Tuesday, October 31

Θα πέσει θάψιμο

-Tα ‘μαθες;
-Τι να μάθω;
-Πέθανε ο θείος Βρασίδας.
-Πότε ρε;
-Πριν πέντε μήνες.
-Και γιατί μου το λες τώρα;
-Γιατί όταν πέθανε ήταν καλοκαίρι και έκανες διακοπές.
-Α, ωραία. Και τώρα τι θες;
-Να τον θάψουμε μαζί.



PS. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, η σύλληψη του ιδιοκτήτη του blogme.gr έγινε πριν από περίπου 5 μήνες, όμως άγνωστο γιατί δημοσιοποιήθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.
PS2. Διαβάστε επίσης ΕΔΩ σχετικό ποστ του Πετεφρή, ΕΔΩ του old-boy, EΔΩ του macmanus και ΕΔΩ του manifesto.

18 Comments:

Blogger Mantalena Parianos έγραψε...

Με ποιον τα έχεις πάλι;
Με τον Βρασίδα ή με τον συνομιλήτή;...

10/31/2006 05:35:00 pm  
Blogger Dark Angel έγραψε...

xaxaxaxaxa σωστός μαν! Τώρα θα αρχίσει το ανάποδο...

10/31/2006 05:39:00 pm  
Blogger γιώργος έγραψε...

και προσοχή στα χώματα...
μην μας πάρουν ξώφαλτσα...

καλησπέρα...

10/31/2006 05:50:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Αχ Μιχαλάκη μου ένα τίποτα είναι ο άνθρωπος .....τι την ήθελες τη μήνυση Μιχαλάκη μου; ...τη την ήθελες την μήνυση και την έφαγες και έσκασες αχ Μιχαλάκη μου....

10/31/2006 06:02:00 pm  
Blogger Γεωργία έγραψε...

Μπουαχαχα
Το καλύτερο ήταν αυτό.

Απο την αρχή μου είχε καρφωθεί η ιδέα πως είχατε βιαστεί. Βγήκε ένας τύπος απο μια ιστιοσελίδα που δεν την ήξερε σχεδόν κανείς, είπε 5 πράγματα επιγραμματικά ενώ φαινόταν πως έλειπαν άλλα δέκα απο την αρχή, και όλοι ενώθηκαν να κατασπαράξουν όλο τον κόσμο.

Εντάξει, είναι άδικο. Δεν έφταιγε σε τίποτα. Θέλουμε ελευθερία λόγου στο Διαδίκτυο, και ανωνυμία αλλά και επωνυμία.

Αλλά όχι και τέτοιον πανικό. Φαινόταν σαν ο καθένας να ανησυχεί για το δικό του μπλογκ, για τα δικά του γραφτά.Μην πάθει τα ίδια.

Δεν ξέρω, αλλά δεν μου άρεσε ποτέ η "μαζική υστερία" για κανέναν λόγο.


Αν εμένα με "έπιαναν"για κάτι που έγραφα στο μπλογκ και γινόταν η ίδια διαδικασία, μόνο για τον σκληρό με τα mp3s μου θα ανησυχούσα. Τα υπόλοιπα ξέρω και μπορώ να τα υπερασπιστώ μια χαρά, και κανείς δε μπορεί να μου στερήσει την ελευθερία του λόγου.

(Αν και μόνο το γνωστό πρόσωπο Καζαντζίδη έχω θάψει, που δεν μπορεί να μου κάνει μήνυση εκ των πραγμάτων)

Θα μου πεις τα λες αυτά εκ των υστέρων, θα σου πως σωστό και αυτό αλλά έχω δηλώσει πως ποτέ δεν πρόκειται να κάνω ποστ για το τι συμβαίνει στην "μπλογκόσφαιρα" και στο κάτω κάτω ειπώθηκαν τόσα που η δικιά μου η άποψη περισσεύει.

Τούτα

(δε ξέρω τι ακριβώς έγραψα, είμαι στην δουλειά και τώρα αποφάσισαν όλοι να με διακόψουν)

10/31/2006 06:19:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

καλο φιλε.συνεχισε ετσι

11/01/2006 03:25:00 am  
Blogger Bird On A Wire έγραψε...

Στο καλό φίλε
θα σε θυμόμαστε! (Ωχ, συγνώμη μπερδεύτηκα) :P

11/01/2006 04:15:00 am  
Blogger Misirlou Oubliez έγραψε...

Χαχαχαχαχα. Κορυφαιο. Εισαι τελειος.

Αφηνω σχολιο εδω, για ενα κειμενο που ειχες γραψει προ διετιας. Τοτε το μονο που θα περιμενα θα ηταν να σε γνωρισω να παμε για μπυρες εγω και συ και τερμα, τωρα περιμενω να γινω δημοφιλης. Ασε που δεν τραβιεται και η μπυρα με τετοιο καιρο.

Θυμηστε μου -καποιος-,
το "Μεγαλες προσδοκιες", βιβλιο ειναι τελικα ή blog?

11/01/2006 06:55:00 am  
Blogger Misirlou Oubliez έγραψε...

(...Παντως το γεγονος οτι το τοτε κειμενο σου ηταν κορυφαιο δεν αλλαζει.)

11/01/2006 07:03:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΣΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ.

11/01/2006 08:41:00 am  
Blogger it is έγραψε...

κοίτα καλό είναι να μην τρέξουμε από τη μία υστερία στην άλλη... δηλαδή σε πρώτο χρόνο καταδικάσαμε τη σύλληψη, τώρα να καταδικάσουμε τον συλληφθέντα... καλώς ή κακώς μπήκαμε στη λούμπα να τον υποστηρίξουμε αλλά μέσα από αυτό υποστηρίζαμε την πάρτη μας... και την ελευθερία μας να λέμε ό,τι μαλακία μας κατέβει στο κεφάλι. Μη βιαστούμε πάλι... Μπορεί να ήταν και ένα στημένο κόλπο να δούνε πως θα αντιδράσουμε.... Μην αντιδρούμε σαν κοτόπουλα χωρίς κεφάλι...
Πάντως ο θείος Βρασίδας μου θύμισε Φρέντυ Γερμανό.... (άσχετο....)

11/01/2006 09:52:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Το blog σου ισως να ειναι το πρωτο ελληνικο blog με το οποιο εχω ασχοληθεί και θα ηθελα να εκφρασω τα συγχαρητηρια μου. Δεν θα προσπαθησω να ειμαι πρωτοτυπη πεφτοντας ετσι στην πιο διαδεδομενη κοινοτυπια. Θα ειμαι απολυτα κοινοτυπη και ειλικρινης λεγοντας πως ο τροπος γραφης σου με αφησε αναυδη και ιδιαιτερος χαρουμενη που αποδεικνυεις πως ακομη υπαρχουν ανθρωποι που εχουν αποψη και την ικανοτητα του λογου ωστε να την εκφράσουν. θα παρακολουθω τα δημοσιευματα σου.

και εαν αυτο το κειμενο σε ωθησε να καβαλησεις το καλαμι λιγο παραπανω φωναξε με να απολαθσω την πτωση.

11/01/2006 01:48:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

verthere
θα ράψω το comment σας σε σεμεδάκι ε όμορφα σχεδιάκια και μετά θα το κάνω κορνίζα στο καθιστικό να το βλέπουμε κάθε μέρα.
εύγε!

11/01/2006 02:16:00 pm  
Blogger Βαγγέλης Μπέκας έγραψε...

Είδηση ψυγείου δηλαδή;…

11/01/2006 03:30:00 pm  
Blogger angeliki marinou έγραψε...

Να εκφράσω μια αφελή απορία; (νομίζω ότι δε θα έβρισκα καλύτερο μέρος από το blog του pascal και εντελώς εγωιστικά δε θέλω να βάλω κοινωνική/πολιτική/θρησκευτική κλπ χροιά στο δικό μου blog, ώστε να γινόταν εκεί κάποια συζήτηση).

Για ποιό λόγο μας κοινοποιήθηκε καν η σύλληψη του κ. Τσιπρόπουλου (τώρα-πέντε μήνες μετά στα @@ μας); Υπάρχει κάποια Ενωση Bloggers με ΕΠΩΝΥΜΑ μέλη, καταστατικό και γενικά νομική υπόσταση που να μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του; (ίσως να υπάρχει, δεν το γνωρίζω).Τί αποτέλεσμα βγάζουμε με το να ωρυόμαστε συλλήβδην, όλοι κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία, τις ψεύτικες περσόνες; Μήπως είμαστε λεβεντόκοτες, λέω εγώ τώρα.

Και τί΄είναι η περιβόητη πια ελευθερία, που όλοι σκιζόμαστε να την υπερασπιστούμε; Το να είναι κάποιος ανώνυμος (εννοώ όλους που κρύβονται πίσω από nick) και να λέει ό,τι του έρθει στο κεφάλι;
Εχουν γίνει αγώνες για την ελευθερία, και η ελευθερία δεν είναι δικαίωμα, αλλά και καθήκον, καθήκον να ΣΕΒΕΣΑΙ τον άλλον που εκφράζεσαι για εκείνον, καθήκον να υπερασπίζεσαι τις αλήθειες σου ΕΠΩΝΥΜΑ πληρώνοντας το κόστος, να έχεις το θάρρος της γνώμης σου με λίγα λόγια.


Η επωνυμία μας είναι το λιγότερο που οφείλουμε σε κάθε έναν που "βάλλουμε", στον κάθε Λιακό, αλλά ίσως αύριο και στην κάθε Αγγελική, τον κάθε πασκάλ, την κάθε Μανταλένα (αλήθεια, φαντάζεστε την ομορφιά να σας σατυρίζει-λοιδωρεί κάποιος ανώνυμος; αλλά εμείς είμαστε υπεράνω, δε θα καταδεχόμασταν ποτέ να κάνουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, σωστά;)

Το να βγαίνει κάποιος και να λέει ότι του κατέβει δεν είναι και φοβερά έξυπνο, ούτε είναι ελευθερία, είναι θρασυδειλία. Αν το έκανε ΕΠΩΝΥΜΑ, με πλήρη επίγνωση του ότι θα έτρωγε μήνυση (όπως ο Πανούσης και άλλοι)τότε πάσο. Αλλά όχι να κρυβόμαστε πίσω από το οχυρό της ανωνυμίας μας, να λέμε ότι μας κατέβει στη γκλάβα και να λέμε "Μας καταστρατηγούν τα δικαιώματα", μη χέσω δηλαδή. Ολο δικαιώματα είμαστε δηλαδή, ε;

Και δεν καταλαβαίνω γιατί, αφού οι περισσότεροι δημοσιογράφοι είστε, επίδοξοι συγγραφείς (είμαστε), και τέλος πάντων φερέλπιδες, με ανησυχίες κοινωνικές, πολιτικές κλπ, δε γράφουμε επώνυμα, να βγούμε απ΄τις σκιές, φοβάστε το φακέλωμα, μα φακελωμένοι είμαστε ούτως ή άλλως.

Αν υπήρχε ο φόβος ότι κάποιος θα πλήρωνε την "ελευθερία" του λόγου του, ίσως να υπήρχε και σεβασμός και τα σχόλια ήταν περισσότερο to the point και είχαν περισσότερο επίπεδο.

Pascal, σόρυ που σου έκανα το blog my playground, δέχομαι ευχαρίστως αντίποινα.

11/01/2006 04:05:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

mantalena: Φοβάμαι, απλά, ότι κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες. Τίποτα άλλο.

dark: Θα δείξει. Ας περιμένουμε λίγο.

γιώργος: Καλησπέρα.

sykofantis: Καλά, το mp3 που έφτιαξες είναι ΤΕΛΕΙΟ.

γεωργία: Η "υστερία" ήταν τελικά απαραίτητη. Το θέμα, επί της ουσία, παραμένει σοβαρό, άσχετα από τους "άκομψους" χειρισμούς του κ. Τσιπρόπουλου. Χωρίς αυτή την υστερία επίσης, το θέμα δεν θα γινόταν τόσο γνωστό.

bird: Καλώς τον. Νά σαι καλά.

misirlou: Ευχαριστώ. Που να δεις κάτι εκθέσεις μου από το δημοτικό. Σουρεάλ λέμε.

anonymous: Κάτσε ντε. Έχουμε καιρό μπροστά μας. Ας φτάσει πρώτη η υπόθεση στο ακροατήριο να δούμε κι' εμείς με τι σόι πτώμα έχουμε να κάνουμε.

it is: Μην ανησυχείς φίλε μου. Η υπόθεση παραμένει σοβαρή, απλά δεν μπορούσα να μην σχολιάσω αυτή την ηθελημένη(;) παράλειψη από μέρους του κυρίου τσιπρόπουλου να μας πει ότι η σύλληψή του έγινε πριν πέντε μήνες.

vertheros: Ευχαριστώ. Υπάρχουν κι' άλλα blogs να διαβάζετε πάντως. Ρίξτε μια ματιά στα links μου και στο monitor.vrypan.net.

μαργαρίτα: Έχουμε σεμεδάκι;

vita: Ναι ρε συ. Πολύ ψυγείου όμως.

11/01/2006 04:43:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

renton: Όπως έχει αναφέρει ήδη ο κ. Τσιπρόπουλος, του έχει προσφερθεί βοήθεια από bloggers, οι οποίοι είναι δικηγόροι ή τέλος πάντων μπορούν να τον βοηθήσουν με κάποιο τρόπο στο χειρισμό της υπόθεσης. Αυτό είναι σημαντικό.
Το γεγονός είναι ότι με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, ο κ. Τσιπρόπουλος ταλαιπωρήθηκε άδικα. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Επίσης, το θέμα βγήκε προς τα έξω επειδή όλοι εμείς το διαδώσαμε- αλλιώς δεν θα ασχολούταν κανείς. Σε παροτρύνω να ψάξεις για την ερώτηση που έγινε επί του θέματος χθες στον κ. Ρουσόπουλο και την απάντησή του. Περίμενε, την γράφω εδώ:

"But what I can state is that over the last period, we have had to face various bloggers who make any kind of references really untrue statements. In fact, these lies get on television and on other media which are widely followed in my country. So we have a problem with bloggers who spread lies through television ...

και πιο κάτω :

"We have bloggers or "bloggers" in quotation marks, that create false news and disseminate false news".

Για περισσότερα δες στο http://oneiros.gr/blog/2006/10/31/igfopennessblogregulation

Έχουμε λοιπόν μια πολιτεία η οποία όχι μόνο δεν έχει το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για τέτοιες υποθέσεις, αλλά αγγίζει και τα όρια της γελοιότητας (να μην πω μ$#%ας και φάω και καμιά μήνυση).

Το γιατί δεν γράφω επώνυμα το έγραψα σε παλιότερό μου ποστ με τίτλο "Aυτό το κείμενο ταιριάζει σ' εμένα". Ρίξε μια ματιά.

Όσο για τη σάτιρα, η γνώμη μου είναι ότι η σάτιρα πρέπει να διασφαλίζεται νομικά με τον τρόπο που διασφαλίζεται π.χ στις ΗΠΑ (βλέπε υπόθεση larry flint).

Όπως πρέπει επίσης να διασφαλίζεται και το δικαίωμά μας να επιλέγουμε να γράφουμε δικτυακά επώνυμα ή ανώνυμα.

Στην περίπτωση που παρανομήσουμε, οι αρχές έχουν τον τρόπο να βρουν ποιοι είμαστε. Όχι όμως να εκφοβιζόμαστε από πάνω.

Όσο για το επίπεδο που λες, συγνώμμη, αλλά το επίπεδο δεν είναι πάντα το ζητούμενο. Ο Αριστοφάνης ήταν εκπληκτικά αθυρόστομος για την εποχή του, σου θυμίζω.

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου. Καθόλου playground δεν το κανες.

11/01/2006 04:55:00 pm  
Blogger angeliki marinou έγραψε...

Universal Declaration of Human Rights

Article 19.

Everyone has the right to freedom of opinion and expression; this right includes freedom to hold opinions without interference and to seek, receive and impart information and ideas through any media and regardless of frontiers.


ΑΛΛΑ ΚΑΙ

Article 29.
(1) Everyone has duties to the community in which alone the free and full development of his personality is possible.

(2) In the exercise of his rights and freedoms, everyone shall be subject only to such limitations as are determined by law solely for the purpose of securing due recognition and respect for the rights and freedoms of others and of meeting the just requirements of morality, public order and the general welfare in a democratic society.

Πέρα απ΄τη διακύρηξη αυτή, και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ενιαίοι νόμοι περί ελευθερίας του λόγου σε όλα τα κράτη, ακολουθούμε την οδό της λογικής που λέει, επαναλαμβάνω, ότι καλή η ελευθερία, όχι όμως η ασυδοσία, καλό να εκφράζεις τη γνώμη σου, να είσαι όμως προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες της πράξης σου.

Ο Λάρυ Φλυντ και ο Αριστοφάνης και οι θιασάρχες μιας επιθεώρησης διατύπωναν τις γνώμες τους επώνυμα. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα να εκφράζεσαι γνωρίζοντας ότι θα σου γυρίσει μπούμερανγκ λόγω της επωνυμίας σου (αυτό θα πει θάρρος της γνώμης) και εντελώς διαφορετικό να εκτοξεύεις λιβέλλους μέσα στην «ασφάλεια» ότι δε θα σε ανακαλύψει κανείς. Εκτός αυτού, στην πρώτη περίπτωση, η σάτιρα γνωρίζει όρια (του άρθρου 29 «να σέβεσαι τα δικαιώματα, την αξιοπρέπεια του άλλου»), στη δεύτερη είναι ανεξέλεγκτη και γίνεται απροκάλυπτη προσβολή (εκτός αν το να αποκαλύπτεις τον άλλον «βλάκα» με IQ υπό του μηδενός είναι απλή σάτιρα, και μην ξεχνάμε ότι το μπλογκ μένει σε κοινή θέα για πολύ καιρό και ότι η δήλωση περί βλακείας είναι στο user profile, δηλαδή φάτσα-κάρτα / αυτό είναι τώρα εντελώς ανεξάρτητο από το τι αισθήματα-παρορμήσεις προκαλεί κατά τ’άλλα το εν λόγω δημόσιο πρόσωπο).

Που θέλω να καταλήξω. Πρώτον, δεν είμαι δάκτυλος της ΚΥΠ, να ενθαρρύνω τον κόσμο να μπλογκάρει επώνυμα, να πέφτουν τα φακελώματα, αλλά ρε παιδιά, ένας στοιχειώδης ΑΥΤΟέλεγχος πρέπει να υπάρχει, για να μην περάσουμε σε καταστάσεις ελέγχου. Έχετε σκεφτεί τις συνέπειες για το ελληνικό μπλόγκινγκ όταν αυτή η υπόθεση φτάσει δικαστήρια (δεδομένης όπως πολύ σωστά είπες της υπάρχουσας ασχετοσύνης;);

11/02/2006 10:32:00 am  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Ο Κόπερφιλντ, ο τηλεβιβλιοπώλης και ο ψευτοερωτευμ... » | The blogme.gr case: » | Aυτολογοκρισία » | E, το μελετούσαμε, το μελετούσαμε, τελικά πλάκωσε ... » | Αργύρης (παρτ τουέλβ) » | Πίνακας » | Λάθος εντυπώσεις » | Η φεμινίστρια και η μύγα » | Εξαφάνισις » | Επανάσταση στο σπίτι »