Friday, November 3

Όλο το editorial του κ. Τσαγκαρουσιάνου στη Lifo:

Tα νύχια της κότας

Οι συκοφαντίες των ανώνυμων μπλόγκερ δεν έχουν σχέση με την ελευθερία της γνώμης

First things first: απεχθάνομαι τους μπάτσους και τα δικαστήρια. Και το έχω αποδείξει. Γιατί αν δεν, σήμερα θα είχα κάνει περιουσία από τις αγωγές που θα είχα κερδίσει. Έχουν γράψει για μένα χυδαιότητες και συκοφαντίες, δίχως πάτο. Όμως δεν μπορώ να συνταχθώ με τις κλαψομαρίες που εγέρθησαν και σφαδάζουν για τη φίμωση της μπλογκόσφαιρας. Μεταξύ τους, αρκετοί είναι εκείνοι που θρηνούν για τη φίμωση της αλητείας τους. Τους πειράζει που ξαφνικά συνειδητοποιούν ότι, όταν το λαλάς, πρέπει να είσαι έτοιμος και να πληρώσεις.

Εξηγούμαι: Δεν είδα κανέναν μπλόγκερ να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τις δεκάδες αγωγές που υποβάλλονται εναντίον όσων γράφονται στις εφημερίδες. Δεν είναι φίμωση της ελευθερίας του λόγου αυτή, ή είναι μια φίμωση που τη συνηθίσαμε; Ή μήπως τα μπλογκς πρέπει να είναι πιο ελεύθερα από τις εφημερίδες γιατί μπορείς να ποστάρεις την ώρα που αυνανίζεσαι- οπότε έχεις ελαφρυντικά;

Έχω κυνηγηθεί και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Πριν 10 μήνες κατέθεσα στον λογαριασμό της κόρης του Κώστα Λαλιώτη το ποσόν των 105.000 ευρώ, για ένα δημοσίευμα συνεργάτη του «01» στο οποίο υπήρχε μια νύξη για την ερωτική του ζωή. Δέκα χρόνια με κυνηγούσε απηνώς. Έκανε έφεση πάνω στην έφεση, ζήτησε να επαναληφθεί η συζήτηση για να πάρει περισσότερα, τέλος (επειδή δεν είχα περουσιακά στοιχεία) ζήτησε την προσωποκράτησή μου. (Στο μεταξύ, ο ίδιος καταδικάστηκε για συκοφαντία άλλου προσώπου και, προ του κινδύνου άλλης, δεύτερης καταδίκης, ζήτησε συγνώμμη και συμβιβάστηκε με τρεις νεοδημοκράτες βουλευτές που είχε συκοφαντήσει.) Όσο διαρκούσε αυτός ο εφιάλτης, δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοσιογράφος να γράψει μια κουβέντα συμπαράστασης. Ο Λαλιώτης ήταν στην ακμή του, και εγώ πλήρωνα την τρέλα μου. Fair enough. Όταν κουνιέσαι, μπορείς και να πέσεις.

Ευτυχώς, τα χρόνια κύλησαν κι’ εγώ επέζησα. Για να με αναλάβουν οι κοριοί. Των μπλογκς. Αφότου έβγαλα τη Lifo, που μπερδεύτηκε με τη νέα κουλτούρα και πολλούς από τους συνεργάτες της τους βρήκε στα χλωρά ιστολόγια, πέντε έξι μπλόγκερς άρχισαν μια υστερική και πέραν κάθε ορίου ανώνυμη συκοφάντησή μου. Που σιγά σιγά έγινε «επώνυμη». Ο δημοσιογράφος [εδώ αναφέρεται ονοματεπώνυμο δημοσιογράφου και το μέσο στο οποίο εργάζεται, στοιχεία τα οποία προτιμώ να μην αναδημοσιεύσω] με αποκαλούσε τσόκαρο, ρουφιάνο (!), έγραφε εντελώς προσωπικά δεδομένα της σεξουαλικής μου ζωής, διέδιδε ότι οσονούπω η εφημερίδα κλείνει- και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

[Στη συνέχεια ο κ. Τσαγκαρουσιάνος αναφέρεται σε δύο άλλα πρόσωπα, χωρίς τα ονόματά τους και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θεωρεί ότι τον έθιξαν/θίγουν ή συκοφάντησαν/συκοφαντούν μέσα από τα blogs τους. Και σ' αυτή την περίπτωση προτίμησα να παραλείψω τα γραφόμενά του, καθώς μπορούν τα πρόσωπα αυτά να αναγνωριστούν μέσω των περιγραφών, έστω και από ελάχιστους]

Αν δεν είχα νιώσει τη γλύκα στο πετσί μου, θα τους είχα ευχαρίστως ρίξει μια αγωγή- τουλάχιστον για να ησυχάσω. Δεν το έκανα. Όμως νομίζω θα εύρισκα πολλά ελαφρυντικά σε κάποιον που θα αντιδρούσε έτσι. Όταν η κατάσταση εκτροχιάζεται, ο νόμος που ισχύει είναι το «οδόντα αντί οδόντος».

Όχι ότι δεν θα παραμείνει εκτροχιασμένη. Μπορεί ο πάσα ένας να πάει σε ίντερνετ καφέ, να δημιουργήσει σε μισό λεπτό ένα ανώνυμο μπλογκ, και από εκεί να συκοφαντήσει ατιμώρητα όποιον θέλει. Χωρίς να μπορέσει ποτέ κανείς να τον βρει (εκτός κι αν, στο μέλλον, ζητάνε ταυτότητα στα ίντερνετ καφέ- πράγμα που προβλέπω ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει!!!). Η ψηφιακή αναρχία, υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι διασφαλισμένη. Για ένα μεσοδιάστημα, θα δούμε πολλά παρδαλά πράγματα που, όσο πιο παρδαλά είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ξυπνήσουν το Καθυστερημένο Κράτος και την Καθυστερημένη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτό εννούσα όταν πρωτοέγραφα για το φαινόμενο των ανώνυμων μπλογκς στην Ελευθεροτυπία, και κατέληγα: «Ρυθμίστε τα εσωτερικώς, πριν σας τα ρυθμίσουν εξωτερικώς». Διότι η κατάσταση ήταν εμετική από τότε. Όλοι οι πικραμένοι ψυχάκηδες της δημοσιογραφίας διάλεγαν τα μπλογκς για να λύσουν κάτω απ’ τη μπούρκα τους λογαριασμούς τους.

Το πιο ειλικρινές και καίριο σχόλιο το έχει κανει ο pitsirikos στο blog του, με τίτλο «Καθρέφτης». Όλος αυτός ο χαζός καβγάς για φίμωση της μπλογκόσφαιρας γίνεται για το πάπλωμα. Για να μπορούμε να τσακίζουμε ανωνύμως όποιον θέλουμε. Για να μπορούμε να βγάζουμε τα απωθημένα μας εναντίον όποιου μας αποκλείει από τον κόσμο του. Για να γινόμαστε τραμπούκοι, αγεληδόν και ανερυθρίαστα- δίχως να πληρώνουμε τα σπασμένα.

Λυπάμαι, διαφωνώ. Όταν σπας κάτι, πρέπει να σηκώνεις τα κομμάτια του. Εγώ, τα δικά μου τα σήκωσα. Θέλω να μπορώ να ζητήσω τα ρέστα από όσους σπάνε και τα δικά μου. Δυνάμει. Έστω. Όταν τα ένστικτα των ανθρώπων μου δείχνουν τα δόντια τους, αν εγώ δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τα δικά μου, περισσότερο από ποτέ χρειάζομαι νόμους για να επιβιώσω.

Όχι ότι δεν έχω δόντια. Αλλά θέλω να τα χρησιμοποιώ με τρόπο εξυπνότερο.

Γιατί, εν τέλει, οι συκοφάντες (και του δικτύου και των εντύπων) είναι άνθρωποι πικροί, που δρουν πικρά, για πικρές απολαύσεις.

(υπογραφή)

Σ. Τσαγκάρ.

PS1. Δεν έχω καμία άδεια για αναδημοσίευση του κειμένου. Το κάνω μόνο και μόνο γιατί θεωρώ ότι είναι ένα κείμενο που αφορά όσους έχουν ιστολόγια, αλλά δεν έχουν και πρόσβαση στο τεύχος (2-8/11) της Lifo στο οποίο δημοσιεύτηκε.

PS2. Μη με ρωτάτε ποιον/ποιους εννοεί ο κ. Τσαγκαρουσιάνος.

PS3. Οποιαδήποτε συζήτηση γίνει, αν γίνει, ας γίνει παρακαλώ επί της ουσίας των γραφομένων, με όσο το δυνατόν λιγότερους προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Update: Το έχει δημοσιεύσει (μερικώς) και ο jago και έχει προχωρήσει μάλιστα και σε σχολιασμό (κλικ ΕΔΩ)

55 Comments:

Anonymous Anonymous έγραψε...

Α μπράβο που το έγραψες ολόκληρο. Εγώ είχα να κάνω και πολύ σχόλιο από κάτω όπως είδες.

11/03/2006 02:42:00 am  
Blogger JustAnotherGoneOff έγραψε...

Άστα να πανε, έχω αγανακτήσει που ο ΜακΜάνους κατέβασε το μπλογκ του.

11/03/2006 03:42:00 am  
Blogger οι σκιές μιλάν έγραψε...

Pas,

καλα έκανες και το ποσταρες γιατι δεν εχουν όλοι πρόσβαση στο κείμενο.

Σχόλια αύριο - αστο να κοιμηθεί πρώτα.

Καληνυχτα

11/03/2006 04:10:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Καλημέρα. Διαβάζω blogs περίπου ένα μήνα και το κάνω γιατί έχω βρει πολλά ενδιαφέροντα κείμενα. Επίσης διαβάζω - για περισσότερο διάστημα - το LIFO, το οποίο σε γενικές γραμμές θεωρώ πολύ καλό έντυπο, ασχέτως αν σε μερικά σημεία του διαφωνώ.Με την ιδιότητα της αναγνώστριας λοιπόν παραθέτω τις απορίες μου:
1η απορία: Παρατηρώ ότι ορισμένοι bloggers έχουν σαφώς επιθετική στάση κατά του Τσαγκαρουσιάνου, του Πιτσιρίκου και ορισμένων άλλων, σπανίως όμως παραθέτουν με σαφήνεια τα επιχειρήματά τους, συνήθως τα αφήνουν να υπονοούνται. Αν αυτά τα υπονοούμενα είναι και ευκόλως εννοούμενα μεταξύ σας, γιατί δεν τα λέτε ανταλλάσσοντας email; Τι νόημα έχει να τα γράφεις σε ένα blog το οποίο διαβάζει ένας τρίτος και δεν καταλαβαίνει τίποτα παρεκτός ότι κάτι πλανάται;
2η απορία: Θεωρείτε ότι ο οποιοσδήποτε Τσαγκαρουσιάνος κλπ ΔΕΝ έχει δικαίωμα να απαντήσει σε αυτά που σαφώς ή ασαφώς του προσάπτετε; Κι αν έχει, με τι τρόπο θα το κάνει; Δεν θα χρησιμοποιήσει και αυτός το μέσο που διαθέτει (το blog του, το έντυπο που εκδίδει κλπ);
3η απορία: Στο editorial του ο Τσαγκαρουσιάνος λέει σαφώς ότι δεν θα κάνει μηνύσεις. Γιατί λοιπόν ο mcmanus κλείνει το blog του; Τι περίμενε να του πει, ναι, παιδί μου, έχεις δίκιο; Αλλά ακόμη κι αν έκανε μήνυση ή οτιδήποτε άλλο, αφού τόσον καιρό στρέφεται κατ' αυτού - δικαίως ή αδίκως δεν το εξετάζω εδώ - δεν πρέπει να είναι σε θέση να τον αντιμετωπίσει;
4η απορία: Επειδή αυτό που έχω καταλάβει ότι κυρίως προσάπτεται είναι η ύπαρξη κάποιου κυκλώματος μεταξύ Τσαγκαρουσιάνου-Πιτσιρίκου-Μαραθιά κλπ, εσείς αν ήσασταν στο χώρο των εκδόσεων και θέλατε κάποιους bloggers, δεν θα διαλέγατε σύμφωνα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις; Δεν θα επιθυμούσατε έναν προσωπικό χαρακτήρα στο έντυπό σας, στις εκδόσεις σας κλπ; Θα σήμαινε αυτό ότι οι υπόλοιποι bloggers που δεν επιλέξατε γράφουν κατώτερης ποιότητας κείμενα, έχουν λιγότερο ενδιαφέρουσες απόψεις κλπ;
5η απορία που με ταλανίζει από 18 χρονών, αλλά απάντηση δεν βρίσκω: Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός σε όλους τους αριστερούς ή έστω εναλλακτικούς χώρους;Δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω μας;
Αυτά. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και το χώρο σας.
Maria Iribarne

11/03/2006 06:46:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

kalhmera

11/03/2006 09:12:00 am  
Blogger Mantalena Parianos έγραψε...

Πω πω...
Ούτε καν θυμίζει το πως έγραφε κάποτε αυτός ο άνθρωπος...
χικ

καλημέρα

11/03/2006 09:29:00 am  
Blogger it is έγραψε...

Νομίζω πως το κύριο είναι το εξής:
Ένα blog έχει στην καλύτερη περίπτωση (και είναι ελάχιστα αυτά...) μερικές εκατοντάδες αναγνώστες... Μια εφημερίδα έχει στη χειρότερη περίπτωση μερικές χιλιάδες....
Ειδικά οι bloggers που είναι κομπλεξικοί και πικρόχολοι επειδή αισθάνονται αδικημένοι (or something) έχουν ένα κοινό ανάλογο με τα συγγενικά τους πρόσωπα και μερικούς φίλους.... κι επειδή η μαμά τους είναι και κάποιας ηλικίας και λογικά δεν μπαίνει στο νετ, ως bloggers δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.....
Αν είμαι σε ένα δωμάτιο με καμιά 20αριά άτομα και βρίσω κάποιον έστω γνωστό Χ, πρέπει να διωχθώ για συκοφαντική δυσφήμιση?
Επίσης νομίζω πως η αυτοκάθαρση και αυτοδιάθεση των blogger μεταξύ τους δουλεύει μια χαρά... Οι μαλάκες δεν έχουν κοινό. οι μαλάκες δεν λαμβάνονται από κανέναν στα σοβαρά (ειδικά οι ανώνυμοι...).
Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί διαβάζετε έντυπα του στυλ LIFO, ή και άλλα παρόμοια από τη στιγμή που σας θεωρώ σοβαρούς ανθρώπους και γι'αυτό ασχολούμε και μαζί σας (σε όλους σας μιλαώ μωρέ μαλάκες....) Αν απλώς σταματήσετε (δε λέω σταματήσουμε γιατί εγώ δεν έχω αρχίσει καν....) να αγοράζετε κίτρινα σκουπίδια, μπορεί, λέω τώρα εγώ, να σταματήσουν να εκδίδονται κίτρινα σκουπίδια και να έχουμε μια βελτίωση της ποιότητας του Τύπου.... (κλείσε kai την TV......)
Όλοι αυτοί στηρίζονται στη μαλακία σας και την "περιέργειά" σας. Από τη στιγμή που τους διαβάζετε, υπάρχουν. Σταματήστε να ασχολείστε και θα σταματήσουν να υπάρχουν.... Δεν είναι ούτε κλισέ ούτε ουτοπικό... Στα χεράκια σας είναι. Αν θέλετε να μαλακίζεστε χρησιμοποιήστε τη δική σας φαντασία.... It works wonders....
Και επαναλαμβάνω κι ας γίνομαι βαρετός.... αν μετά από κάποιο πάρτυ με φίλους όπου έχω κατεβάσει καντήλια για το τάδε δημόσιο πρόσωπο δεχτώ μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση..... θα γελάνε και τα μηχανάκια στην Ευελπίδων..... Ήμαρτον και ήματρον....

11/03/2006 10:05:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

it is: συμφωνώ με αυτά που λες μπορώ να πω πως επαυξάνω επίσης. Εαν και δεν γνωρίζω αυτό το LIFO, πιστεύω πως αυτοί που αντιδρούν στα συκοφαντικά σχόλια ουσιαστικά συκοφαντούν οι ιδιοι τον εαυτό τους γιατί
Ι) και αυτοί που δεν τα ειχαν ακούσει αναγκάζονται οχι απλως να τα μάθουν αλλα να τα εμπεδώσουν
ΙΙ) διοτι μεγαλώσαμε με τις παροιμιες
οπου υπαρχει καπνός...
οποιος εχει τη μύγα....

11/03/2006 10:39:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ο κ. Τσαγκαρουσιάνος είναι επαγγελματίας δημοσιαγράφος και ότι γράφει είναι λογικό να ελέγχεται.Ο μπλόγκερ είναι ανώνυμος και δημοσιεύει το "ημερολόγιο του" στο οποίο θεωρεί ότι μπορεί να γράφει ότι θέλει...

11/03/2006 11:44:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

Προς Ελένη Π:
Αν υπάρχει κάποιο mail που με αφορά και θεωρείτε ότι πρέπει να γνωρίζω κι' εγώ το περιεχόμενό του, μπορείτε να μου το στείλετε.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

11/03/2006 12:03:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Κύριε Pascal σας είχα για γενναίο. Έτσι μοιάζατε. Ή αυτό οφειλόταν στην ανωνυμία; Μάλλον δεν είναι και πολύ ανωνυμία στο τέλος τέλος.

Δια τελευταία φορά σας ερωτώ, εργάζεστε ναι ή όχι στην Ελευθεροτυπία;

11/03/2006 12:11:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

Sexpir xoris na thelo na se pligoso to link pou dineis einai lathos.... gia na doulepsei kala prepei na sviseis to "0127oct" ^^

11/03/2006 12:39:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ελένη π.
σκεφτομαι εδώ και αρκετη ώρα την ουσία του σχολίου σας.Πρώτα απο όλα ας μην κοροιδευόμαστε ειστε ελένη π., όσο και ο pascal είναι pascal.Οπότε ένας ημι-ανώνυμος καταθέτει -καταγγέλει -προειδοποιεί -πληροφορεί έναν άλλο ημι-ανωνυμο.
ας πουμε ,επειδή θέλω να πιστευω πως και οι 2 έχουμε φαντασία και χιουμορ, ας πουμε λοιπόν ως εδώ όλα καλά.
Τώρα σας παρακαλώ να σκεφτείτε και αυτο.
το ιστολόγιο του pascal πρόκειται για μια ευγενή , άμεση και ειλικρινής καταγραφή της ζωής εκεί εξω μέσα απο τα μάτια ενός τριαντάρη.Αυτός ο τριαντάρης λοιπόν γράφει για την αγάπη ,την ζωή ,το σεξ ,την καθημερινότητα γύρω του ,βαθύτερα συναισθηματα μέσα μας ,τις σχέσεις του με το άλλο φύλλο.
Γράφει ακόμα για θέματα πολιτικα που τον προβληματίζουν και θέτει τις απόψεις του .Ακόμα υπογραμμίζει και σχολιάζει ιστορίες και τεκταινόμενα απο την λεγόμενη μπλογκόσφαιρα ,σαν μέλος της.
(και εδω σας προσκαλώ για ένα χαριτωμενο scroll σε όλα τα posts του )
Δηλαδή ΔΕΝ γράφει όπως θα έγραφε ένας δημοσιογράφος σε ένα έντυπο.
Τώρα πείτε μου σας παρακαλώ ,ΠΟΙΟΣ είναι ο λόγος να μάθουμε εμείς οι αναγνώστες που δουλευει ο pascal και γιατί ? ΓΙΑΤΙ ?
Τι αλλάζει ?
εύχομαι να μην σας απαντήσει ο pascal ποτε.Για να συνεχίσουμε να βλεπουμε κομμάτια του εαυτού μας μεσα απο αυτον

11/03/2006 01:07:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

margaritarenia δεν ρώτησα να μαθω τα συναισθηματα σας για τον Pascal. Με χαρά διαπιστώνω πως αυτά είναι βαθιά.

Μπορείτε να βλέπετε όσα κομμάτια του εαυτου σας θέλετε. Με την ευχή μου.

Εγώ άλλο ρώτησα. Και έμαθα. Από εκεί που εργάζεται. Blogger ή πονηρούλης δημοσιογράφος;

Η συνέχεια...

11/03/2006 01:22:00 pm  
Blogger Rodia έγραψε...

Στέκομαι εδώ:

"Δεν είδα κανέναν μπλόγκερ να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για τις δεκάδες αγωγές που υποβάλλονται εναντίον όσων γράφονται στις εφημερίδες."

Αν κατάλαβα καλά, θέλει να υποστηρίζουμε τις εφημερίδες. Σπάνια διαβάζω εφημερίδα. Αγοράζω μια κάθε Κυριακή για το ένθετο με τα διάφορα προγράμματα, λύνω και το σταυρόλεξο. Από συνήθεια και από μια επιθυμία συντήρησης αυτού που λέμε "Τέταρτη εξουσία". Νομίζω ότι οι εφημερίδες είναι ισχυρές, τόσοι μεγάλοι τις στηρίζουν, βιομηχανίες ειδήσεων είναι.

Το να απαιτεί μια εφημερίδα να τη στηρίξει ένας μπλόγγερ, μοιάζει κάπως δυσανάλογο -τουλάχιστον... Εκτός αν έχει δίκιο ένας φίλος μου που λέει...
(το εχω γραψει αλλου τι λεει)

ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

..είμαι αισιόδοξη γιατρέ μου, τι να κάνουμε..

:-)

11/03/2006 01:30:00 pm  
Blogger Αθήναιος έγραψε...

Να ρωτήσω κάτι; Στην αρχή παρέπεμπες στο ποστ το Λαπούτα για σχόλια. Γιατί άλλαξε αυτό;

11/03/2006 01:41:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ελένη π
σας έυχομαι καλή τύχη στις ερευνές σας ,αφου είναι τελικά το ποιο σημαντικό για εσάς
αυτό που ήθελα να πω το είπα
(ααουτς κάποιος πήγε να πατήσει στα συναισθήματα μου.πράγμα πολύ εύκολο ,άλλωστε.μόλις ξεσκόνισα το πέτο μου -απο τη μερια της καρδιάς - και σηκώθηκα)
καλημέρα :)

11/03/2006 01:43:00 pm  
Blogger Αθήναιος έγραψε...

'Επειτα δεν κατάλαβα τί σχέση έχει με το θέμα αν ο Πασκάλ δουλεύει στην Ελευθεροτυπία ή στην Αυριανή.

11/03/2006 01:51:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

Νομίζω πως ο Pascal είναι μεγάλο αγόρι και ξέρει πως να υπερασπιστεί τον εαυτό του όπως και πότε πρέπει να μπει σε μια τέτοια διαδικασία...
Δε χρειάζεται κοτοπουλάκια να τον υπερασπίζονται και σίγουρα δε χρειάζεται να μπει στη διαδικασία επειδή κάποιος νομίζει πως λέγοντας οτί ο Pascal γράφει σε κάποια εφημερίδα, θα αλλάξει κάτι σε σχέση με την ουσία των όσων γράφει ο Pascal...
Δε νομίζω πως έχει χρησιμοποιήσει προς όφελός του το blog ο Pascal, πέραν ενδεχομένως από το να αντλεί μια ικανοποίηση με το να μοιράζετε τις σκέψεις του και να δέχετε σκέψεις άλλων....
Παπαράκια έχουμε, στυλό έχουμε.... u get the point ^^

11/03/2006 02:16:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

Α να μην το ξεχάσω... sexpir μας ζάλισες τα παπάρια με το λινκ μαν.... το πιάσαμε τις πρώτες 10 φορές, μήπως να σταματήσεις να το spamάρεις σα να μην υπάρχει αύριο? Ευχαριστώ...

11/03/2006 02:17:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

Άμα μάθω να βάζω και το "αι" αντί για το "ε" θα είμαι ένας ευτυχισμένος μαλάκας....

11/03/2006 02:18:00 pm  
Blogger suigenerisav έγραψε...

@
Ελένη Π.

Και εσύ τι είσαι δηλ κυρά μου για να χουμε καλό ρώτημα?
"Αγακτισμένος πολίτης" ..?
Το χουμε χάσει εντελώς εδώ μέσα ??
Τι σε κόφτει 'ποιός' είναι 'τι' ?
Μήπως χρειαζομαστε και πιστοποιητικό φρονηματων ?
Δεν καταλαβα..
Αν θελεις να μάθεις κάτι, στείλε ένα μαιηλ στον Pascalη και ρώταν τον.

Τα άλλα είναι εκ του πονηρού-ή μέρος μιας 'διατεταγμένης υπηρεσίας'.
Προχτές ο Ρουσόπουλος, τώρα ο Τσαγκαρουσιάνος>το 'αιτημα'-ανάγκη ελεγχου του αναδυόμενου δημόσιου χώρου..
Προειδοποιητικές βολές για εκφοβισμό σε όσους αναπαραγουν τη συζητηση-οσο για αυτούς που εκτεθηκαν, μαύρο φιδι που τους εφαγε..
Ο Μανιφέστος μας πληροφορησε πως ο Δ. Γαλάνης έχασε τη δουλειά του..

Στα διάλα.
Κήνσορες και θεράποντες.
Ρουφιάνοι του κερατά εδώ μέσα..
Με ασφαλιτικες μεθόδους, φίμωση της όποιας φωνής δε σας πάει, καταγγελία-επίθεση από του άμβωνος της free 'νεας δημοσιογραφίας' σε προσώπατα και περσόνες.

Kαι τα χτυπηματα _κατω από τη μέση_-ανατιθενται καταπως είναι το συνηθειο στους πέριξ κύκλους.
Τσιράκια των εκδοτών-μεγαλοδημοσιογράφων, ως εδώ !!

Και δεν θέλεις να μαθεις ποιά είναι η ΜΟΝΗ 'Ελένη Π.' που ξέρω ...
[Αυτή που απαντώ στο γνωστό ερώτημα: "ποιά Ελένη?".. Η ...]

Μετά λόγου γνώσεως
Suigenerisav

11/03/2006 02:19:00 pm  
Blogger Ιφιμέδεια έγραψε...

Αγαπητέ Pascal,

στη θέση σου θα έσβηνα όλα τα σχόλια της Ελένη Π. Εντελώς άκαιρα, υπογραμμίζουν την ουσία της διαμαρτυρίας για τα τεκταινόμενα.

"Κυρία" Ελένη Π.,

η συμπεριφορά σας είναι αχαρακτήριστη. Χρησιμοποιείτε ρουφιανιές για εκφοβισμό; Ελπίζω να μην το κάνετε δωρεάν. Στην κατοχή οι δοσίλογοι είχαν τουλάχιστον και το κατιτί τους.

11/03/2006 02:36:00 pm  
Blogger kaltsovrako έγραψε...

κ. Pascal, είναι αλήθεια πως έχετε να ξυρισθείτε από τα πρόπερσι και δουλευετε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών;

Παρακαλώ μην υπεκφυγετε στην ερώτηση μου.

Mετά τιμής Α. Χριστόδουλος
(ναι ρε, έχω και εγώ blog!)

11/03/2006 03:07:00 pm  
Blogger kaltsovrako έγραψε...

Ρε sexspir, θα μας μπουζουριάσουν για ταυτοπροσωπεία!

11/03/2006 03:08:00 pm  
Blogger enteka έγραψε...

δεν με νοιάζει πού δουλεύει ο Πασκάλ. good for him. γράφει πολύ καλά όπου και να γράφει
τι μπερδέματα είναι αυτά;
ο καθένας να διαβάζει αυτα που του αρέσουν - εμένα μ' αρέσουν πολλά κι 'αντικρουόμενα'.
τι άγχος!

11/03/2006 03:16:00 pm  
Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

Σιχαμερά πράγματα...

11/03/2006 03:18:00 pm  
Blogger Rodia έγραψε...

Καλά.. είμαι μακριά νυχτωμένη.. και συγγνώμη αν έγραψα ασχετοσύνες στο παραπάνω σχόλιο..
Ούτε τον κ. αυτόν τον ξερω (θα μου πει κανεις ποιος ΑΚΡΙΒΩΣ είναι;) ούτε αυτη την ελένη ξερω, ούτε το έντυπο γνωριζω (να πω την αμαρτια μου, μια φορα το εψαξα αλλα δεν το βρηκα)

Διαβαζοντας προσεκτικα την επιστολη αυτή -αλλά και ΤΗΝ ΑΛΛΗ, που ανέβασε ο καλτσό, ιδίως εκείνη- ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ.

ΦΤΟΥ

Διαφωνώ με το σβήσιμο στα χνάρια που αφήνει ένα τρολ. Χρειάζονται για να θυμόμαστε και να εμπεδώνουμε το στυλ γραφής -τουλάχιστον.

11/03/2006 03:56:00 pm  
Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ Η ΠΟΥΣΤΙΑ

11/03/2006 03:59:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Έσβησα μερικά σχόλια γιατί δεν νομίζω ότι είναι η ώρα να κάνουμε άσχετη κουβεντούλα.
Σε ότι αφορά την κυρία Ελένη, έχω να πω τα εξής: Αφού έψαξε η ίδια και ρώτησε ποιος είμαι και που δουλεύω, νομίζω ότι έχει καλυφθεί πλήρως η "περιέργειά" της.
Εγώ δεν χρειάζεται να τη ρωτήσω πού εργάζεται, φυσικά (ούτε π.χ πόσα κιλά είναι).
Βλέπω ότι μερικοί, από δω κι' από εκεί, ψάχνουν να βρουν ποιος είναι ποιος, τι κρύβεται πίσω από τι και άλλες τέτοιες μπούρδες.
ΔΕΝ εξυπηρετώ κανένα εκδοτικό συμφέρον, ΔΕΝ είμαι σε εντεταλμένη υπηρεσία κατά κανενός. Τέρμα (προς το παρόν).

11/03/2006 04:02:00 pm  
Blogger Εαρινή Συμφωνία έγραψε...

Ορίστε, εγώ δουλεύω σε εφημερίδα και έχω και μπλογκ. Αρα είμαι «και παπάς και ζευγάς». Υπάρχει κανένα πρόβλημα;
Αν ο Pascal δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του είναι δικαίωμά του. Εσείς καλή μου Ελένη Π. τι ζόρι τραβάτε; Θα μας υποδείξετε και πώς να μπλογκάρουμε; Μήπως και τι να γράφουμε;

11/03/2006 04:06:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Ο superman ειναι ο Κλαρκ Κεντ
--
Eυριπας

11/03/2006 04:15:00 pm  
Blogger Γιουτζίν έγραψε...

Την διάβασα κι εγώ την Lifo χτες. Κοίτα, τον άτυπο πόλεμο μεταξύ Τσαγκαρουσιάνου και μπλογκς τον είχα διακρίνει εδώ και καιρό, αλλά αυτό το πράγμα με τις γενικεύσεις και την εμμονή -και από τις δυο πλευρές συχνά- ουκ ολίγες φορές κατάντησε γκροτέσκο.

Το ότι τα μπλογκς αποτελούν συχνά θέμα για τα (πληθυντικός) editorial του, οπωσδήποτε κάτι λέει για το "μέσο" και τα ίδια τα μπλογκς.
Στην έκρηξη -ανάπτυξη των μπλογκς, έχει πιστεύω συντελέσει η ίδια η εφημερίδα του Τ με την συνεχή, εξάλλου τζάμπα (υλικό όπως και το έντυπο) προβολή τους, την δημοσίευση και 'προτάσεις' μπλογκς.
Συνεχείς ήταν οι αναφορές στο φαινόμενο λες και επρόκειτο για την ανακάλυψη του τροχού (εξακολουθώ και έχω τις αμφιβολίες μου ως προς την διάχυση του Ιντερνετ γενικά, αλλά αν μερικούς τους βολεύει να θεωρούν ότι ο κόσμος όλος είμαστε η μπλογκόσφαιρα, ή αυτοί που τρώνε σε συγκεκριμένα μέρη, διαβάζουν συγκεκριμένα περιοδικά, συχνάζουν σε συγκεκριμένα μπαρ, έχουν κάνει συγκεκριμένες σπουδές, φοράνε ίδια σώβρακα ή έχουν ίδια piercing κοκ, δική τους στενοθωριά).

Για να τα πω λίγο πιο λιανά, αν ο Τσαγκαρ θεωρεί ότι η ερημερίδα του πρέπει να αναλώνει σημαντικό μέρος του χρόνου και ΚΥΡΙΩΣ του ύφους της στα μπλογκς, είναι ένα σημαντικό θέμα από μόνο του και ενδείκτης πολλαπλών ζητημάτων.

Η απόλυση όμως του δημοσιογράφου του Βήματος -είναι δεν είναι ο συγκεκριμένος μπλόγκερ, δεν είναι αυτό το θέμα- αποτελεί ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ επίδειξη και άσκηση της εξουσίας του Τσαγκαρ που ως αρχισυντάκτης της Lifo έχει.

Διότι δεν προηγήθηκε καμία νομική διαδικασία, δεν διερευνήθηκε το θέμα, αλλά ήταν αρκετό ένα δημοσίευμα, σε ένα (free press) έντυπο, για να απολυθεί ο εν λόγω δημοσιογράφος.
Και αυτό είναι απαράδεκτο, οπωσδήποτε όχι 'εναλλακτικό' (ωραίος όρος, φορεμένος και βολικός στην ασάφειά του) ή αντιεξουσιαστικό.

11/03/2006 04:40:00 pm  
Blogger allmylife έγραψε...

πόσα κιλά είναι η κ. Ελένη Π.;;;;
(εδώ είναι το θέμα....)
Δημοσιογράφοι σου λέει ο άλλος....

11/03/2006 05:12:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

... και ο Batman είναι Bruce Wayne!

So f***ing what?

Αρκετά πια με των πόλεμο των εκδοτοδημοσιογράφων.

Εγώ γουστάρω να διαβάζω και τον pascal και τον κάθε X pascal.
Δεν μ' ενδιαφέρει το επάγγελμά του, αλλά αυτά που γράφει.


Αϊ σιχτιρ δυο βδομάδες τώρα μια με το blogme μια τους LIFO και δεν ξέρω κι εγώ τι...

(sorry pascal για συχτηρίκια)

11/03/2006 05:21:00 pm  
Blogger Misirlou Oubliez έγραψε...

Αποκαλυπτω που δουλευει ο pascal!

Μαλακα πασχαλη, αμα μου ξαναφερεις τον καπουτσινο μου με κανελα στο αφρογαλο θα βαλω να σε απολυσουν απο το κυλικειο του εκδοτικου συγκροτηματος.

Μαλακα, ε, μαλακα, ουτε ενα καφε της προκοπης δεν κανεις, γι αυτο βγαινουν και μαλακια τα κειμενα μου.

11/03/2006 06:02:00 pm  
Blogger Misirlou Oubliez έγραψε...

Υπογραφη,

ο μεγαλοδημοσιογραφος.

11/03/2006 06:21:00 pm  
Blogger allmylife έγραψε...

άκου τι μούρθε τώρα...
μήπως η κ. Ελένη Π. έχει ονοματεπώνυμο;;;;

11/03/2006 06:35:00 pm  
Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

Κυρία Ελένη Π(ουστοπούλου)

Είναι κοινό μυστικό ότι ο Πασκάλ δουλεύει σαν ζιγκολό πολυτελείας, αν επιθυμείτε τις υπηρεσίες του επιμείνετε λίγο παραπάνω, ανεβάστε λίγο τα αίματα, και θα σάς εξυπηρετήσει ευχαρίστως.

Αν δεν προλαβαίνει αυτός, αναλαμβάνω εγώ (είμαι συνάδελφος)

11/03/2006 07:13:00 pm  
Blogger Χαμένο κορμί Î­Î³ÏÎ±ÏˆÎµ...

Ο ΜΑΚΜΑΝΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ BLOG TOY;;;

ΓΑΜΩ ΤΟ ΞΕΣΤΑΥΡΙ ΣΑΣ... ΛΙΓΟ ΕΛΕΙΨΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ...

Τελικά ποιός είναι ρε παιδιά αυτός ο Τσαγκαρουσιάνος;

Ρε συ πασκάλ, έχεις καμια φώτο του; Δέν έχω τηλεόραση και διαβάζω μόνο 4τροχούς... οπότε αυτό το λαλάκη για τον οποίο έχει βουήξει ο blog-τόπος δέν τον ξέρω...

Απο το όνομά του και μόνο εκνευρίζομαι, το έχω αυτό με μερικούς ανθρώπους: Απο το όνομά τους ή απο τη φάτσα τους εκνευρίζομαι... φαντάζομαι οτι και η φάτσα του το ίδιο θα με εμπνέει.

Συνήθως η αρχική εκτίμηση μου είναι και η σωστή...

Φώτο Please

11/03/2006 08:19:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Καλά, οι μισοί "μπλόγκερ" στην "Ελληνική μπλογκόσφαιρα" τελικώς είναι δημοσιογράφοι που γράφουν ανωνύμως για να ανταλλάσσουν μαχαιρώματα, συκοφαντίες και ρουφιανιές εκ του ασφαλούς, όπως θα ήθελαν να κάνουν επωνύμως από τις εφημερίδες τους, αλλά εκεί δεν τούς παίρνει; (Κι όταν ξεσκεπάζονται οι βρωμιές τους, σκούζουν ότι διώκεται η ελευθερία της έκφρασης; )

Αυτή είναι η "Ελληνική μπλογκόσφαιρα" που θα... σώσει την Δημοκρατία και την Ελλάδα;! Ρε τί γίνεται στον κόσμο!

Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριταί!

Ν' αγιάσει το στόμα του Τσαγκαρουσιάνου!

11/03/2006 09:05:00 pm  
Blogger Summertime έγραψε...

GIOYTZIN>>
"Η απόλυση όμως του δημοσιογράφου του Βήματος -είναι δεν είναι ο συγκεκριμένος μπλόγκερ, δεν είναι αυτό το θέμα- αποτελεί ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ επίδειξη και άσκηση της εξουσίας του Τσαγκαρ που ως αρχισυντάκτης της Lifo έχει"

Ο άνθρωπος δεν είναι αρχισυντάκτης. Είναι εκδότης της ελίτ. Και εκτός από αξιόλογους ανθρώπους, κάνει παρέα και με ανθρώπους της ελίτ, if you know what I mean.

11/04/2006 02:30:00 am  
Blogger 114ΛΕΞΕΙΣ Î­Î³ÏÎ±ÏˆÎµ...

Πρός κυρία Ελένη κλπ

Κυρία Ελένη μας ο κάθε ένας εδώ μέσα υπερασπίζεται τουλάχιστον ένα Nickname και πιστέψτε με δεν είναι εύκολο. Μερικοί μάλιστα υπερασπιζονται το όνομά τους το οποίο εμπιστεύτηκαν σε ανθρώπους που επέλεξαν.
Εσείς τι υπερασπίζεστε αλήθεια;
Πάντως όχι την αλήθεια.

11/04/2006 11:19:00 am  
Blogger 114ΛΕΞΕΙΣ Î­Î³ÏÎ±ÏˆÎµ...

α. κυρα πως σε (Ε)λένε να σου πώ και κατι άλλο καλέ . μη ξεχνάς ότι υπάρχουν και "λογικά" αποτυπώματα.

11/04/2006 11:26:00 am  
Blogger Matron Maya έγραψε...

http://grouni.blogspot.com/2006/11/blog.html

11/04/2006 02:09:00 pm  
Blogger Mantalena Parianos έγραψε...

MAtron Maya>>
προσπάθησα να αφήσω αυτό το comment στο Grouni, but thw system rejected me as if I were a piece of shit.
Το εναπόθέτω λκοιπόν, στα ποδαράκια σας - εδώ.

"ποστάρουμε με το ένα χέρι και με το άλλο αυνανιζόμαστε".

>>Δεν καταλαβαίνω γιατί ο ΣΤ προσδίδει στον αυνανισμό αρνητική έννοια.
Ω, μα δεν ξεύρετε πόσο μα πόσο διαφωνώ με αυτή την οπτική.
:D

11/04/2006 03:02:00 pm  
Blogger Matron Maya έγραψε...

μανταλενα δεν το επιασα το υπονοουμενο μεγαλε! αλλα μαλλον ουτε εσυ!

11/04/2006 06:35:00 pm  
Blogger Mantalena Parianos έγραψε...

Εννοώ ότι ο αυνανισμός για τον οποίο μας μέμφεται ο ΣΤ, δεν είναι κάτι αξιόποινο.
Κανένα υπονούμενο, κοριτσάκι μου!
:)

11/05/2006 03:11:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

(Oρισμένα σχόλια τα έσβησα. Αν αναρωτιέστε γιατί, δείτε το PS3 του ποστ. Ήμουν αρκετά σαφής πιστεύω. Οι όποιες συζητήσεις και κουβεντούλες μεταξύ σας, μπορούν να γίνουν και σε άλλα ποστ μου ή blogs. Αν ΔΕΝ έχετε αντιληφθεί τη σοβαρήτητα του ζητήματος, μην μπαίνετε απλά στον κόπο να σχολιάσετε. ΤΟΣΟ απλό. Συγνώμμη αν αδίκησα κάποιους).

11/05/2006 10:47:00 pm  
Blogger ATHENA έγραψε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΣΚΑΛ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Η ΡΟΔΙΑ,
ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ, ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΒΗΝΟΝΤΙΑ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑΣ

ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΟΥ;)


ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ:)

11/06/2006 03:04:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Ελπίζω αυτό που είδα στο google reader να μην ισχύσει, ναι;

Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)

11/06/2006 10:21:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ, ΓΑΜΟΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.

και αυτό δεν το λέω για κανέναν συγκεκριμένα, το λέω για ΌΛΟΥΣ και για Τσαγκαρουσιάνους και για Μακμάνους και για Πασκάλ και για τους ανώνυμους που σχολιάζουν εδώ μέσα λές και είμαστε σε παράθυρα δελτίων ειδήσεων.

προς πρώτο ανώνυμο: ΑΡΧΙΔΙΑ διαβάζεις μπλόγκς μόνο 1 μήνα. τουλάχιστον 1 χρόνο.
προς ελένη π.: για σένα το είπα αυτό για τα παράθυρα σε δελτία ειδήσεων δηλαδή ιιιιχχχχ με αηδίασε και ο τόνος σου και το comment σου.

11/06/2006 12:27:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Μάλιστα...τώρα λύθηκε το κουβάρι για εμάς που μάθαμε την ύπαρξη των ισοτλογίων,ίσως κι από τα Σαββατιάτικα γραπτά του Τσ.
Αλλά δυστυχώς δε προλάβμε τον McManus.Μα καλά,τόση αξία πια στα ιστολόγια από τον κύριο εκδότη;
Πόσοι μπαινοβγαίνουνε;Δεν έχει την δύναμη,όπως η έκδοση της LIFO,να ανταπεξέρχεται τα σχόλια εναντίον του;

Ήμαρτον,τόση ανασφάλεια!!!

11/07/2006 03:17:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

pascal?eisai megalos paparas..

11/17/2006 07:02:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ο καθεις εχει την δικη του αποψη


www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον με τις πιο τολμηρες σεξουαλικες φαντασιωσεις ever

2/05/2009 02:56:00 pm  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Βλέπω έναν gay στον καθρέφτη του Πιτσιρίκου. Να τρ... » | Mαθητικά βίντεο » | Βόλτα στο πάρκο » | Θα πέσει θάψιμο » | Ο Κόπερφιλντ, ο τηλεβιβλιοπώλης και ο ψευτοερωτευμ... » | The blogme.gr case: » | Aυτολογοκρισία » | E, το μελετούσαμε, το μελετούσαμε, τελικά πλάκωσε ... » | Αργύρης (παρτ τουέλβ) » | Πίνακας »