Wednesday, May 3

Kι’ αν είναι gay μην το μετράς

Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω. Όχι γιατί θεωρώ τον εαυτό μου τέρας ευφυΐας και αντίληψης. Απλά, δεν μπορώ να χωνέψω πώς μερικοί δεν κατανοούν το αυτονόητο (τουλάχιστον για μένα): Ότι δηλαδή η καλύτερη συμπεριφορά ως προς τους gay είναι να τους συμπεριφέρεσαι σαν να μην ξέρεις καν ότι είναι gay.
To πώς κολλάει τώρα αυτό με το blogging, το monitor και τα linkblogs, βρείτε το μόνοι σας.

66 Comments:

Blogger Nemertes έγραψε...

Συμφωνώ. Μπορείς σε παρακαλώ να τους ενημερώσεις;

5/03/2006 12:54:00 pm  
Blogger Λαμπρούκος έγραψε...

Κι αν είμαι Gay μη με φοβάσαι, έγινα κί ολας 40 χρονών!

5/03/2006 01:51:00 pm  
Blogger alombar42 έγραψε...

Απίστευτη σύμπτωση! Εγραφα σχετικό ποστ με σκοπό να το ανεβάσω αύριο (το σήμερα γέμισε) - για τη σχέση gays και monitor :)

Γνώμη μου, οδηγούνται σε αυτο-απομόνωση - από αντίδραση ίσως, αλλά μάλλον είναι λάθος.

5/03/2006 02:01:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

nemertes: Αυτό δεν έκανα μόλις;
λαμπρούκε: Δεν πιστεύω ότι είσαι 40. Ψεύτη.
alombar: Εννοούμε πάντως και οι δυο το ίδιο πράγμα. Να το ανεβάσεις το ποστ σου. Εγώ μόνο και που το σκέφτηκα να γράψω κάτι εκτενέστερο, μ' έφθειρε.

5/03/2006 02:09:00 pm  
Blogger Chaca-Khan έγραψε...

κοίταξε (θα σου μιλήσω ως κοινωνιολόγος τώρα) :
είναι απόλυτα λογικό. οι gay έχουν πιο ισχυρούς δεσμούς αναμεταξύ τους γιατί μοιράζονται (εκτός από κάποια κοινά ενδιαφέροντα πολύ καθαρά) και μια πολιτικής φύσης αλληλεγγύη, λόγω διεκδικήσεων απέναντι στην υπόλοιπη "φυσιολογική" κοινωνία + κάποια παρόμοιου τύπου προσωπικές ιστορίες πάλης τους απέναντι σε γονείς, κατεστημένο, προκαταλήψεις, ρατσισμό κτλ. αυτό είναι πολύ δύσκολο. είναι λογικό αυτή η λογική συσπείρωσης να εμφανίαζεται on-line (χώρια την αισθητική τους που συχνά έχει παρόμοια κατεύθυνση). το βρίσκω αρκετά φυσιολογικό κ όχι ιδιαίτερα μεμπτό.
τώρα βέβαια εγώ θα συμφωνήσω στο εξής : αν κυρίαρχο χαρακτηριστικό του αυτοπροσδιορισμού, της προσωπικότητας ενός gay, είναι το γεγονός ότι είναι gay (αν κ κάποια στιγμή στη ζωή τους -μέχρι να εδραιώσουν τη θέση τους- είναι αναγκαίο και πολιτικής υφής αυτό), τότε συνήθως παίζει πρόβλημα.
anyway, μαλακίες το είπα, δε μου βγήκε καλά αλλά μάλλον το ζουμί μένει..
cheers pascal..

5/03/2006 02:11:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

καλημέρα pascal ...

5/03/2006 02:13:00 pm  
Blogger alombar42 έγραψε...

@Chaka-khan
Είπες όσα εννοούσα, καταλήγοντας στο περί αυτο-απομόνωσης.
Δικαιολογημένη η αντίδραση (με δεδομένες τις όποιες καταπιεστικές δομές), όχι όμως και σωστή (με την έννοια οτι δεν οδηγεί στην ευρύτερη αποδοχή).
Οταν κυρίαρχο στοιχείο ενός gay είναι το γεγονός οτι είναι gay, τότε περιθωριοποιούνται οι όποιες αξίες του και, κατά τη γνώμη μου, οδηγείται μοιρολατρικά σε γκετοποίηση.

5/03/2006 02:22:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

chaka-khan: Cheers mate. Μια χαρά τα είπες.
Καλημέρα manifesto.

5/03/2006 02:24:00 pm  
Blogger alombar42 έγραψε...

Pascal, μάλλον θα δώσω ένα λινκ εδώ. Από τη μία επειδή δεν είμαι και ο πλέον ειδικός να αναλύσω και να βρω σωστά και λάθη και από την άλλη επειδή θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οπότε καλύτερα σε ένα σημείο.

5/03/2006 02:24:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

οk alombar. Όντως θέλω σ' αυτό το ποστ να ξεκινήσει μια μεγάλη κουβέντα. Από την άλλη πάλι, δεν γουστάρω καθόλου ν' ανάβω τέτοιου είδους φυτίλια. Θα δείξει...

5/03/2006 02:26:00 pm  
Blogger - έγραψε...

η καλύτερη συμπεριφορά ως προς τους gay είναι να τους συμπεριφέρεσαι σαν να μην ξέρεις καν ότι είναι gay

Ελπίζω με αυτό να μην εννοείς κάτι σαν "εντάξει, να είσαι gay αλλά ας μην το συζητάμε κιόλας"! Φαντάζομαι ότι εννοείς να μη γίνεται το σαρωτικά κύριο στοιχείο της προσωπικότητας του άλλου, λες και καθορίζει τα πάντα: αξίες, αισθητική, χαρακτήρα κλπ. Αυτό οδηγεί σε αυθαίρετες κατηγοριοποιήσεις ("είσαι gay άρα είσαι έτσι"), που δυστυχώς τις αναπαράγουν - χάριν συσπείρωσης - και οι ίδιοι οι gays (είχα γράψει σχετικά δύο posts παλιότερα).

Εγώ νομίζω ότι η σωστή στάση είναι να τους συμπεριφέρεσαι με την gay ταυτότητα στο προσκήνιο (και όχι απωθημένη), χωρίς όμως αυτή να προσδιορίζει a priori τίποτα άλλο εκτός από τις ερωτικές προτιμήσεις. Πχ ο str8 φίλος ενός gay θα εξιστορεί τις κατακτήσεις του αλλά δεν θα παραλείπει να ρωτήσει κι ένα "εσύ, γνώρισες κανέναν;". Έχω δει πολύ "φιλελεύθερες" αντιδράσεις φίλων gays που από τη στιγμή που δέχτηκαν την εξομολόγηση του φίλου για τις προτιμήσεις του δεν άλλαξαν μεν στάση απέναντί του αλλά αποφεύγουν με πανικό να συζητήσουν οτιδήποτε πάνω σ' αυτό! Ε αυτό δεν είναι αποδοχή. Καταδικάζουμε τον άλλον να κρατά μια σημαντική (αλλά όχι τη μόνη!) πτυχή της ψυχής του στο σκοτάδι!

5/03/2006 03:23:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Παρ΄όλα αυτά, αν μελετήσει κανείς τα linkblogs των δεδηλωμένα gay θα δει ότι δεν απονέμονται σε όλους ανεξαιρέτως τους gay, ούτε απονέμονται αποκλειστικά σε gay.

Νομίζω ότι σαφώς υπάρχουν "συντροφιές" (=ο κύκλος των ιστολόγων που μας αρέσει να διαβάζουμε), και σαφώς κάποια gay linkblogs οφείλονται σε μια πολιτικής φύσεως προτίμηση (π.χ. εγώ λινκμπλογκάρω το gaynewsingreek διότι θέλω η ενημέρωση που προσφέρει να βγει στην επιφάνεια), είναι όμως υπεραπλουστευτικό να υπονοούμε ότι όλοι οι gay λινκμπλογκάρονται μεταξύ τους και μόνο, διότι απλώς δεν ισχύει.

Κατά τα άλλα, δεν είναι παράδοξο ότι εγώ, π.χ. λινκμπλογκάρω όλα τα ιστολογήματα του lolita - η αισθητική του μου ταιριάζει.

Chaca και Alombar, δεν είναι έτσι. Ούτε η "ευρύτερη" αποδοχή είναι αναγκαστικά επιθυμητή, ούτε είναι αναγκαστικά πρόβλημα ο αυτοπροσδιορισμός με τονισμένο το στοιχείο gay. Αν σας ενδιαφέρει η άποψή μου επ' αυτού, θα τη βρείτε εδώ: http://nonc.wordpress.com/2006/04/29/kurz-von-atem/

Μήπως όμως θα βοηθούσε τη συζήτηση η αντιστροφή του ερωτήματος; Μια ομάδα όχι gay ιστολόγων με εκλεκτικές αισθητικές συγγένειες, η οποία συχνά αλληλολινκμπλογκάρεται, θα έδινε αφορμή σε post με θέμα "κι αν είμαι straight μη με φοβάσαι"; Νομίζω πως όχι!

Πάντως, έβαλα λινκμπλογκ σε τούτο εδώ το post γιατί νομίζω πως αυτή η συζήτηση έχει ζουμί...

5/03/2006 03:35:00 pm  
Blogger - έγραψε...

Τώρα βέβαια βλέπω ότι το δικό μου σχόλιο είναι λίγο άσχετο με εκεί που πάει η κουβέντα, αλλά τεσπα! Μια άποψη! :)

5/03/2006 03:42:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Καθόλου άσχετο και καθόλα σωστό, αν θες τη γνώμη μου, αγαπητέ netpen.

5/03/2006 04:06:00 pm  
Blogger Rodia έγραψε...

Pascal, πού τη βλέπεις την απομόνωση;
Κρίνοντας από τη μεριά μου, δε βλέπω καμμιά απομόνωση -κανενός...

:-)

..τελικά, όλο και περισσότερο πείθομαι για τη θεωρία μου..
(των εικόνων ντε!)

5/03/2006 04:13:00 pm  
Blogger Chaca-Khan έγραψε...

1on: χαίρομαι που μερικοί άνθρωποι τουλάχιστον, έχουμε αρχίσει να κάνουμε χρήση των linkblogs όχι σαν ψήφο, αλλά σαν μια (κ αυτή) πολιτικής φύσης δράση με αντίπαλο το χάος της πληροφορίας του διαδικτύου.

2ον: συμφωνώ με netpen και διαφωβώ λίγο με τη διατύπωση του τίτλου του post.

3ον: επίσης θα συμφωνήσω ότι με george le nonce στο ότι εν προκειμένω κ εγώ δεν έχω παρατηρήσει (σε γενικές γραμμές) ένα "gay λόμπι" που linkblogάρει gay ζητήματα, αλλά περισσότερο ανθρώπους που linkblogάρουν με γνώμονα την αισθητική. Βέβαια ακόμα και έτσι να ήταν, πάλι δε θα ήταν μεμπτό. αργά ή γρήγορα, ομάδες θα σχηματιστούν ΚΑΙ στην blogosphera και είναι απόλυτα κατανοητό κ λογικό κ θεμιτό αυτό κ δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγεις.

3ον: george le nonce δεν πιστεύω να διαφωνούμε. εννοώ ότι καταλαβαίνω πολύ καλά και είναι απόλυτα θεμιτό, gay άνθρωποι κάνοντας χρήση ενός μέσου να προβάλλουν gay ζητήματα. Είναι σίγουρο βέβαια ότι αν κάνουν ΜΟΝΟ αυτό, όπως και αν υπήρχαν σχηματισμοί κομμουνιστές ας πούμε ή φασιστών ή χρηστών αποχυμοτών Siemens στην blogόσφαιρα που κάναν ΜΟΝΟ αυτό, γρήγορα θα απομονωθούν και θα κλειστούν σε ένα κουτάκι : "oi gay"(στην καλύτερη!). και σ αυτό το σημείο πατανοώ τον προβληματισμό του pascal.
Που και πάλι και ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ blogs ή σχηματισμοί, δεν είναι κακό. είναι καλό. απλά θα συμβεί αυτό που συμβαίνει πάντα. άρα θα ήταν συνετότερο μια πιο σφαιρική παρουσία των gay αν κανείς έχει και πολιτικά κίνητρα από πίσω του. Όπως κατά τη γνώμη μου η υφιστάμενη. Βέβαια θα μπορούσε και να μην απασχολεί καθόλου αυτό και να έγραφε η οποιαδήποτε ομάδα στα αρχίδια της την οποιαδήποτε "αποδοχή" ή όχι. Θεμιτό κ αυτό.εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. στην τελική μπορεί και 2-3 άνθρωποι να μιλάνε μόνο μεταξύ τους (γιατί ας πούμε είναι ερευνητική ομάδα και ερευνούν ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα)και να χουν γραφτεί στο monitor όχι για να το χαζεύουν αλλά για να είναι ανοιχτεί στα μάτια αυτή η ερευνητική διαδικασία.

4ον : Εγώ τυχαίνει και να ταυτίζομαι πολλές φορές με όλη αυτήν την ομάδα (που χαρακτηρίζεται ωε τέτοια σε αυτό το post) ,για λόγους (φως φανάρι) καθαρά αισθητικής άποψης.
δεν είναι η πρώτη φορά που το ανακαλύπτω αυτό στη ζωή μου και όσο πάει και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αυτό συμβαίνει επειδή αγάπησα (σε φάση πάρε φορά να φύγουμε) μια καταπληκτική γυναίκα κάποτε : x σ΄αγαπώ.

5/03/2006 04:16:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

netpen: "Ελπίζω με αυτό να μην εννοείς κάτι σαν "εντάξει, να είσαι gay αλλά ας μην το συζητάμε κιόλας"! Φαντάζομαι ότι εννοείς να μη γίνεται το σαρωτικά κύριο στοιχείο της προσωπικότητας του άλλου, λες και καθορίζει τα πάντα: αξίες, αισθητική, χαρακτήρα κλπ."
Όντως αυτό εννοώ. Όσο για τη "gay ταυτότητα στο προσκήνιο" θεωρώ ότι οφείλει να είναι στο προσκήνιο όσο στο προσκήνιο είναι και η δικιά μου straight ταυτότητα.
george: Διαφωνώ. Έχω την αίσθηση ότι στο monitor υπάρχει αυτή η τάση. Εγώ και αρκετοί άλλοι φαντάζομαι. Δεν με ενοχλεί, απλά με στενοχωρεί. Παραπέμπει σε αντίστροφο και αυτοτροφοδοτούμενο ρατσισμό.
"Ούτε η "ευρύτερη" αποδοχή είναι αναγκαστικά επιθυμητή, ούτε είναι αναγκαστικά πρόβλημα ο αυτοπροσδιορισμός με τονισμένο το στοιχείο gay".
Φυσικά και η ευρύτερη αποδοχή δεν είναι το ζητούμενο. Από τη στιγμή που η αποδοχή ενός σεξουαλικού προσανατολισμού γίνεται ζητούμενο, μπαίνουμε στα χωράφια των διακρίσεων.
Αυτό που στην ουσία επεσήμανα είναι η αίσθηση που έχω ότι μερικοί επιβραβεύουν μέσω monitor και linkblog την gay ταυτότητα και όχι το περιεχόμενου του post.
Ο αυτοπροσδιορισμός πάλι με τονισμένο το στοιχείο του gay είναι απόλυτα δεκτός. Κι' εγώ, π.χ, αυτοπροσδιορίζομαι ως straigth, με τις φωτογραφίες που βάζω στα ποστ μου.

"Μήπως όμως θα βοηθούσε τη συζήτηση η αντιστροφή του ερωτήματος; Μια ομάδα όχι gay ιστολόγων με εκλεκτικές αισθητικές συγγένειες, η οποία συχνά αλληλολινκμπλογκάρεται, θα έδινε αφορμή σε post με θέμα "κι αν είμαι straight μη με φοβάσαι"; Νομίζω πως όχι!".
Δεν νομίζω ότι θα είχε βάση ένα τέτοιο post, τη στιγμή που κατά τη γνώμη μου, το αλληλολινκμπλογκάρισμα με βάση τη σεξουαλική προτίμηση γίνεται σε συντριπτική πλειοψηφία σε ποστς gay ιστολόγων.

"Πάντως, έβαλα λινκμπλογκ σε τούτο εδώ το post γιατί νομίζω πως αυτή η συζήτηση έχει ζουμί..."
Όντως έχει. Μακάρι να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι. Απ' ότι βλέπω, προτιμούν να βάζουν linkblogs σ' αυτό το ποστ παρά να εκφράσουν την άποψή τους. Δείγμα, κι' αυτό, του ότι πρόκειται για ένα όντως ενδιαφέρον αλλά και "δύσκολο" θέμα.

rodia: Θα προτιμούσα να μην την έβλεπα κι' εγώ. Για ποια θεωρία εικόνων μιλάς;

5/03/2006 04:28:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Bασικά οι gay έχουν ανάγκη από μεγάλη κατανόηση γιατί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Τα μισά είναι από τους str8 που τους απορίπτουν και τα άλλα μισά τα δημιουργούν οι ίδιοι στον εαυτό τους από την ιδιαιτερότητα που έχουν. Αυτή τους κάνει να έχουν απωθημένα και θέλουνε να ζούνε όπως οι str8. Ένα από αυτά είναι ο γάμος και τα παιδιά.
Δεν είναι όμως παράξενο που αλληλομπλογνκάρονται γιατί έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Η διαφορά είναι ότι οι str8 έχουν πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα ενω οι gay έχουν μοναδικό θέμα το σεξ και τα περισσότερα sites είναι φωτογραφικά.

5/03/2006 04:29:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Φίλε αναγνώνστη, αυτά που γράφεις είναι ΑΚΡΙΒΩΣ η λάθος αντιμετώπιση. ΛΑΘΟΣ. Ποιος είπε ότι οι gay έχουν λιγότερα ενδιαφέροντα; Τι σόι γενίκευση είναι αυτή; Και ποιος είπε ότι χρειάζονται κατανόηση; Τί είναι; Μικρά και αβοήθητα παιδάκια;
Όσο για το αν έχουν ως μοναδικό θέμα το sex, διάβασε το blog του george ή του lolita και έλα να το ξαναπεις.

5/03/2006 04:38:00 pm  
Blogger alombar42 έγραψε...

@George Le Nonce
Ούτε η "ευρύτερη" αποδοχή είναι αναγκαστικά επιθυμητή, ούτε είναι αναγκαστικά πρόβλημα ο αυτοπροσδιορισμός με τονισμένο το στοιχείο gay.

Δε βλέπω κανένα λόγο να δηλώσω οτι "έχω μια γκόμενα πολύ πρώτη που επιπλέον δε χαλάει χατήρια σε κανένα φίλο". Και δη αντί του "καλημέρα".

Μου θυμίζει αντίδραση για την αντίδραση.

5/03/2006 04:39:00 pm  
Blogger - έγραψε...

Όσο για τη "gay ταυτότητα στο προσκήνιο" θεωρώ ότι οφείλει να είναι στο προσκήνιο όσο στο προσκήνιο είναι και η δικιά μου straight ταυτότητα.

Αυτό ακριβώς. Ίσως βέβαια πρέπει να είναι κατανοητή και συγγνωστή μια υπερβολή από μέρους τους, ως "υπεραναπλήρωση", οφειλόμενη στη χρόνια καταπίεση της προσωπικής και κοινωνικής τους έκφρασης.

5/03/2006 04:40:00 pm  
Blogger alombar42 έγραψε...

Pascal, έχω την υποψία οτι o αναγνώστης απλώς ρίχνει λάδι ;)

5/03/2006 04:41:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Pascal: το παράδειγμα της αντιστροφής του ερωτήματος το έθεσα γιατί αμφισβητώ ακριβώς ότι η αιτία του linkblogging είναι η gay ταυτότητα με την έννοια αυτή.

Δηλαδή, για να μιλήσω για τον εαυτό μου, τον Lolita δεν τον λινκμπλογκάρω επειδή είναι gay, από την άλλη μεριά όμως αμφιβάλλω σοβαρά αν θα δημιουργούσε αυτά που δημιουργεί αν δεν ήταν. Ομοίως, λινκμπλογκάρω πολύ συχνά τον κοκοβιό και τη μιραντολίνα, οι οποίοι δεν είναι gay. Ομοίως, δεν λινκμπλογκάρω πάντα τον αγαπημένο μου Αμβρόσιο, γιατί υπάρχουν (σπάνια)posts του που δεν με τρελλαίνουν. Και επίσης, υπάρχουν gay ιστολόγοι τους οποίους δεν εκτιμώ και δεν με εκτιμούν και το έχουμε δηλώσει δημόσια, ο καθένας με το ύφος του.

Αν υποθέσουμε όμως ότι υπάρχουν οι straight ιστολόγοι Α, Β, Γ, Δ, Ε, οι οποίοι έχουν μια εκλεκτική συγγένεια, μια κοινή αισθητική, κτλ., και λινκμπλογκάρει ο ένας τον άλλο συχνότατα, αμφιβάλλω σοβαρά αν θα βγει κάποιος να πει ότι λινκμπλογκάρονται από ετεροφυλοφιλική αλληλεγγύη! Θα υποθέσουμε ότι αποτελούν παρέα, ίσως, ότι είναι φίλοι, ότι έχουν κοινό τρόπο γραφής, αλλά όχι ότι το κάνουν επειδή είναι όλοι straight.

Για αυτό το λόγο, βρίσκω κάπως εύκολη την απόφανση ότι οι gay ιστολόγοι αλληλομπλογκάρονται (τί φρικαλέα λέξη!) διότι είναι gay. Μάλλον, θα έλεγα, είναι φυσικό οι gay που είναι ιστολόγοι, άρα έχουν κάποια σχέση με τη γραφή ή τα εικαστικά ή και τα δύο, να έχουν πολλά κοινά στοιχεία αισθητικής προσέγγισης, άρα αρέσουν τα ιστολογήματα του ενός στον άλλο.

Alombar: διαφωνώ, φοβάμαι, αλλά επειδή ήδη έχω σεντονιάσει, δεν θα επεκταθώ εδώ. Το έχω κάνει στο blog μου.

[προσωπικά επιλέγω να μην απαντώ σε τύπους σαν τον αναγνώστη - δεν αξίζει τον κόπο]

5/03/2006 04:57:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

alombar: "Δε βλέπω κανένα λόγο να δηλώσω οτι "έχω μια γκόμενα πολύ πρώτη που επιπλέον δε χαλάει χατήρια σε κανένα φίλο". Και δη αντί του "καλημέρα".Μου θυμίζει αντίδραση για την αντίδραση".
Αν έχεις πάντως, στείλτη προς τα 'δω. Φίλοι δεν είμαστε; :P
(Με το παραπάνω σχόλιο προέταξα εμφανέστατα τη straight ταυτότητά μου. Ενοχλήθηκε κανείς; Δεν νομίζω.)
Όσο για τον αναγνώστη, άστον. Μου ανεβάζει τα νούμερα :P
george: Είσαι σαφής, αν και σεντονάτος. Θεωρείς δηλαδή ότι υπάρχει ζήτημα αισθητικής και όχι σεξουαλικής ταυτότητας.
"Αν υποθέσουμε όμως ότι υπάρχουν οι straight ιστολόγοι Α, Β, Γ, Δ, Ε, οι οποίοι έχουν μια εκλεκτική συγγένεια, μια κοινή αισθητική, κτλ., και λινκμπλογκάρει ο ένας τον άλλο συχνότατα, αμφιβάλλω σοβαρά αν θα βγει κάποιος να πει ότι λινκμπλογκάρονται από ετεροφυλοφιλική αλληλεγγύη! Θα υποθέσουμε ότι αποτελούν παρέα, ίσως, ότι είναι φίλοι, ότι έχουν κοινό τρόπο γραφής, αλλά όχι ότι το κάνουν επειδή είναι όλοι straight."
Όχι, δεν θα το υποθέσουμε. Έχεις δίκιο. Και ξέρεις γιατί; Γιατί ΔΕΝ υπάρχει ετεροφυλοφιλική αλληλεγγύη. Ενώ ομοφυλοφιλική, κακώς ή καλώς, υπάρχει.
Μπορούμε όμως πολύ εύκολα να υποθέσουμε, αν δούμε π.χ ότι ο πίθηκας Λαμπρούκος (λαμπρούκε μην το παίρνεις προσωπικά) linkbloγκάρει μια ξανθιά ελληνοσουηδέζα blogger με hot φωτογραφία στο προφίλ της και κατά τα άλλα χάλια κείμενα, ότι τη γουστάρει επειδή είναι θεοκόμματος. Κατακρίνω ΚΑΙ αυτό.

5/03/2006 05:13:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

εγώ πάντως πασκάλ την αλληλεγγύη που αναφέρεις την εισπράττω από στρέιτ χωρίς να είμαι στρέιτ

(οκ, εγώ είμαι ειδική περίπτωση πασκάλ)

ο καθένας κάνει ό,τι και όπως καταλαβαίνει

5/03/2006 05:31:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Την εισπράττεις mani λόγω της ανθρώπινης υπόστασής σου και όχι του σεξουαλικού σου προσανατολισμού.
Και δεν είσαι καθόλου ειδική περίπτωση. Αδικείς τον εαυτό σου. Είσαι, απλά, καλή περίπτωση.

5/03/2006 05:33:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

"κοιτάξτε να τον αναζητήσετε..γιατί στο τέλος θα γίνεται χειρότεροι από τους gay".
Φαντάζομαι donna ότι εννοείς χειρότεροι από τους gay σε ό,τι αφορά την έλξη που δημιουργούμε σε μια γυναίκα. Γιατί, κατά τα άλλα, οι gay δεν μπορείς να πεις ότι είναι χειρότεροι ή καλύτεροι από τους straight.
Προς όλους: Ωραία κουβέντα κάνουμε. Μπράβο μας. Φοβόμουν ότι θα αρχίσουν τα ομοφοβικά (ή και τα ετεροφοβικά) και αστήριχτα σχόλια. Καμιά σχέση.

5/03/2006 05:46:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Key em: “Οι μεταξύ τους ανταλλαγές λινκς, -sorry που θα το πω αγοραία-, περισσότερο θυμίζουν αλλαξοκωλιές παρά blog links. Σπάνε κόκκαλα από την προβλεψιμότητά και την σκοπιμότητά τους. Και είναι επίσης ενδεικτικές των μεταξύ τους συμπαθειών ή αντιπαθειών”.
Δεν θα ήμουν τόσο καυστικός, αλλά το φαινόμενο, σε κάποιοα βαθμό, το παρατήρησα. Ο george βέβαια διαφωνεί και καλά κάνει. Τον ευχαριστώ μάλιστα που μου έδωσε τη δική του οπτική. Όσο για το manifesto, όντως δεν ανήκει σε καμία κλίκα. Καλά κάνει.

«Μα αυτά τα δύο, είναι τα μοναδικά που έχουν ως κύριο θέμα τους αυτό που νομίζεις ότι δεν έχουν!»
Το έχουν ως κύριο θέμα, αλλά δεν είναι το αποκλειστικό τους θέμα. Σε καμιά περίπτωση.

donna: Τη μία μας λες να μη γίνουμε σαν τους gay και χειρότεροι. Την άλλη λες ότι οι gay είναι πιο αγαπητοί στις γυναίκες. Αν είναι πιο αγαπητοί στις γυναίκες, τότε να γίνουμε gay και χειρότεροι. Τά ‘χεις μπλέξει λίγο.
Α, και το αγαπητός δεν έχει καμιά σχέση με το ελκυστικός. Απολύτως.

Mιλώντας τώρα περί gay και straight αισθητικής και ύφους, έχω, με το λίγο που έχω ασχοληθεί, καταλήξει στο εξής: O straight άντρας μιλάει για γυναίκες. Εκθειάζει τις γυναίκες. Τις κριτικάρει. Τις θαυμάζει κ.λπ κ.λπ. Η straight ταυτότητά του βρίσκεται πάντα στο υπόβαθρο και υπονοείται από την αναφορά του στο γυναικείο φύλο. Ο gay πάλι, μιλάει συνήθως για τον ψυχισμό του. Τον ίδιο. Και δευτερευόντως για το όποιο αντικείμενο της ερωτικής του έλξης. Το παραπάνω αποτελεί μια παρατήρηση και όχι κριτική.

5/03/2006 06:13:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

πασκάλ, σου έχω μιλήσει για τη θεία μου τη Μυρσίνη?

5/03/2006 06:23:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Όχι. Για πες...

5/03/2006 06:25:00 pm  
Blogger Loukas Tsouknidas έγραψε...

Γκέι στο γκάζι
άντρες στο μπουρνάζι
όσα σκατά και να φάς
η νοοτροπία δεν αλλάζει
μέσα στο γκέττο...
ψάχνουμε ένα καλό ορισμό
για να μην αποκαλύψουμε
ένα κοινό εαυτό
ψεύτικοι εμσήδες
ντιντήδες
σκέφτεστε μόνο σούφρες
και κωλοτρυπίδες
κάνατε επάγγελμα
το γκέι-λίκι
τσιφλικάδες σε χωράφι
που δε σας ανήκει
ΑΦΟΡΙΣΤΗΣ...
σημάδι της εποχής
ποτέ φορέας ενοχής
αν τον δίνεις ή τον παίρνεις
μόνο εσύ θα το πεις
κράτα το όμως για το φίλο
και τον εαυτό σου
για να μη φτάσει το στυλιάρι μου
ως το λαιμό σου._

5/03/2006 06:49:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

μου αρέσει πολύ η gay friendly άποψη του αφοριστή

είναι μια άποψη που οι αμερικάνοι την αποκαλούν dont ask dont tell

όσο για τα στυλιάρια έχω ακούσει και γι αυτά πολλά

λυπάμαι ;(

5/03/2006 07:16:00 pm  
Blogger Mirandolina έγραψε...

Προσωπικώς λινκμπλογκάρω συχνά συγκεκριμένους γκέυ, όχι μόνο λόγω αισθητικής και λόγου, αλλά και επειδή εκτιμώ τον ανδρισμό τους (αρετή όχι συχνή στην ευλογόσφαιρα).

5/03/2006 07:17:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

ο αφοριστής, όπως πάντα, τα έκανε λίμπα. Δεκτόν.
manifesto, μην λυπάσαι ντε. Όλα θα πάνε καλά.
mirandolina: Το ότι πολλοί gay είναι πιο άντρες από straight, το έχω ξαναγράψει και συμφωνώ
(abelofilosofies.blogspot.com/2006/04
/this-is-mans-world.html)

5/03/2006 07:29:00 pm  
Blogger wetex έγραψε...

This comment has been removed by a blog administrator.

5/03/2006 07:40:00 pm  
Blogger wetex έγραψε...

den exoune kai oi gay to dikaioma sto diko tous diadiktiako topo, opou postaroun oti theloun xoris na tous enoxlei kaneis, opou promotaroun ti diki tous gay aisthitiki, opia kai an an einai, opos alloste kani kai i straight Lili me to karastraight blog tis?

5/03/2006 07:48:00 pm  
Blogger Rodia έγραψε...

Εικόνες..
Επειδή ο εγκέφαλός μας πρώτα σχηματίζει εικόνες τις οποίες μετά μετατρέπει σε λέξεις/έννοιες/κλπ αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα σύμφωνα με τις εικόνες που έχει ήδη σχηματίσει στο νου του (που του παραδόθηκαν απο γονείς, δασκαλους, βιβλία, κλπ) ετσι δύσκολα ταυτίζεται με την πραγματικότητα κάποιου άλλου. Δεν υπάρχει αντικειμενική πραγματικότητα και καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα. Αυτη η αντιληπτικοτητα σχετιζεται και με το χρονο, δλδ κατι που διαβασα πριν 10 χρονια και αντιληφθηκα (ή δεν αντιληφθηκα) με καποιο τροπο, έρχεται καιρός όπου θα γινει κατανοητό σε μενα. Επισης, ρολο παιζει και ο τόπος και η πηγη απο την οποια μαθαινει καποιος κατι τι. (πρβλ δασκαλοι με "μεταδοτικότητα", κλπ)
ειναι μακρια συζητηση, εδωσα απλως μια ιδεα..
Κατα καιρους αναφερομαι σε αυτη τη θεωρια και νομιζα οτι την εχετε παρει χαμπαρι!

:-)

5/03/2006 07:58:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

- ε, δεν καταλαβα, δικιο εχεις, γιατι ολη αυτη η κουβεντα?
- οχι, δεν λινκομπλογκαρουν οι γκευ μονο γκευ αλλα και μερικους που λενε οτι γκευ=θεος.

αμα πεις για καποιον γκευ οτι σου την αναψε με μια του μλκ θα πρεπει να απολογεισαι ως την δευτερα παρουσια και δεν αξιζει τον κοπο, ειδικα αμα δεν εχεις πανω απο μιση ωρα να ξοδεψεις εδω περα

5/03/2006 08:28:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

This comment has been removed by a blog administrator.

5/03/2006 08:29:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

οποιος θελει να κρινεται αναλογα με την προσωπικοτητα του κι οχι αναλογα με τη σεξουαλικη του προτιμηση ας μην τη δηλωνει πρωι, μεσημερι, βραδυ, προ και μετα του φαγητου, οπως και κατα τη διαρκεια.
εδω εχω διαβασει εως και γκευ αποψη περι[γκευ] θεολογιας

δεν εχω κατι με τους γκευ οπως και με κανενα.
πολλες φορες ομως τα χω με καποιον που δεν εξεταζω τι ειναι και τι δεν ειναι,αλλα το εξεταζει αυτος και επικαλειται κατι που τον κατατασσει σε μια ομαδα, συνηθεια κλπ και θεωρει οτι ειναι ανεγγιχτος και υπερανω γιαυτο μονο.

5/03/2006 08:32:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

wetex: Έχουν όσα δικαιώματα έχουν ακριβώς και οι υπόλοιποι. Και δεν νομίζω να τους ενοχλεί και κανένας ιδιαίτερα. Όσο για τη "δικιά τους γωνιά", γκέττο μου θυμίζει. Θες να μας την πέσει πάλι ο αφοριστής;
jamella: Η γνώμη μου δεν έχει αλλάξει μετά την κουβέντα. Θεωρώ ότι έχω δίκιο. Απλά είδα και άλλες απόψεις και αυτό είναι καλό.
Α, βάλε μου και κανά linkblog σ' αυτό το ποστ. Θέλω να ξεπεράσω το προσωπικό μου ρεκοοοοόρ. :P

5/03/2006 08:38:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Eμπνεύστηκα κιόλας. Αύριο λέω να γράψω για το Νότη. Ακονίζω φτυάρια από σήμερα.

5/03/2006 08:39:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

pascal :PppP
πως μπαινει?

εννοω χωρις να γραψεις ποστ, εχω δει να γινεται αλλα δεν ξερω πως

5/03/2006 08:56:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

εγω ακονιζω τα δοντια μου,ηθελα να γραψω σχετικα και ως ειθισται με προλαβε ο πασκαλ...
τελικα, θα κανω αντι-πασκαλικο ποστ και θα γινω top of the popz
:p

5/03/2006 08:58:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Τί πώς γίνεται; Δεν ξέρεις να βάλεις linkblog; Και αυτή η Jamella που με έχει linkblogarei στο παρελθόν ποια ήταν;

5/03/2006 08:58:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Έι, πλάκα κάνω. Δεν πιστεύω να το πήρες στα σοβαρά.

5/03/2006 09:01:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

εγω ημουνα παλι!
αλλα καταλαβα οτι ελεγες εισερχομενο link

σωστε την ξανθικουζ ξανθικουζ

μειονοτητα [και μοναδικοτητα μπορω να σου πω] κι εγω, να με σηκωσετε ως τον ουρανο ψηλα παρακαλω :p


και εχω κανει linkblog ηδη, δεν ειναι και για χορταση.
αυτο που δεν καταλαβα ειναι σε ποια κοινη ομαδα ανηκουμε, αλλα θα το διαπιστωσω στην πορεια- θελω να πιστευω

5/03/2006 09:07:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Ανήκουμε στην κοινή ομάδα του homo sapiens. Νομίζω.

5/03/2006 09:08:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

μην ορκιζεσαι, δεν εγγυωμαι για τππ- σε ο,τι αφορα εμενα τουλαχιστον..
:pp

ουπζ, μου ξεφυγε κι ενα εισερχομενο...δεν το θελα

5/03/2006 09:22:00 pm  
Blogger hobgoblin έγραψε...

εμ, πασκάλ, μην κάνεις ποστ για τον Νότη. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο πως η ατάκα είναι κατοχυρωμένη στον Στέλιο Ρόκκο. Εκτός αν θες ούτως ή άλλως να κάνεις για τον Νότη, οπότε πάσο.

5/03/2006 10:04:00 pm  
Blogger Loukas Tsouknidas έγραψε...

GAY or STR8
i could be
but never FRIENDLY
to know me
is to hate me
fo' u my rhymes are deadly
gimme the slightest chance
i knock u down in a glance
u only play dis game once
too bad for u and yo fans
it's da BANNER...
coming down like a hammer
bringin' anathema
to every fake mc in dis dumper
remember dis...
u can shoot but don' miss
of all the things u gonna be
SORRY will be the least._

5/03/2006 10:42:00 pm  
Blogger Mirandolina έγραψε...

Πασκαλ, Πασκαλ, πριν λίγο είδα το πιο γελοίο που χω δει ως τώρα στην ευλογόσφαιρα: κάποιος έδωσε λινκμπλογκ στην περσόνα του! Εδώ θέλω τη γνώμη σου οπωσδήποτε.

Έχω ψοφήσει στο γέλιο... τι άλλο θα δουμε απο τους φθονερους γμτ...

5/03/2006 11:30:00 pm  
Blogger averel έγραψε...

Ειμαι εντελως αναρμοδιος να σχολιασω. Ειμαι ενας straight (οχι Ροκκο δεν θελω) που δεν θεωρει τον εαυτο του blogger και - ναι το ομολογω - δεν ξερει πως να κανει linkblog. Αρα, απλα καταθετω τον θαυμασμο μου για την απηχηση του θεματος. Καληνυχτα pascal.

5/03/2006 11:37:00 pm  
Blogger wetex έγραψε...

Όσο για τη "δικιά τους γωνιά", γκέττο μου θυμίζει.

to idio kai i dikia mas opos kai to blog tou nikou dimou.....e, kai? mipos kai i parees den einai to idio? etsi kai ise kainourgios tin exis patisi....

5/04/2006 12:55:00 am  
Blogger wetex έγραψε...

borei kai oi idioi na lene to idio gia mas. oti eimaste apomonomenoi kai oti den simmetexoume stis dikes tous sizitisis.

5/04/2006 01:01:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

jamella: Κάτι τέτοια κάνεις και θα νομίζουν ότι έχουμε κάνει παρεάκι 5-6 και βάζουμε linkblogs ο ένας στον άλλον :P
hobogoblin: Για το Νότη θα γράψω. Κολλάει και το "Σώμα μου" ως λεζάντα σε πιπεράτη φωτό.
mirandolina: Τι να σχολιάσω. Ασχολίαστο. Πες μου απλά σε ποιο ποστ έγινε. PLEASE.
averel: Γιατί, εγώ είμαι blogger; Πλάκα μου κάνεις; Όσο για την απήχηση του θέματος, εγώ τί να πώ; Κάνω ποστ με κοτζαμ φωτογραφίες από μέρος που πήγα, μαζί με τις εντυπώσεις μου και το διαβάζει το ένα τρίτο από αυτούς που διάβασαν μια παράγραφο η οποία λέει τα- κατ' εμέ- αυτονόητα.
wetex: Άλλο γκέττο και άλλο παρέα. Όσο για το ίδιο λένε και για μας, θεωρώ ότι δεν υπάρχει εμείς και αυτοί. Ή, τουλάχιστον, δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
αφοριστής: Είσαι σε μεγάλα κέφια man. Μ' έφτιαξες πάλι.

5/04/2006 10:43:00 am  
Blogger wetex έγραψε...

nomizo oti i blogosfaira einai gemati apo gketo etsi kai allios

5/04/2006 12:36:00 pm  
Blogger Chaca-Khan έγραψε...

πιθανώς να είμαστε εμείς (10 ατομα) που έχουμε ένα (1) λογαριασμό linkblog ως arxediamedia και πολλές φορές linkblogaroume ο ενας τα posts του άλλου
ειπατε τίποτα?

5/04/2006 05:05:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Και καλά κάνετε chaca. Δεν βρίσκω τίποτα αφύσικο σ' αυτό...

5/04/2006 05:12:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

pascal, δοθεντος του ποιοι σε κανανε λινκμπλογκ σ αυτο το ποστ, αποκλειεται να με μπερδεψουν εμενα και να με καταταξουν στην παρεουλα
εγω κατεβαινω αυτονομη ανενταχτη μια ζωη αλλοστε

5/05/2006 01:26:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

Και όπως είπε και ο μέγιστος: "Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε"

5/05/2006 11:55:00 am  
Blogger Mirandolina έγραψε...

Όχι βρε Τσάκα - αυτό το καταλαβαίνω! Μιλάω για έναν (1) άνθρωπο (αν και γι αυτό δεν είμαι και σίγουρη) που κατασκευάζει περσόνες για να αλληλολινκμπλογκάρεται!

5/05/2006 12:48:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

key em ετσι κανουν οι γοησσες [οπως η μιραντολινα].

ναι,pascal μια ωραια ατμοσφαιρα ειμαστε, δεν ειμαστε?
εδω εχει ατμωδη και εκρηκτικη, μια χαρα τη βρισκω.

5/05/2006 04:20:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Αρχίζει απο ath
Συχναζει σε merm

5/05/2006 09:11:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Ok. Eίναι λοιπόν ο athasvarorixtos και συχνάζει στο mermalobourboutsala. Case closed.

5/06/2006 01:47:00 am  
Blogger Κώστας έγραψε...

wetex said...

to idio kai i dikia mas opos kai to blog tou nikou dimou.....e, kai? mipos kai i parees den einai to idio?




etsi kai ise kainourgios tin exis patisi....

;)

5/10/2006 02:43:00 am  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Ύδρα » | Πρωτομαγκιά » | Δεν πηδάνε τσάμπα στο μπουρδέλο, κ. πρωθυπουργέ » | Suck my Dickens » | BREAKING NEWS: ΠΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ » | O Ioύδας πηδούσε υπέροχα » | Η πόλη μου » | Σαβούρα βιβρ για ανήρ- παρτ ουάν » | Mπήκα στην Ομάδα Έψιλον μαζί με την ψιλικατζού » | Προς όλες τις τσούλες: Φανερωθείτε- ο Αλογοσκούφης... »