άλλοι άλλωστε) ότι μπήκε δίπλα στον Πελέ και τον Μαραντόνα, ως ένας από τους τρεις μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Ως ευρωπαίος, χαίρομαι ιδιαίτερα.
Από εδώ και στο εξής, όσοι θέλουν να ξαναμιλήσουν για γερασμένες ομάδες, θα το σκεφτούν καλύτερα. Χθες, οι παππούδες Γάλλοι, είχαν κλείσει στο μισό γήπεδο τους κατά πολύ νεότερους Ιταλούς για ένα ημίχρονο.
Το ποδόσφαιρο είναι οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι έχουν πάθη, αδυναμίες και τσαμπουκά. Αυτό αποδείχθηκε με τον καλύτερο τρόπο, όταν ο Ζιντάν έκανε την καλύτερη κεφαλιά της ζωής του στον γνωστό για το υβρεολόγιό του Ματεράτσι. Ο επαγγελματισμός είναι καλός, αλλά τον είδαμε και τον επαγγελματισμό των Βραζιλιάνων, που δεν έβαζαν τα πόδια τους στη φωτιά για να μην χάσουν oύτε φράγκο από τα συμβόλαιά τους.
Οι Γερμανοί έμαθαν, σε μεγάλο βαθμό, να χάνουν και να το διασκεδάζουν κιόλας. Κατάλαβαν, επιτέλους, ότι δεν είναι δικαιωματικά οι καλύτεροι. Αυτό που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια οι πολιτικοί, το κατάφερε η Εθνική τους Ομάδα. Τους έμαθε να χαίρονται αρκούμενοι στην καλή επίδοση, να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του αντιπάλου, να αυτοσαρκάζονται.
Τέλος, από τα μουντιάλ που θυμάμαι (Μεξικό και μετά) αυτός ήταν ο μοναδικός τελικός που δεν κέρδισε η ομάδα που έπαιξε καλύτερα. Κέρδισε η ομάδα που έκατσε πίσω, περιμένοντας τα πέναλτι, έχοντας και την ασφάλεια του καλύτερου τερματοφύλακα. Porca mizeria, ρε στεκοφόροι και στεκοφορολάτρες.

12 Comments:

Anonymous Anonymous έγραψε...

Δυστυχώς χθες το βράδυ αν και βρεθηκα με καλή παρεα να δω τον αγώνα η συντριπτική πλειοψηφία ήταν με την Γαλλία.Και επειδή είμαι μια κυρία αρκέστηκα στο να χαμογελώ πολύ όταν νικησε η Ιταλία.Δεν συνέχισα τα πικρόχολα σχόλια γιατί il mio findanzato ειναι γαλλόφρων ,έκανε μουτρα, και είπα να μη τον κακοκαρδίσω.Ουτε ειπα τιποτα οταν μετά την αποβολή του Ζινταν ολη η Γαλλία γιουχαρε τους Ιταλούς ενω κανενας Ιταλός δεν γιουχαρε τον Ζιντάν.Ουτε στα Ιταλικα έντυπα σήμερα ουτε πουθενά.Το σεβάστηκαν και το κατάλαβαν.Λυπάμαι που είστε τόσο Γάλλοι και τόσο ανώτεροι και τόσο γαμάτοι που δεν πιάσατε τον παιδικό ενθουσιασμό των Ιταλών που εμπεριέχει όλα τα υπέροχα και όλα τα κουλα που μπορεί να κάνει ένα παιδι.Οπως να ουρλιάζει σα το χαζο τον ύμνο, να κάνει χαζομάρες με το τρόπαιο , να τρώει τουμπες ,να φοράει στέκες και να κορδώνεται αλλά να έχει και έναν κοντοπίθαρο cannavaro που έκανε θεικα άλματα.Που μέσα σε ένα ποδοσφαιρικό χάος που ζουνε μέσα στη χώρα τους ,πηρανε το κύπελλο ,κάνανε το πάρτυ τους ,και θα ξαναγυρίσουν στα σκατά απο αυριο.Και θα επιβιώσουν.
Λυπάμαι που δεν το πιασατε .
Αλλα ξέχασα .Οι Γάλλοι έχουν επίπεδο.Και αυτά τα πράγματα είναι παιδιάστικα.
Υ.Γ .όταν τις παραμονές του τελικού ρώτησε η corriere della sera τον lippi πως θα ένιωθε αν έχαναν ο αρχηγός απάντησε «θα τσατιστούμε».

7/10/2006 03:51:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Εύχομαι λοιπόν καλή τύχη στους ζούμε μέσα- στα- σκατά- και- παίζουμε- και σαν- παιδιά Ιταλούς. Για τα σκατά τους, φταίνε οι ίδιοι. Δεν ψήφισα εγώ τον Μπερλουσκόνι για πρόεδρο, ούτε έφτιαξα κλίκες στο βορά για να αφήσω το νότο μέσα στα σκατά. Είναι παιδιά, το αναγνωρίζω και τους χαρίζω κoυκουτσέλους.
Η καλύτερη ομάδα χθες ήταν κατά τη γνώμη μου η Γαλλία. Τέλος. Όσο για το αν έχουν επίπεδο οι Γάλλοι ή όχι, αυτό είναι ένας μύθος. Απλά είναι, συνήθως, πιο συγκρατημένοι.
Τώρα για τους Ιταλούς που δεν τα έχωσαν στον Ζιντάν, καλά έκαναν. Τι να πούν. Ότι ο Ματεράτσι είναι ένα δωδεκάχρονο σε σώμα μαντράχαλου;

7/10/2006 04:00:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

καλα, πασκαλ.
δεν προκειται να το συνεχίσω.
ξέρουμε καλά πως δεν υπάρχει λόγος.
αλλα πάλι στην πολιτική το ριξες ρε πασκαλ?
τοσο αντρας?τόσο κλισέ ?
μη γινεσαι τόσο απλοικος και πικρόχολος.Βαριεμαι.
cheers

7/10/2006 04:21:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Cheers :)

7/10/2006 05:13:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Π ουσταράς
Α δερφή
Σ κατόπουστα
Κ ωλομπαράς
Α Μ Π Α Λ Ο Σ
Λ ούγκρα

7/10/2006 05:20:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Μου έστειλαν σήμερα με e-mail φωτό που δείχνει τον R.Carlos στο ματς Βραζιλίας-Γαλλίας να "κάθεται" έξω απο την μεγάλη περιοχή και να χαζέυει τα παπούτσια του,ενώ ο Zιντάν ετοίμαζε σέντρα για το κεφάλι του Ανρί(μήν αλλάξεται τα γράμματα!)ο οποίος περνούσε ανενόχλητος απο μπροστά του...!!
Όσο για τον τελικό δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία Γαλλία ή Ιταλία γιατί απλά δεν μου καιγόταν καρφί πιος θα το πάρει!!!!

7/10/2006 08:45:00 pm  
Blogger neropistolero έγραψε...

Είμαι φιλοϊταλός.Δε μπορώ να αρνηθώ ότι η Γαλλία έπαιξε καλύτερα.Όχι όμως όσο καλά χρειαζόταν, απέναντι σε μια ομάδα που στο αίμα της κυλάει (μαζί με λίγα αναβολικά) η σκοπιμότητα.
Το κύπελλο το παίρνει τελικά αυτός που το αξίζει.

7/10/2006 10:25:00 pm  
Blogger fantaxteros ippotis έγραψε...

Αγαπητέ Pascal η λέξη είναι κοκοτσέλος και όχι κουκουτσελος.

7/11/2006 01:03:00 am  
Blogger Ιφιμέδεια έγραψε...

Στο τέλος θα πείτε και Κουκουζέλης και θα σας φάνε ζωντανούς πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις... -ή μάλλον όχι αλέκτωρ, αλλά κοκοράκι!!!

7/11/2006 10:40:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

snoopy: Ο R. Carlos σ' αυτό το μουντιάλ ήταν ένα λαμόγιο και μισό.

neropistolo: Εντάξει λοιπόν. Η σκοπιμότητα κέρδισε. Όλοι ικανοποιημένοι;

fantaxteros: Έχεις δίκιο ρε. Αλλά που να θυμάμαι τώρα...

ιφιμέδεια: κοκοτσέλος, σίγουρα. Αυτή είναι η θεική λέξη.

7/11/2006 02:57:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

βρε καλύτερα να γθύνεσαι παρά να μιλάς, σσσ μη λες ότι ξέρεις το Γαρδέλη καρφώνεσαι για την ηλικία σου.....σε λίγο θα μας πεις και την δεύτερη γκόμενα του Ψάλτη και ποιός ήταν ο σκηνοθέτης των αριστουργημάτων του....ή ότι χόρευες στη Μπαρμπαρέλα και στη Dorian Grey.....ύπαγε οπίσω μου σατανά....απεταξάμην τα 80s....

7/12/2006 03:46:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

8/17/2006 01:43:00 pm  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Τι είπε ο Ματεράτσι στον Ζιντάν » | Oι τρεις φασίστες » | Απολυθείτε με στιλ » | Thirty-nothing » | Tσιγάρα και αλκοόλ » | Μπρατσάκια » | Routinne » | Sex Αnd Τhe Village » | Λειψανδρία » | Τραπεζάκι από το IKEA »