Friday, October 6

Παιδεραστής φαντάρος που έγινε μάνα

Η ολλανδική κυβέρνηση δεν νομιμοποίησε καμιά παιδεραστία. Πού το είδατε αυτό γραμμένο; Νομιμοποίησε ένα κόμμα το οποίο στις επιδιώξεις του περιλαμβάνεται και η νομιμοποίηση της σεξουαλικής επαφής μεταξύ ενηλίκων και ανηλίκων από 12 ετών (κάτι το οποίο διώκεται ως παιδεραστία και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου).
Το να λες ότι μια κυβέρνηση νομιμοποιεί κάτι τη στιγμή που απλά νομιμοποιεί ένα κόμμα που επιδιώκει να νομιμοποιηθεί κάτι, είναι σαν να λες ότι ο Μήτσος ο περιπτεράς είναι κουτσομπόλης επειδή πουλιέται στο περίπτερό του το Hello και η Espresso. Oλίγον τι αφελές δηλαδή.

Διάβασα επίσης στο blog της Ροδιάς για την "Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να αντιτεθεί στο Δικαστήριο της Μ. Βρεττανίας που είχε δικάσει την υπόθεση ΥΠΕΡ της εργαζόμενης μητέρας η οποία είχε καταφύγει εκεί διότι λάβαινε 13.000 λίρες το χρόνο ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ από άνδρες συναδέλφους της, λόγω του μειωμένου χρόνου εργασίας της εξαιτίας της φροντίδας των παιδιών της" και ότι "μ’ αυτό τον τρόπο το Ε.Δ δέχεται ότι μια γυναίκα πρέπει να αμείβεται λιγότερο από τον άντρα επειδή γεννά και φροντίζει την οικογένειά της". Λάθος συμπέρασμα – again- και πολύ σωστή κατά τη γνώμη μου η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να αμείβεται το ίδιο με έναν άντρα για την ίδια εργασία. Συμφωνείτε φαντάζομαι. Δεν φαντάζομαι όμως να διαφωνείτε ότι και ο άντρας θα πρέπει να αμείβεται το ίδιο με μια γυναίκα για την ίδια εργασία. Σωστά;
Εκτός κι’ αν θεωρήσουμε ότι η μητρότητα είναι επάγγελμα/ εργασία και θα πρέπει να αμείβεται.
Η μητρότητα μπορεί να ενισχυθεί με πρόσθετες παροχές. Όχι όμως με ίσο μισθό για λιγότερες ώρες εργασίας. Αυτό αποτελεί διάκριση με βάση το φύλο.
Εξάλλου, αν εγώ γίνω πατέρας και πληρώνομαι λιγότερο επειδή δουλεύω λιγότερο γιατί θέλω να βλέπω περισσότερο το παιδί μου και να συμμετέχω περισσότερο στην ανατροφή του θα μου φταίει η πολιτεία;
Και στο κάτω- κάτω, εμένα κανένα κράτος δεν αναπλήρωσε χρηματικά τα δυο χρόνια εκτός επαγγέλματος λόγω της στρατιωτικής μου θητείας. Και ούτε είδα κανέναν να κόπτεται για την προφανέστατη παραβίαση του «όλοι οι έλληνες πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις» στην περίπτωση του στρατού.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα θα αργήσουμε πολύ να εκλέξουμε κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της γυναικείας στρατιωτικής θητείας.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί θυμήθηκα κάτι φάσεις στο στρατό που είχαμε λαλήσει από την αγαμία.
Όχι όλοι.
Το γιατί και πώς όχι όλοι είναι μια άλλη ιστορία. Και έχει τόση σχέση με τα παραπάνω όση σχέση έχουν και οι φωτογραφίες από ανήλικα σε σεξουαλικές περιπτύξεις που πόσταρε ο Πρέζα ΤV στο blog του κατά της παιδεραστίας, με την καταπολέμηση της παιδεραστίας.
Τον ευχαριστώ πολύ που τις κατέβασε.
Και τα κοριτσάκια και αγοράκια των φωτογραφιών τον ευχαριστούν επίσης.
Θα προτιμούσαν βέβαια να μην τις ανεβάσει ποτέ. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία επίσης. Η οποία έχει να κάνει κατά πολύ με το γιατί ο σκοπός δεν αγιάζει πάντα τα μέσα.

update

O φίλτατος manifesto έσπευσε να με διορθώσει και πολύ καλά έκανε. Αναφέρει σ' αυτό του το ποστ: "αγαπητέ πασκάλ η ολλανδική κυβέρνηση δεν νομιμοποίησε τίποτα. Ένα ολλανδικό δικαστήριο στην πόλη της Χάγης (και όχι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όπως γράφουν σε διάφορα blogs ανάμεσα στα οποία και στο Πρεζα TV) έκρινε πως το συγκεκριμένο κόμμα μπορεί να πάρει μέρος στις προσεχείς εκλογές, οπότε η ολλανδική κυβέρνηση σωστά έπραξε και αποδέχτηκε την απόφαση του δικαστηρίου". Κάντε κλικ για να διαβάσετε περισσότερα.
Προτείνω επίσης να διαβάσετε για το θέμα τον mcfly ΕΔΩ.

update 2

Για το θέμα γυναίκα-μητρότητα-εργασία διαβάστε το ποστ του J95 ΕΔΩ και της ψιλικατζούς ΕΔΩ.

Για το θέμα της παιδοφιλίας και της αναγνώρισης του κόμματος των παιδόφιλων στην Ολλανδία, διαβάστε τον netpen EΔΩ

50 Comments:

Anonymous Anonymous έγραψε...

Να αγιάσει το στόμα σου με την κατακλείδα σου. Καλά, πόσοι τρέξανε να εγκαταστήσουν το LimeWire μετά από κείνο το κατάπτυστο ποστ;

Άσε, μου φαίνεται πως θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος των παιδεραστών της Ολλανδίας που θα πάρουν.

Καταφανέστατα, το κατάπτυστο μπλογκ ήταν κλασική περίπτωση έμμεσης διαφήμισης. Μην μπω σε λεπτομέρειες... το εγκατέστησα κι έβγαλα πολλά συμπεράσματα για τον τύπο που το "διαφήμισε". Αποφύγετέ το τό πρόγραμμα, ξέρω τι σας λέω - και δεν έχει άμεση σχέση με την παιδεραστία. Είναι σαν να βάζεις το monitor απέναντι στις χολερικές προσπάθειες νεότευκτων ευρετηρίων που με την αρωγή γνωστών "τραβεστί" της μπλογκόσφαιρας προσπαθούν να κάνουν fishing.

10/06/2006 04:47:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Και είμαι με τους "γαϊδάρους" και τα "μουλάρια", ουχί με τα "λεμόνια".

10/06/2006 04:51:00 am  
Blogger Mantalena Parianos έγραψε...

Στέλνεις και ιούς κατά βούληση, μάγισσα;
Γι' αυτό έχει τρελαθεί το firewall μου;

10/06/2006 09:21:00 am  
Blogger penguin_witch έγραψε...

Για την φοβία απέναντι στο κόμμα παιδεραστών, δεν μπορούσα να συμφωνήσω πιο πολύ. Ειδικά μετα απο τα πρόσφατα συμβάντα στην Αμερική, όπου είδαμε τους αυτόκλητους υπερχριστιανούς "σταυροφόρους υπέρ των παιδιών" να αποπλανούν και να βιάζουν ανήλικα (Μια μικρή λίστα εδω). Μου φαίνεται ότι ορισμένοι ζητούν απαγόρευση της παιδεραστίας επειδή δεν φτάνουν πλέον για όλους τα παιδάκια...

Όσο για την υποτιθέμενη "αδικία" σε βάρος των ανδρών λόγω στρατιωτικής θητείας, έννοια σου, ο έλληνας άνδρας αποζημιώνεται πολλαπλώς. Ειλικρινά, θα πήγαινα στρατό, αν αυτό σήμαινε ότι τα οικογενειακά βάρη θα μοιραζόντουσαν εξίσου στο σπίτι, τα δύο χρόνια που πέρναγα στο στρατό μετρούσαν σαν συντάξιμα και σαν προϋπηρεσία και οι πιθανότητες να πάρω υπεύθυνη θέση εξισωνόντουσαν με αυτές των ανδρών... (Να μη φάμε, θα'χει γλάρο δηλαδή.)
Όσο για το LimeWire, από τη στιγμή που το έχουν στο μάτι οι δισκογραφικές (γι'αυτό και έχει γεμίσει ιούς), εγώ θα έλεγα "φτου και μακριά".

10/06/2006 09:38:00 am  
Blogger lee έγραψε...

Κάποτε παρόμοια σχόλια έκαναν και για τον γάμο ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους. Σκεφτείτε συζήτηση μεταξύ σοβαρών και μορφωμένων ανθρώπων τη δεκαετία του 50 για ενα τετοιο θέμα. Κι ομως σήμερα γινονται νόμιμα κι ωραία. Ισως (για να μην πω σίγουρα) σε 50 χρόνια από τωρα η 12χρονη εγγονή (ενίοτε και εγγονός) σας, να σας γνωρίσει τον 40χρονο εραστή της/του. Με τι κριτήρια φιλτράρουμε την ηθική? Μήπως σιγά σιγά εξαφανίζεται ως έννοια? Είμαστε ετοιμοι γι αυτην την αλλαγη?
Οσον αφορά το άλλο φλέγον θέμα, Αν ζούσαμε σε εναν ειρηνικό κόσμο δεν θα υπήρχε στρατός. Οι γυναίκες όμως θα συνέχιζαν να κάνουν παιδιά. Και πιστέψτε με δεν είναι το ίδιο. Τουλάχιστον στο στρατό ασχολείσαι μονο με αυτό. Και έχεις και πολύ ελεύθερο χρόνο. Η γυναίκα εχει παιδιά, σπίτι, δουλειά, αντρα. Πάμε κόντρα?

10/06/2006 09:57:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Προσωπικά, δεν θέλω κυβέρνηση που είναι υπέρ της γυναικείας στρατιωτικής θητείας. Θέλω κυβέρνηση που θα πετύχει την κατάργηση της αντρικής στρατιωτικής θητείας (με όοοοοολες τις προϋποθέσεις που αυτό συνεπάγεται).

Ένα μικρό οφ-σάϊντ εδώ: τα δύο χρόνια θητεία είναι συντάξιμα. Δεν είναι χρόνια καρριέρας, αλλά είναι συντάξιμα.

Για μένα το μεγάλο πρόβλημα με το εν λόγω κόμμα είναι ότι μου βάζει σκέψεις για προληπτική δικαιοσύνη. Αν κάποιος διατυμπανίζει ότι θα με σκοτώσει, έχω δικαίωμα να του κάνω μήνυση; Λογικά ναι, αν και θα είναι πολύ πιο light οι πιθανές κατηγορίες. Αν όμως κάποιος λέει ότι σκοπεύει στη ζωή του να σκοτώσει ανθρώπους γενικά και όχι συγκεκριμένα; Γιατί αυτό που εισηγούνται (η νομιμοποίηση παιδεραστίας και κτηνοβασίας) είναι εκτός νόμου (και εκτός λογικής IMHO) εφόσον συμβεί ή πάει να συμβεί επί προσωπικού. Στο γενικό πώς μπορείς να εμποδίσεις τέτοια πράγματα χωρίς να πέσεις σε τρύπες φασισμού;

Σκατένια ιστορία.

10/06/2006 10:11:00 am  
Blogger - έγραψε...

Σωστές οι επισημάνσεις σου για το "κόμμα των παιδεραστών", είχα αναφερθεί παλιότερα στο θέμα με ανάλογο σκεπτικό.

Για το θέμα της μητρότητας και των αποδοχών, επιφυλάσσομαι να δω την απόφαση. Πάντως μια έννομη τάξη δεν θα πρέπει ούτε εμμέσως να αποθαρρύνει τη μητρότητα. Μια υποψήφια μητέρα, δηλαδή, δεν θα πρέπει να έρχεται αντιμέτωπη με την προοπτική μείωσης των αποδοχών της, έστω λόγω της (αναγκαστικής) μείωσης των ωρών εργασίας της μετά την τεκνοποιία. Κι αυτό γιατί η μείωση των ωρών εργασίας δεν είναι επιλογή ή καπρίτσιο της αλλά αναγκαιότητα, την οποία θα έπρεπε να καλύπτει το κράτος (όπως καλύπτει πχ την περίοδο ασθένειας). Εξάλλου, μια μητέρα που δουλεύει λιγότερες ώρες και ένας οποιοσδήποτε άλλος εργαζόμενος που δουλεύει λιγότερες ώρες (για άλλο λόγο, που συνεπάγεται αναμφίβολα περικοπή των αποδοχών) δεν τελούν υπό τις ίδιες συνθήκες, καθώς η πρώτη είναι επιφορτισμένη με την ανατροφή ενός παιδιού, προς το συμφέρον και της κοινωνίας γενικότερα.

10/06/2006 10:23:00 am  
Blogger αθεόφοβος έγραψε...

Ενα πολιτικό κόμμα όταν θέτει ωρισμένους στόχους στη πολιτική του σημαίνει ότι αν θα έρθει στη εξουσία θα προσπαθήσει να τους εφαρμόσει.
Αρα με την νομιμοποίηση του αποδεχόμαστε ότι οι στόχοι αυτοί είναι θεμιτοί και εφαρμόσιμοι,άσχετα άν μεγάλο μέρος των πολιτών δεν θα συμφωνεί και θα υπάρχει αντίστοιχα και η πλήρης αντίθεση όλης της Ευρωπαικής κοινότητας.
Τότε γιατί υπάρχουν απαγορεύσεις για την δημιουργία ναζιστικών κομμάτων;
Το παραδειγμα με τον περιπτερά είναι ατυχές γιατί άλλο είναι να επιδιώκεις πολιτικά κάτι όπως το κόμμα και άλλο να διακινείς όπως το περίπτερο βιβλία η περιοδικά με ιδέες όσο αντιπαθείς η επικίνδυνες να είναι αυτές.

10/06/2006 10:30:00 am  
Blogger - έγραψε...

Εάν "έρθει στην εξουσία" ένα τέτοιο κόμμα θα σημαίνει ότι η πλειοψηφία θεωρεί σωστές και θεμιτές τις αξιολογήσεις και της επιδιώξεις του (επιστημονική φαντασία, σήμερα τουλάχιστον). Οπότε;

Η κατοχή και εμπορία ινδικής κάνναβης είναι αυτή τη στιγμή παράνομη. Θεωρείτε το κίνημα για την αποποινικοποίηση των ελαφρών ναρκωτικών ομοίως παράνομο; Καταλαβαίνω ότι τα μεγέθη δεν είναι ίδια αλλά η συλλογιστική είναι απολύτως η ίδια.

Ναι, θα μπορούσε να υπάρξει ναζιστικής ιδεολογίας κόμμα, αρκεί να μην εξυμνούσε ήδη τελεσθέντα εγκλήματα (πχ τη γενοκτονία των Εβραίων) και να μην παρότρυνε στη διάπραξη νέων (πχ ρατσιστικών εγκλημάτων).

Διάβαζα μια συνέντευξη του αρχηγού του εν λόγω κόμματος. Ήταν φοβερά προσεκτικός να μην πέσει στα πιο πάνω ολισθήματα: να μην εξυμνήσει την παιδεραστία με τα σημερινά νομικά δεδομένα και να μην παροτρύνει στην τέλεσή της.

10/06/2006 10:41:00 am  
Blogger Nada έγραψε...

«Το να λες ότι μια κυβέρνηση νομιμοποιεί κάτι τη στιγμή που απλά νομιμοποιεί ένα κόμμα που επιδιώκει να νομιμοποιηθεί κάτι, είναι σαν να λες ότι ο Μήτσος ο περιπτεράς είναι κουτσομπόλης επειδή πουλιέται στο περίπτερό του το Hello και η Espresso»

Αυτό το σχόλιό σου αγαπητέ pascal αποτελεί το λαμπρότερο παράδειγμα ορθολογισμού. Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη ορθολογιστές και διατηρείται (με νύχια και με δόντια, βέβαια) μια ισορροπία μέσα στη γενικότερη τρέλα.

Όσο για τις διακρίσεις με βάση το φύλο, παρατηρώ τελευταία πως είναι εις βάρος αμφοτέρων φύλων, ανάλογα με το είδος του επαγγέλματος (να 'ξερες πόσα ιδιαίτερα έχασα επειδή οι γονείς ήθελαν αποκλειστικά κοπέλα να διδάσκει στα παιδιά τους, ειδικότερα αν αυτά είναι κορίτσια).

Καλά, το θέμα του στρατού χωράει πολλή συζήτηση - όλως τυχαίως, το πιάσαμε από το angle που το πιάνεις κι εσύ με ένα φίλο «αξιωματικό καριέρας (όπως ό ίδιος δηλώνει, εγώ πάλι τον αποκαλώ «Μαμ, Κακά και ΝΑΤΟ» το κωλόφιδο, χο χο)» και, φυσικά, επειδή είναι λογικός άνθρωπος, παραδέχτηκε πολλά από αυτά που οι περισσότεροι αξιωματικοί θεωρούν ταμπού και για να τα συζητήσουν μόνο.

Αγαπητέ ορθολογιστή αμπελοφιλόσοφε, keep goin' (που λένε και οι Frumpy).

10/06/2006 11:11:00 am  
Blogger Rodia έγραψε...

Μεταφέρω το τελευταίο σχόλιο στο ποστ όπου αναφέρεσαι:

"Σκέφτομαι πως ίσως οι εταιρείες θέλουν να εξωθήσουν τα πράγματα στο απροχώρητο ώστε να μοιραστεί το κράτος τη "χασούρα" τους από τις "αντιπαραγωγικές" ώρες εργασίας της γυναίκας. Αλλωστε, όταν η γυναίκα απασχολείται με την οικογένεια (παιδιά, σύζυγο, γέροι γονείς, αδέλφια, κλπ αδύναμα μέλη της ευρύτερης οικογένειας) παράγει κοινωνικό έργο και αυτό αρνείται να πληρώσει ο (κάθε) εργοδότης.

Η αλήθεια είναι ότι το επιπλέον της συμβατικής εργασίας έργο το οποίο παράγει η γυναίκα, αφορά το κοινωνικό σύνολο, είναι δλδ προσφορά προς την κοινωνία -ΚΑΙ το κράτος- εφόσον καλύπτει σχετικές ελλείψεις ή απρόβλεπτα.

Παλιά υπήρχε ο Σύλλογος της Ελληνίδας Νοικοκυράς (ή κάπως έτσι, δεν θυμάμαι καλά) ο οποίος διεκδικούσε σύνταξη για τη γυναίκα που έγραφε η ταυτότητά της ως επάγγελμα "οικιακά". Την διεκδίκηση αυτή την κορόιδευαν παλιά ακόμα και γυναίκες, τόσο βαθειά είναι γραμμένη στο γονίδιό μας, φαίνεται, η τάση για ανιδιοτελή προσφορά. Από το σημείο αυτό όμως, μέχρι το σημείο της εκμετάλλευσης, υπάρχει ένα χάος που χρειάζεται γεφύρωμα. Σε ένα κόσμο όπου όλα αποτιμούνται σε χρήμα, πόσο άραγε κοστίζει μια (ανθρώπινη) ζωή..???.."

..συμπληρώνοντας ότι στο ζήτημα "στρατός" το να πηγαίνει κανείς στο άλλο άκρο είναι άστοχο -τουλάχιστον. Η γνώμη μου είναι ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΘΕΣΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.

:-))

10/06/2006 11:30:00 am  
Blogger Кроткая έγραψε...

Τι λες ρε Πασκάλ; Δεν έπαιρνες τρία ολόκληρα ευρώ την ημέρα μισθό όταν ήσουν φαντάρος;

Πέρα από την πλάκα, δε νομίζω πως συγκρίνονται δέκα μήνες θητεία (τόσοι είναι πλέον) με τη γέννηση και την φροντίδα ενός παιδιού, με την οποία κανονικά πρέπει ΚΑΙ οι δύο γονείς να ασχοληθούν, και να παρουν άδεια σχετική χωρίς μείωση του μισθού τους. Επίσης, αν όντως ενδιαφερόμαστε να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα, τέτοια μέτρα και τέτοια αντιμετώπιση του από την δικαιοσύνη, δε βοηθάνε και πολύ. Με παραξενεύει που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πήρε τέτοια απόφαση, διότι για τους δικούς της εργαζόμενους η ΕΕ προσφέρει 6-12 μήνες άδεια μετ'αποδοχών (άδεια μητρότητας και πατρότητας) και άλλα τέτοια προνόμια. Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Άσε που έτσι κι αλλιώς, αυτό που θα έπρεπε να θέλαμε είναι κατάργηση της θητείας (προς τα κει πάει το πράγμα έτσι κι αλλιώς, στις περισσότερες χώρες της ΕΕ έχιε ήδη γίνει) και όχι επιβολή θητείας και στις γυναίκες. Επειδή τραβάνε ζόρι οι άντρες, να το περνάνε και οι γυναίκες; Όχι, να μην το περνάει κανείς!

Όσο για το κόμμα των παιδεραστών, εδώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

@αθεόφοβος: τα ναζιστικά κόμματα δεν απαγορεύονται, γιατί θα ήταν αντιδημοκρατικό. Απαγόρευση κόμματος νοείται ΜΟΝΟΝ αν αυτό στο καταστατικό του προβλέπει ότι αποσκοπεί σητν κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Να σου θυμίσω πως το κόμμα του Χάιντερ στην Αυστρία είχε φτάσει να συμμετέχει και στην Κυβέρνηση, ενώ μιλούσε για άρεια φυλή και διατεινόταν πως στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν υπήρξαν ποτέ. Κι ο Λεπέν στη Γαλλία κόντεψε να γίνει πρόεδρος της χώρας πριν από 4 χρόνια.
Άλλωστε μια δημοκρατία δνε αντιμετωπίζει τις αντιδημοκρατικές παρεκκλίσεις με απαγορεύσεις γιατί αυτό θα την ακύρωνε ως δημοκρατία. Υπάρχουν άλλες δικλείδες ασφαλείας. Και στην τελική, όσο προβοκατόρικο κι αν ακούγεται, ας έχουν ΟΛΟΙ δικαίωμα λόγου και έκφρασης. Κι όποιος κόπτεται για την δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ας κάνει το παν για να τα υπερασπιστεί με τα επιχειρήματα και τις πράξεις του.
Αυτο που θέλω να πω είναι πως, ας κατέβουν στην προεκλογική αρένα οι τύποι, κι αν πάρουν μεγάλα ποσοστά, τότε αυτό είναι ένδειξη κοινωνικού προβλήματος και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Γιατί αν υπάρξει μεγάλη μερίδα του κόσμου που θα ψηφίσει αυτό το κόμμα, το πρόβλημα πια δν είναι η ύπαρξη του κόμματος, αλλά η ύπαρξη και οι απόψεις ΟΛΩΝ εκείνων που το ψήφισαν.

(Πασκάλ είσαι μεγάλος προβοκάτορας!)

10/06/2006 11:36:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

''Δυστυχώς, στην Ελλάδα θα αργήσουμε πολύ να εκλέξουμε κυβέρνηση που θα είναι υπέρ της γυναικείας στρατιωτικής θητείας.''
ανησυχώ αυτό το είπαν περίπου οι παρακάτω με τυχάια σειρά, εσύ , εγώ και ο Μητσοτάκης..... :)
σκέψου όμως ότι αυτό θα φέρει μία άλλη ισότητα....προωθημένη

10/06/2006 11:49:00 am  
Blogger vangelakas έγραψε...

τί έγινε ρέ παιδιά μέ τό limewire?

10/06/2006 11:51:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Όταν λέμε φαντάρος εννοούμε όλα τα "όπλα";

Όσο για τους παιδεραστές...

Η φρίκη του χτες, συνήθεια του σήμερα.

Πάω να ιδρύσω βιοτεχνία ζωνών αγνότητας.

10/06/2006 12:12:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

@krotkaya


980 δρχ. το ΜΗΝΑ επαιρνα εγω το 1997...Ητοι 2,87 ευρω...το μηνα ,να μη ξεχνιομαστε.

10/06/2006 12:13:00 pm  
Blogger Кроткая έγραψε...

@ Λύκος

γράψε λάθος: το ΜΗΝΑ εννοούσα βεβαίως, εκ παραδρομής έγραψα την ημέρα!

δέκα χρόνια μετά δε θα έχουν παρει 13 λεπτά άυξηση;;;

10/06/2006 12:32:00 pm  
Blogger Ιφιμέδεια έγραψε...

Βρε άνθρωπε του Θεού πώς τα χώρεσες όλα αυτά σε ένα ποστ;
Παιδεραστία, πολιτική, εργαζόμενη μητέρα, στρατιωτική θητεία, ηθική στα blogs (συνέχεια προηγουμένου).

Συμφωνώ εν πολλοίς με τους περισσότερους περί παιδεραστίας, αν και οι προσωπικές απόψεις μου είναι πολύ ακραίες. Καλύτερα να μην τις μοιραστώ μαζί σας. Γεγονός είναι ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει εφόσον ως εμπόριο τα φέρνει έτσι χοντρά, όπως δεν αλλάζει τίποτα με τα ναρκωτικά και το trafficking. Το έχει πει και ο Βοσκόπουλος "ας είμαστε ρεαλισταί".

Για το θέμα "γυναίκα, οικογένεια, άνδρας, θητεία": κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης για όλους, κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας και στα δύο φύλλα. Έτσι απλά.

Η άποψή σου περί μισθού (με την οποία συμφωνώ) μου θύμισε λίγο και το θέμα των πολυτέκνων (ναι δεν φτάνουν τα 372 θέματα που θίγεις σε αυτό το ποστ θα τα κάνω 373) που σκούζουν στην κυβέρνηση ότι δεν έχουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και ζητάνε λεφτά. Προσωπικά πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να χαρίζει σε όσους κάνουν 2 παιδιά, τηλεόραση και dvd. Αν γίνει και τρίτο, συνδρομή σε videoclub.

Όσο για ηθική στα bloggaκια, νά'χαμε να λέγαμε.

Παρεμπιπτόντως ευχαριστήθηκα πολύ τη συζήτηση με τα σχόλια όλων των προηγουμένων.

10/06/2006 12:38:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

hey

check your mail

10/06/2006 02:54:00 pm  
Blogger Matron Maya έγραψε...

εγώ θα πω το εξής έχουμε καταλήξει να βλέπουμε τα παιδιά ως οικονομικό όφελος... θα κάνω ακόμα ένα να πάρω αυτοκίνητο, θα κάνω ακόμη ένα να πάρω επίδομα, θα κάνω ακόμη ένα γιατί όλο και κάτι θα κερδίζει...
μετά χάνουμε τον έλεγχο, και δεν μιλάω για επίπεδο ζωής ή οικονομική άνεση αλλά για απροσεξία, "απροσεχία" κλπ που οδηγούν σε φαινόμενα παιδεραστείας ή αν θέλετε και σε οποιαδήποτε μορφή juvenile delinquency...

10/06/2006 03:03:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

jago: δεν ξέρω πόσοι πήγαν να το εγκαταστήσουν το εν λόγω πρόγραμμα. Εγώ κατεβάζω πάντως με torrents. Έμμεση διαφήμιση ε; Δεν το είχα σκεφτεί έτσι να σου πω την αλήθεια.
Το κακό είναι ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι φυσικά και η μοναδική ούτε και η πιο σοβαρή. Στο βωμό του "κοινωνικού αγώνα" υπενθυμίζω ότι είχαμε και κάτι σιβηρίες.
Όσο για το θέμα που θίγεις με την τελευταία παράγραφο του πρώτου σου σχολίου, δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα άλλο να πούμε από αυτά που ειπώθηκαν ήδη.

magica: Ευχαριστώ για την προειδοποίηση.

mantalena: είσαι ολίγον τι εκτός θέματος. Το γνωρίζεις φαντάζομαι. Καλησπέρα.

penguin: "Ειλικρινά, θα πήγαινα στρατό, αν αυτό σήμαινε ότι τα οικογενειακά βάρη θα μοιραζόντουσαν εξίσου στο σπίτι, τα δύο χρόνια που πέρναγα στο στρατό μετρούσαν σαν συντάξιμα και σαν προϋπηρεσία και οι πιθανότητες να πάρω υπεύθυνη θέση εξισωνόντουσαν με αυτές των ανδρών... (Να μη φάμε, θα'χει γλάρο δηλαδή.)"
Αγαπητή μου, δηλαδή το γεγονός ότι οι άντρες πάνε φαντάροι αποτελεί αντίβαρο για το γεγονός ότι οι γυναίκες επωμίζονται περισσότερα βάρη στο σπίτι; Δεν νομίζω ότι στέκει το επιχείρημά σας. Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν ακολουθήσουμε τη λογική σας, να θεσμοθετηθεί και μια πιστοποίηση συνεισφοράς στα οικογενειακά βάρη. Όποιος άντρας συνεισέφερε εξίσου με τη γυναίκα, θα πήγαινε φαντάρος μισούς μήνες και τους άλλους μισούς η γυναίκα του. Καλό μου ακούγεται, ε;
Σε ότι αφορά την εργασία τώρα, έχετε σε μεγάλο βαθμό δίκιο. Ωστόσο τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ραγδαία και θα βελτιωθούν κι' άλλο για τη γυναίκα.

lee: Δεν συνέκρινα τη μητρότητα με το στρατό. Απλά αναφέρθηκα σε μια προφανέστατη και θεσμοθετημένη αδικία και διάκριση εις βάρος των αντρών. Συνταγματικά να το δεις, δεν στέκει το να πάνε μόνο οι άντρες φαντάρεοι.
Χμμ...θες να πάμε κόντρα ε; Ωραία. Πάμε λοιπόν με βάση την ελληνική πραγματικότητα. Φέρε στο μυαλό σου έναν τριαντάρη με μισθό 700 ευρώ και μια τριαντάρα με μισθό 700 ευρώ. Πες ποιος από αυτούς είναι ο περισσότερο "κατακριτέος" από το κοινωνικό σύνολο σήμερα. Ωραία. Το βρήκες. Σκέψου τώρα γιατί.
Σε ό,τι αφορά την ηθική, αυτή αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Αυτό είναι θεμιτό. Αρκεί οι αλλαγές να απορρέουν φυσικά και να μην αποτελούν αποτέλεσμα χειραγώγησης/πλύσης εγκεφάλου.

deadend mind: Εγώ φίλη μου κατηγόρησα. Σε αυτό το ποστ: abelofilosofies.blogspot.com/2006/07/in-mickey-we-trust.html

mpampakis: Κι' εγώ θέλω ειρήνη σε όλο τον κόσμο ρε μπαμπάκη. Δεν πρόκειται να γίνει όμως.
Δεν υπερασπίζομαι σε καμιά περίπτωση το κόμμα των παιδεραστών. Υπερασπίζομαι όμως την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης. Αν το κόμμα αυτό έλεγε ρητά ότι όλα τα μέλη του είναι παιδεραστές ή προτίθενται να γίνουν παιδεραστές, να το συζητήσουμε. Δεν το αναφέρουν όμως, οπότε είναι νομικά καλυμένοι.
Πράγματι, σκατένια ιστορία.

netpen: Δεν έχω δει κι' εγώ την απόφαση. Την ψάχνω όμως.
Το ίση αμοιβή για ίση εργασία δεν χωράει κατά τη γνώμη μου καμιά εξαίρεση. Γι' αυτό και συμφωνώ με την απόφαση του Ε.Ε. Η μητρότητα, επαναλαμβάνω, ΔΕΝ θεωρείται εργασία.
Υπάρχουν άλλοι τρόποι να ενισχυθεί μια μητέρα, όπως π.χ η ύπαρξη δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.

αθεόφοβος: Ο δικαστής είπε επί λέξη: ""The freedom of expression, the freedom of assembly and the freedom of association should be seen as the foundations of the democratic rule of law and the PNVD is also entitled to these freedoms". (PNVD είναι το εν λόγω κόμμα).
Έχουμε λοιπόν από τη μία την απόλυτη δημοκρατία και από την άλλη την προληπτική απαγόρευση για ηθικούς λόγους. Συμφωνώ και με όσο γράφει ο netpen παρακάτω.

Ροδιά: Είμαι καλλιτέχνης. Το πρωί δουλεύω και το απόγευμα- βράδυ ζωγραφίζω. Οι πίνακές μου είναι αξιόλογοι και συνεισφέρω κοινωνικά και πολιτισμικά στην Ελλάδα. Πρέπει να απαιτήσω από το κράτος ή τον εργοδότη μου οποιαδήποτε ευνοική μεταχείριση του μισθού μου; Δεν νομίζω.

krotkaya: Άλλο η πληρωμένη άδεια και άλλο η επέμβαση στο μισθό. Το ένα είναι πρόσθετη παροχή και το άλλο διάκριση και αδικία με βάση το φύλο.
Είπα ότι είμαι υπέρ των παροχών και των διευκολύνσεων.
Όσο για το στρατό, δεν συζητάμε για ζόρι ή όχι. Εκ των πραγμάτων, κάποιοι πρέπει να υπηρετήσουν. Το γιατί αυτοί οι κάποιοι δεν είναι και γυναίκες, ομολογώ ότι δεν το έχω καταλάβει ακόμα. Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα ρητά αναφέρει ότι όλοι έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις. Όλοι.

specialk: Ποιος είπε ότι ο Μητσοτάκης δεν είπε και ορισμένα σωστά πράγματα; (ας θυμηθούμε όλοι τι είχε πει για το θέμα της μακεδονίας και πόσο μέσα έπεσε ο γκαντέμης).

vangelakas: Τίποτα ρε. Έχει μέσα τσόντες με παιδάκια και κολάς και ιό. Κατά τ' άλλα, μια χαρά.

mcfly: Όλα εκτός της αεροπορίας ρε. Εκεί η θητεία είναι πικ-νικ.

ιφιμέδεια: Πράγματι, ωραία κουβέντα.
Η κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης θα γίνει ίσως με τη δημιουργία μισθοφορικού καθαρά στρατού. Δεν το βλέπω να γίνεται τώρα κοντά, αλλά θα γίνει. Αν ηρεμήσουν βέβαια και οι γείτονες- διπλανοί και υπερατλαντικοί.
Ηθική στα blogs? Μα που την είδες εσύ; Της πουτάνας και του πουτάνου γίνεται.

10/06/2006 03:35:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

matron: Υπάρχει και αυτό που λες, αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο διαδεδομένο man.

10/06/2006 03:36:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

nada: Δεν ξέρω αν είμαι ορθολογιστής. Σκεπτικιστής όμως προσπαθώ να είμαι.
Όσο για τις διακρίσεις κατά των αντρών, άστο αυτό το θέμα. Σκέφτομαι να το "πιάσω" κάποτε(είπατε τίποτα για την επαγγελματική ανέλιξη με βάστη τα ωραία βυζιά; α, καλά άκουσα. κάτι έχετε ακούσει).
Έχω γνωρίσει αρκετούς λογικότατους αξιωματικούς στρατού. Και άλλους τόσους βλάκες βέβαια.
Είναι κι' αυτή μια δουλειά και κάποιος πρέπει να την κάνει.

10/06/2006 03:45:00 pm  
Blogger Matron Maya έγραψε...

Την δουλειά μου την ξέρεις pascal! Έλα στον πρώτο μήνα πληρωμής να δεις τι ακούς!!!

10/06/2006 03:46:00 pm  
Blogger toolman έγραψε...

klasika opos sxedon panta simfono me afta pou les agapi mou alla na se po ligo re aderfe?

to post pou anaferesai stis dyo teleftees paragrafous de to xo dei dystyxos, tis foto ennoo, alla nomizo pos to ekane gia na mas deiksei tin mavri alitheia kai simfono pou to ekane. den einai ola omorfa, kalo einai na vlepoume kai tin asximi plevra tou nomismatos. pistevo pos itan kathara gia na evesthitopoiithoume... etsi nomizo diladi...

10/06/2006 04:13:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

toolman: Τα κοριτσάκια και τα αγοράκια των φωτογραφιών τα ρώτησε ρε; Πες μου.
Επίσης, όταν είμαστε υπέρ της προστασίας των δασών δεν βάζουμε φωτιά σε καμιά εικοσαριά δεντράκια για να δείξουμε το πόσο κακό είναι να καις δάση. Ομοίως δεν συνεισφέρουμε στη διάδοση τέτοιων φωτογραφιών, ακριβώς για να την καταπολεμήσουμε.

10/06/2006 04:17:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Κοινωνική ευαισθησία χωρίς στοιχειώδη ανθρωπισμό= μια μαλακία και μισή. ΠΟΣΟ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ;

10/06/2006 04:19:00 pm  
Blogger toolman έγραψε...

re sy pascal katalavaino einai lepto to zitima alla aftoi pou aselgisan pano tous rotisane kanena?
efoson kikloforoun elefthera sto internet einai anapofekto... to thema einai poios ta vgale ekso oxi poios ta postare...
diladi otan esy vlepeis mia foto me ena kammeno dasos thes na pas na kapseis dentra? i thes na stamatisei afto? ektos an eisai trelos, alla ti na ginei, na mi vgoun sti dimosiothta epeidh merikoi einai anomaloi? aftoi pou tha noiastoun thelo na pistevo einai kata poli perissoteroi apo tous trelous.

as simfonisoume sto oti diafonoume....

10/06/2006 04:41:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

συμφωνώ σε όλα. ειδικότερα στο θέμα με την εργαζόμενη μητέρα και την διάκριση των δύο φύλων. νομίζω πως γίνεται αντίθετη διάκριση των δύο φύλων, από τη στιγμή που για να θεωρούμε οτι έχουμε ισότητα πρέπει η γυναίκα να είναι σε καλύτερη μοίρα σε όλους τους τομείς.
ελπίζω να μην θεωρηθώ μισογύνης, αλλά το παράδειγμα του στρατού που ανέφερες είναι χαρακτηριστικό.

10/06/2006 06:08:00 pm  
Blogger αθεόφοβος έγραψε...

pascal
krotkaya
Είναι τελείως διαφορετικό να λέω η να γράφω να μειωθεί το όριο ηλικίας για τίς σχέσεις με παιδιά η να λέω ότι θα πρέπει να ξανανοίξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης.Μπορεί να μην αρέσει στους περισσότερους αλλά είναι δικαιωμά μου να το λέω.
Είναι όμως τελείως διαφορετικό να το βάζω στούς στόχους ένός πολιτικού κόμματος και να υπόσχομαι ότι άν θα έρθω στην εξουσία θα το πραγματοποιήσω.
Προφανώς δεν έχουν βάλει τέτοιο θέμα στους σκοπούς του κόμματος όπως αντίστοιχα τα κόμματα του Χάιντερ και του Λεπέν μπορούν να μιλούν για αρίους αλλά δεν μιλούν ξεκάθαρα για ναζισμό και για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

10/06/2006 08:15:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Δεν θα επεκταθώ τώρα (επιφυλλάσομαι όμως) αλλά θα πω τα εξής: Η μητρότητα δεν είναι χόμπι ούτε υποχρέωση απέναντι στην πολιτεία/κοινωνία. Είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής μας και δεν μπορούμε να υπάρχουμε χωρίς αυτό. Και δεν είμαι με τίποτε φεμινίστρια και άλλες αηδίες για να σε προλάβω. Ήταν πολύ άδικο αυτό που έγραψες γιατί αν θες να ξέρεις δεν είναι και λίγο το λούκι που καλούμαστε να περάσουμε ούτε πολυγουστάρουμε όλη αυτή την ταλαιπωρία αν θες να ξέρεις. Ευτυχώς που υπάρχουν τα πιτσιρίκια και αντισταθμίζεται λιγάκι το ζόρι.

Άστο, για εντελώς προσωπικούς λόγους, έχω στεναχωρεθεί πολύ με αυτό το κομμάτι του κειμένου σου και δεν κάνει (γιατί είσαι γαμάτος άνθρωπος). Επιφυλλάσομαι όμως να το συζητήσουμε στο μέλλον.

10/06/2006 11:37:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

toolman: συμφωνούμε ότι διαφωνούμε λοιπόν

peeping tom: σε βρίσκω λίγο υπερβολικό, δεν είναι σε καλύτερη μοίρα σε όλους τους τομείς. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι είναι σε χειρότερη.

αθεόφοβος: δεν νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλος ο κίνδυνος όπως στην περίπτωση του ναζισμού φίλτατε. θεωρώ μάλιστα ότι θα φάνε μεγάλο μαύρισμα στις εκλογές.

xpsilikatzoy: Δεν υποβαθμίζω το ρόλο της μητέρας. Δεν θεωρώ όμως ότι πρέπει και να ευνοείται μισθολογικά κάποια γυναίκα επειδή είναι μητέρα.
Δεν ξέρω αν είμαι γαμάτος άνθρωπος. Είμαι πάντως αρκετά συζητίσιμος, όταν πρέπει. Λυπάμαι πολύ που σε στενοχώρησα.
Υπόσχομαι να επανορθώσω (δεν ξέρω πώς, θα ρωτήσω και τον καλτσό. σοκολατάκια; λουλούδια; κουκλοθέατρο;)

10/06/2006 11:56:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

οκ οκ. Πέρασε. Το κλείνω εδώ και σου συστήνω να κάνεις αυτήν την συζήτηση με έναν πατέρα. Και μια ευχή : πρόσεχε πολύ τί εύχεσαι (εκτός φυσικά αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις παιδιά). :)

10/07/2006 12:05:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

ΣΙΓΑ ΜΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΓΑΜΑΤΟ DNA. Φιλιά.
Να το συζητήσουμε πάντως το θέμα όσο θες. Ωραία κουβέντα θα είναι και πολύ καλύτερη χωρίς να είσαι πίσω από μια οθόνη.

10/07/2006 12:08:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Το όλο θέμα (και αρκετά εκτενέστερα) ξεκίνησε να συζητιέται εδώ:

http://blog.dontkissthefrog.net/2006/03/20/to2006/

και έγραψα μετά αυτό :

http://xpsilikatzoy.wordpress.com/2006/03/21/0221032006/

αν έχεις όρεξη να διαβάσεις και να καταλάβεις καλύτερα την θέση μου.

Η αλήθεια είναι ότι από κοντά προτιμώ να πούμε πιο ευχάριστα πράγματα όπως π.χ. πόσο γαμάτη είναι η Μαργαρίτα. :P

10/07/2006 12:19:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω (πάει, θα μου της φουσκώσεις τα μυαλά και θα μ' έχει στη σφαλιάρα).
(είναι και δίπλα μου γι' αυτό συμφωνώ τόσο εύκολα).
Φεύγω. Πάω να πλύνω πιάτα. Το εννοώ. Ο ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΗΣ.

10/07/2006 12:26:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ψιτ
κωνσταντίνα.
μη του δίνεις σημασία.
τον τσίμπησε μια σφιγγα σημερα το απόγευμα στο ΚΕΦΑΛΙ!
αλήθεια λέω
πριν έλεγε οτι εχει μουδιάσει τωρα λεει πως τσουζει.
θα ψαξω σε λίγο για το εξογκωμα

10/07/2006 12:30:00 am  
Blogger StFriday έγραψε...

Σχετικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου:

Πολύ φοβάμαι οτι πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση όπου η απόφαση δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που παρουσιάζουν τα (περισσότερα) μέσα.

Η απόφαση αναφέρει οτι είναι νόμιμο η παραπάνω προϋπηρεσία σε μια θέση να αμοίβεται, με το σκεπτικό οτι προϋπηρεσία σημαίνει εμπειρία και παραγωγικότητα. Επίσης αναφέρεται (και το σημείο αυτό θεωρείται νίκη και απο το συνδικάτο της ενάγουσας και απο τους δικηγόρους της) οτι οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν αυτήν την πρακτική παρουσιάζοντας αντιρρήσεις για το αν προϋπηρεσία σε κάποια θέση δικαιολογεί και υψηλότερο μισθό.

Με άλλα λόγια (και όπως το αντιλαμβάνομαι) αν εγώ δουλεύω στον ίδιο εργοδότη για 15 χρόνια σαν πχ. μεταφραστής δικαιούμαι να πληρώνομαι περισσότερο απο κάποια/ον που δουλέυει σε ίδια θέση στον ίδιο εργοδότη πχ 5 χρόνια.

Παραθέτω μερικούς συνδέσμους:

Η (κατα την γνώμη μου) πιο αντικειμενική παρουσίαση της είδησης.

Η είδηση απο το site του συνδικάτου της ενάγουσας.

Δελτίο τύπου από το δικηγορικό της γραφείο.

Η απόφαση βρίσκεται εδώ.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και καλημέρα σας.

10/07/2006 03:35:00 am  
Blogger - έγραψε...

Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι η απόφαση του Δικαστηρίου δεν θα έλεγε όσα της απέδιδαν, γι' αυτό επέμενα να τη δω. Θέλει προσοχή όταν διαχειριζόμαστε και αναπαράγουμε "ειδήσεις". Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση ήταν εποικοδομητική.

Ευχαριστούμε stfriday!

10/08/2006 12:19:00 pm  
Blogger mindstripper έγραψε...

Χαίρε Pascal. Συμφωνώ μαζί σου και θα ήθελα να προσθέσω ότι η λέξη "παιδεραστία" χρησιμοποιείται λανθασμένα από όλους μας. Η λέξη-κλειδί αυτού του κόμματος είναι η λέξη "παιδοφιλία". Η οποία, σύμφωνα με τα λόγια του ενός από τους ιδρυτές του, δεν διακρίνει καν το κόμμα ως ιδεολογία, αλλά μόνο τα πρόσωπα που το απαρτίζουν. Δεν έχουν φτάσει τυχαία στη Βουλή των Ολλανδών οι κύριοι αυτοί.

Κατά τ' άλλα στα σχόλιά σου βρήκα αρκετά links που θα ήθελα να προσθέσω στο χρονικά καθηστερημένο μου ποστ.

Την καλημέρα μου.

10/08/2006 02:18:00 pm  
Blogger Rodia έγραψε...

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως StFriday :-)
Eίναι απαραίτητο να αμφισβητούμε και τα δελτία ειδήσεων, όπως φαίνεται.

10/08/2006 03:08:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

stfriday: Ευχαριστώ πολύ. Πράγματι η απόφαση έχει να κάνει με το αν πρέπει να πληρώνεται κάποιος περισσότερο, με βάση την προυπηρεσία.
Η κυρία που ένιωσε αδικημένη, είχε μεν τα ίδια χρόνια προυπηρεσίας με τους άντρες συναδέλφους της αλλά όχι και τις ίδιες ώρες εργασίας. Κι' αυτό γιατί ήταν γυναίκα και είχε περισσότερες οικογενειακές υποχρεώσεις.
Θα διαβάσω καλύτερα την απόφαση και τα άλλα links που δίνεις και θα κάνω κάποιος καινούριο ποστ.

netpen: Πράγματι, καλή κουβέντα έγινε. Καλησπέρα.

mindstripper: Μάζεψε ό,τι στοιχείο βρεις και κάνε ένα "συνολικό" ποστ. Καλησπέρα και σ' εσένα.

ροδιά: Τι να πεις. Αλήθεια, σε ποιο δελτίο το είδες; Μη μου πεις στην κρατική...

10/08/2006 03:15:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

"Δεν έχουν φτάσει τυχαία στη Βουλή των Ολλανδών οι κύριοι αυτοί."

αν δεν κάνω λάθος αυτοί οι κύριοι (δεν ξέρω γιατί όλο τους λένε κυρίους τη στιγμή που μπορεί να υπάρχουν και κυρίες σε αυτό το κόμμα) δεν έχουν φτάσει σε καμία βουλή

η απόφαση του δικαστηρίου μόλις έκρινε πως μπορούν ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ στις επόμενες εκλογές οπότε το αν θα φτάσουν στην ολλανδική βουλή ή όχι θα κριθεί στις κάλπες

είπαμε επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο καλό θα ήταν να προσέχουμε τι λέμε

10/09/2006 12:20:00 pm  
Blogger mindstripper έγραψε...

Οι ιδρυτές του PNVD είναι 3 κύριοι Mani και σ' αυτούς αναφέρομαι.

Και έχεις απόλυτο δίκιο βέβαια, χρειάζονται 60,000 ψήφους για να μπορέσουν να έχουν λόγο στη Βουλή. Το έθεσα εντελώς λάθος και ζητώ συγγνώμη γι αυτό.

10/09/2006 03:24:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

60.000 ψήφους σε μια χώρα με τον πληθυσμό της ολλανδίας δεν είναι και εύκολο πράγμα

αλλά και να τους μαζέψουν και να πάρουν μια έδρα στο ολλανδικό κοινοβούλιο (εκτός από το ότι θα έχουν φτάσει στην ολλανδική βουλή) δεν βλέπω να καταφέρνουν και πολλά όσον αφορά στη νομιμοποίηση της παιδοφιλίας ή παιδεραστείας ή όπως αλλιώς θέλεις να το ονομάσουμε

ολίγη ψυχραιμία συνιστώ

10/09/2006 05:04:00 pm  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV έγραψε...

This comment has been removed by a blog administrator.

10/11/2006 01:54:00 am  
Blogger ΠΡΕΖΑ TV έγραψε...

Mαλιστα...

Η αληθεια ειναι μια.Υπαρχει σοβαρο προβλημα οσον αφορα το θεμα της παιδεραστιας και της παιδοφιλιας.Μην κλεινεται τα ματια.Διαβαστε πισω απο τις γραμμες και δειτε πισω απο τις εικονες.

Κυκλωματα οργανωμενου εγκληματος δρουν αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα.
Κανεις δεν εκανε λογο για τις μαζικες απαγωγες-εξαφανισεις των παιδιων στα φαναρια...Γιατι αραγε;;;

Καποιους τους πιανουν...
Καποιους αλλους δεν μπορουν ομως ουτε καν να τους αγγιξουν...

ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΦΟΡΑ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ...

Και σε οποιον αρεσει...
Αυτη τη φορα πρεπει να φτασουμε στα ακρα...

Α ναι και οταν οι περισσοτεροι απο εσας ησασταν στις καλοκαιρινες διακοπες σας εγραφα...
http://prezatv.blogspot.com/2006/08/blog-post_05.html#comments

Βεβαια απο τοτε αλλαξαν καποια πραγματα...

10/11/2006 01:59:00 am  
Blogger mafalda έγραψε...

Λίγο ετεροχρονισμένα απαντάω αλλά ήθελα να κάνω ένα σχόλιο στο θέμα για την μειωμένη εργασία της εργαζόμενης μητέρας. Δεν το θέτεις σωστά, δεν πληρώνεται το ίδιο για λιγότερη ώρα εργασίας αλλά δικαιούται να εργαστεί για κάποιο διάστημα λιγότερες ώρες από το κανονικό της ωράριο. Μην βιαστείς να μου πεις δεν είναι γιάννης είναι γιαννάκης! Κατ' αρχάς να σου πω ότι συμφωνώ με το γεγονός ότι η ισότητα πρέπει να είναι αμφίδρομη και όλες οι γυναίκες πρέπει να το δεχτούμε αυτό αν θέλουμε να λεγόμαστε ανξάρτητες και ισότιμες. Στο θέμα μας όμως είσαι λάθος, και αυτό μάλλον επειδή δεν είσαι ενημερωμένος σωστά για το τι ισχύει. Στην πραγματικότητα σε κάθε ζευγάρι που αποκτά παιδί δίνεται η δυνατότητα ο ένας γονιός να "αμοίβεται" με συγκεκριμένο μειωμένο ωράριο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Είθισται ο γονιός αυτός να είναι η μητέρα. Ωστόσο, δικαιούται το μειωμένο αυτό ωράριο να το λάβει ο πατέρας. Αρκεί να προσκομίσει στην εργασία του βεβαίωση από την δουλειά της συζύγου ότι δεν απολαμβάνει του μειωμένου ωραρίου. Κοινώς, πρόκειται για μέτρο που ΜΟΝΟ ο ένας γονιός απολαμβάνει, αλλά το ίδιο το ζευγάρι αποφασίζει ποιος θα είναι αυτός.
Άρα, με συγχωρείς, αλλά διαφωνώ ριζικά με όσα λες χωρίς καν να μπω στη διαδικασία να αντιπαραβάλλω στρατό - μητρότητα.
Just for the record, αφού μιλάμε για ισότητα δεν θα αντιδρούσα αν έπρεπε να πάω στρατό. Αν θα μου άρεσε.. όσο άρεσε και σε εσένα φαντάζομαι!

10/12/2006 12:02:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

mafalda: Δεν μίλησα για τα όσα ισχύουν στην Ελλάδα. Μίλησα για μια συγκεκριμένη δικαστική απόφαση του Ε.Δ.

"δεν πληρώνεται το ίδιο για λιγότερη ώρα εργασίας αλλά δικαιούται να εργαστεί για κάποιο διάστημα λιγότερες ώρες από το κανονικό της ωράριο"
Όχι γιάννη, γιαννάκης :P

10/12/2006 06:50:00 pm  
Blogger mafalda έγραψε...

ναι το ξέρω ότι αναφέρθηκες σε συγκεκριμένη απόφαση, την οποία όμως και σχολίασες και σκέφτηκα να σε πληροφορήσω για το τι ισχύει στην Ελλάδα φυσικά, αφού εδώ ζούμε οι περισσότεροι τουλάχιστον.
Κατά τα άλλα αφού βλέπεις ότι αυτοσαρκάζομαι γιατί δεν το αφήνεις εκεί? Αφού έξυπνο παιδί είσαι, ξέρω πως κατάλαβες τι εννοώ.

10/13/2006 10:42:00 pm  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Αυτό το κείμενο ταιριάζει σ’ εμένα » | Πάμε για Τσίπρα; » | Παγκοσμοιοποίηση είναι: » | Operating the system » | Mεβγάλεεεεεεεε » | ... » | Aναζητήσεις » | Λεζαντοκείμενο » | Cosmosluts Factory » | Ο άνθρωπος που δεν έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους »