Thursday, November 2

Βλέπω έναν gay στον καθρέφτη του Πιτσιρίκου. Να τρομάξω;

Kαλώς ή κακώς, τα γραπτά μένουν. Και τα καλά και τα κακά. Το blog του πιτσιρίκου έχει και από τα δύο (περί ορέξεως κολοκυθόπιτα φυσικά). Δεν ήθελα να ασχοληθώ με τα γραφόμενα του διάσημου αυτού blogger, αλλά επειδή αυτό το blog το έχω για να εκφράζομαι ελεύθερα και να μην βρίζω τους φίλους μου και τη γκόμενά μου, λέω να εκτονωθώ. Αλλιώς θα βάλω τη δικιά μου να φτιάξει τρία παστίτσια στη σειρά και δεν γουστάρω καθόλου (κάνω δίαιτα).
Πολύ επαινέθηκε ο πιτσιρίκος για ΑΥΤΟ το ποστ του, με τίτλο «Καθρέφτης». Εκεί λοιπόν, αναφέρει, καταγγέλλοντας μέρος της ελληνικής μπλογκόσφαιρας ότι: «Το μενού περιλαμβάνει ακόμα παντελή έλλειψη σεβασμού προς κάθε κατεύθυνση, απειλές, ατελείωτα βρισίδια, απίστευτες χυδαιότητες, τραγική μιζέρια, ψέματα που αναπαράγονται με την σιγουριά πως αν γραφτούν καμιά διακοσαριά φορές θα θεωρηθούν αλήθεια κτλ κτλ κτλ».
Διαβάζω λοιπόν σε ένα παλιότερο ποστ του, ΕΔΩ, με τίτλο "o πιτσιρίκος και η Athens Voice": «Ο Πιτσιρίκος στα γραφεία της Gay Voice [εννοεί την Athens Voice] (συνοδευόμενος από γυναίκα, ενώ αυτό απαγορεύεται)» και άλλα πολλά. Δεν σας συνιστώ να τα διαβάσετε, θα είναι βαρετά. Πάλι θα πέσει ο αριθμός των επισκέψεων αυτήν την εβδομάδα, ρε γαμώτο…».
Σας συνιστώ να διαβάσετε όλο το παραπάνω ποστ, δεν είναι καθόλου βαρετό. Είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα το βρείτε ούτε χυδαίο, ούτε ρατσιστικό, ούτε υβριστικό, ούτε μίζερο, ούτε κομπλεξικό, ούτε ψευτοτσαμπουκαλίδικο, ούτε ομοφοβικό, ούτε τίποτα.
Απλά σατιρικό. Σωστά;
Σιγά το πράγμα δηλαδή. Το να χρησιμοποιείς άλλωστε τον όρο «gay» στην Ελλάδα για να προσδώσεις αρνητικά χαρακτηριστικά σε κάποιον είναι απολύτως δεκτό.
Σωστά;
Όπως π.χ το να λες πουτανάκι κάθε κοπέλα που φοράει ένα μίνι, ή να λες ότι "τα ήθελε ο κώλος της", σε περίπτωση που καταγγείλει βιασμό. Στην Ελλάδα βρισκόμαστε, άλλωστε.
Κι’ έχουμε τη σάτιρα που μας αξίζει (και που μας αρέσει, βεβαίως- βεβαίως)
Σωστά;

17 Comments:

Blogger angeliki marinou έγραψε...

Αίσχος λέμε. Πώς προσπεράσες το ΠΑΣΟΚ Voice κι έμεινες στο Gay Voice? Οι κεντροαριστεροί είναι πιο εκδηλωτικό target group από τους gay.

Το παλαιό ποστ δεν αναιρεί την αλήθεια του προχθεσινού ποστ του πιτσιρίκου. Αλλωστε στο παλιό μάλλον εμπάθεια προς την εφημερίδα και τις μαλακίες της διέκρινα προσωπικά, παρά προς τους gay.

11/02/2006 04:25:00 pm  
Blogger it is έγραψε...

καθόλου δεν την έχει δει "ο μαμιάς του blogging" επίσης.
Σ'ευχαριστώ..... νοιώθω ανακουφισμένος που δεν είσαι από αυτούς που θεωρούν τη μαλακία κάτι γαμάτο....
Α και έχω μια αποριούλα.... νομίζει πως αυτοί που τον διαβάζουν δεν είναι οι ίδιοι που διαβάζουν όλα αυτά τα lifestyle περιοδικά και τα κουτσομπολίστικα (με μπικουτί στο κεφάλι πάντα, ή κωλόχαρτο από δίπλα)?
Νομίζει πως το humour του και η σάτιρά του είναι έξυπνα και όχι του ίδιου επιπέδου με ανέκδοτο σε πορνοπεριοδικό? (αν και κάποια πορνοπεριοδικά έχουν εκδόσει και καλά ανεκδοτάκια και δε θέλω να τα θίξω...).
Καλά έκανες και τα είπες... εγώ δεν ασχολούμαι πάντως με μαλάκες (καλά όσο μπορώ τουλάχιστον...) έχω πειστεί πως δε μου φτάνουν ούτε 10 ζωές για ν'ασχοληθώ με όλους τους μαλάκες..... Και πάλι καλά έκανες κάποιος έπρεπε να το θέσει έτσι όπως το έθεσες... Όμορφα λιτά και απέριττα....
Για ποιους λέει πως βρίζουν? Δεν έχω δει κανέναν εγώ... αχαχαχαχαχα

11/02/2006 04:31:00 pm  
Blogger Bitch Girl έγραψε...

αυτά έγραψε και μετά πήγε να παραδώσει το άρθρο του για το LIFO αυτής της βδομάδας ;)

11/02/2006 04:38:00 pm  
Blogger vangelakas έγραψε...

Ωραίος! Νομίζω ότι ήγγικεν η ώρα νά γενής* πιτσιρίκος στήν θέση τού πιστσιρίκου (σύκ)


* μέ μόνο τά θετικής χροιάς!

11/02/2006 04:56:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

βλέπεις έναν γκέι στον καθρέφτη κάποιου άλλου; κοιτάς και τον βλέπεις...κάτσε να σκεφτώ...το βρήκα! εσύ είσαι ρε μπουμπούνα!

11/02/2006 05:03:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

βλέπεις έναν γκέι στον καθρέφτη κάποιου άλλου; κοιτάς και τον βλέπεις...κάτσε να σκεφτώ...το βρήκα! εσύ είσαι ρε μπουμπούνα!

11/02/2006 05:04:00 pm  
Blogger Кроткая έγραψε...

σωστά. εγώ Πιτσιρίκο δε διαβάζω, ευτυχώς που υπάρχεις κι εσύ και ενημερώνομαι!

11/02/2006 05:33:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Εμένα θα μου εξηγήσει κανείς αν ο Μακ το έκλεισε πάλι το μαγαζί σε σχέση με το σημερινό editorial του Λάϊφο;

:^(

11/02/2006 05:45:00 pm  
Blogger οι σκιές μιλάν έγραψε...

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει συμβεί σήμερα. Διαβασα για κάτι μηνύσεις του κου Τσαγατουσιάνου (κι οι 3 είναι οι γνωστοί μας blogger Pas-;), μετα το κείμενο εδώ, μετα του Πιτσιρίκου που παραπέμπεις και τώρ βλέπω πως το μπλογκ του Μακ δεν υπάρχει πια...

Ρε, τί γινεται εδώ;
Ε;
Τί γίνετ' εδώ;;;
Άντε τώρα!

11/02/2006 05:50:00 pm  
Blogger οι σκιές μιλάν έγραψε...

Σορρυ κιόλας, αλλά τί 'ν' αυτά τα πράγματα παίδες;

ΤΙ 'Ν' ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ;;;;;;;;;;;;;

Σορρυ μαν, αλλά ειμαι ολιγον έξω κόσμου..

11/02/2006 05:53:00 pm  
Blogger roidis έγραψε...

πασκάλ,
τα σέβη μου.

ο blogger δεν αυτοαποκαλείται ποτέ blogger...

άλλωστε ο όρος έχει αλλάξει γιατί κάποιος που θέλει να εκφραστεί μέσω μιας ιστοσελίδας -περί ιστοσελίδας πρόκειται, μην το ξεχνάμε- θα το κάνει, και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει τώρα πια να ονομάζεται ντε και καλά...blogger! Έτσι ξεκίνησαν όλα, σύμφωνοι. Αλλά τώρα τα πράγματα άλλαξαν, μια εταιρεία που δεν θέλει να πληρώνει webmaster/designer φτιάχνει ένα όμορφο blog και...

ΟΚ?

11/02/2006 09:41:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

το ποιός είναι τι δεν είναι κρυφό. και του χώρου να μην είσαι αν έχεις περπατήσει την Αθήνα κάποια χρόνια παρατηρώντας γύρω σου τη ζωή, το ξέρεις. δεν καταλαβαίνω όμως τι ενδιαφέρει γενικότερα η σεξουαλική σου επιλογή έναν αναγνώστη ως αναγνώστη.
ίσως τον έτρωγε να τον πιάσουνε στο στόμα τους. μάλλον ζούμε σε περίοδο νεοπουριτανισμού hardcore! τι να πω...whatever

11/02/2006 11:16:00 pm  
Blogger mamaloukas έγραψε...

Ρε παιδιά πού είναι ο Μακ; Αν πειράξουν τον Μακ θα πάθω. ξέρει κάποιος νέα σε άλλο μπλογκ; ρίξτε σύρμα.
Πασκάλ και υπόλοιποι καλησπέρα.

11/02/2006 11:29:00 pm  
Blogger Cérulaire έγραψε...

Πολύ σωστή επιχειρηματολογία, Pascal.

Προφανώς, όμως, ο Πιτσιρίκος, έτσι αντιλαμβάνεται την "επιστροφή του ρομαντισμού στη γραφή", κατά την ατάκα του Κούρτοβικ που έχει κοτσάρει κάτω από τον τίτλο του μπλογκ του.

Το "Όξω, ρε!" με το οποίο διαολοστέλνει κάποιους "κάφρους", "σατιρικούς" και "σατιρολόγους" είναι η επιτομή της βαθιά ρομαντικής, ψυχολογημένης και κυρίως αυτοκριτικής στάσης του απέναντι στη γραφή.

Θα τα έγραφα εκεί όλα αυτά, αλλά παρατήρησα ότι το μπλογκ είναι κλειστό για σχόλια. Μόνο μέιλ δέχεται. Προφανώς για να μη χαλάσει ο ρομαντισμός!

11/03/2006 12:51:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

wow

11/03/2006 02:48:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

μου φαίνεται ότι ο πιτσιρίκος δεν είναι και τόσο πιτσιρίκος.σαν ένα μεγάλο χουντοφασιστοπιτσίκαρο(κατά το ποντίκαρος).μπράβο pascal γιατί ξέρεις που ΕΠΙΒΆΛΕΤΑΙ να τα χώσεις και το κάνεις και με τον καλύτερο τρόπο

11/03/2006 05:47:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

O Πιτσιρίκος έχει δίκαιο.

( Eντάξει, άμα θέλετε να χώνετε το κεφάλι στο χώμα, γούστο σας και καπέλο σας...).

O MακMάνους έβριζε πρόστυχα και χυδαία, είχε μονομανίες με κάποιους
(Πιτσιρίκο, Tσαγκαρ. κ.λ.π. που δεν τον ενόχλησαν ποτέ), ζωντανο παράδειγμα ιστολόγου που την έβρισκε χύνοντας χολη.

Kάτι τέτοιοι επιβεβαιώνουν περίτρανα την επιχειρηματολογία
Tσαγκαρουσιάνου, Πιτσιρίκου και όχι μόνο.

Άν αντιμετώπιζε και EΣAΣ με τον ίδιο πρόστυχο, κομπλεξικο και χολερικο τρόπο, θα εξακολουθούσατε να τον ...θαυμάζετε και να ...οργίζεστε
επειδη, αυτοκριτικά φερόμενος και φρονίμως ποιών, έβαλε λουκέτο;

Aναρωτηθείτε: Kάποιος που εντίμως πιστεύει ότι έχει δίκαιο, γιατι το κλείνει το μαγαζι και KPYBETAI; Πού είναι η AΞIOΠPEΠEIA και η στοιχειώδης
ΛEBENTIΆ;

Ή μήπως θέλετε ενα Iντερνετ-Zούγκλα;

Nα βρίζεις δηλαδη και να συκοφαντείς όποιον σου κατέβει, και να είσαι ασύδοτος, διότι διαφορετικα...κινδυνεύει η ελευθερία της γνώμης;

Συγγνώμην, αλλά κάπου έχει χαθεί το μέτρο.

Kαι χαμογελω πικρά, βλέποντας όλους εσας να σπεύδετε να ...συμφωνήσετε ο ένας με τον άλλο, μη και σας χαρακτηρίσει κάποιος ...οπισθοδρομικους.

BAΣIΛHΣ-Λευκωσια.

11/03/2006 10:30:00 pm  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Mαθητικά βίντεο » | Βόλτα στο πάρκο » | Θα πέσει θάψιμο » | Ο Κόπερφιλντ, ο τηλεβιβλιοπώλης και ο ψευτοερωτευμ... » | The blogme.gr case: » | Aυτολογοκρισία » | E, το μελετούσαμε, το μελετούσαμε, τελικά πλάκωσε ... » | Αργύρης (παρτ τουέλβ) » | Πίνακας » | Λάθος εντυπώσεις »