Friday, April 28

Πρωτομαγκιά

Νέο ξεκίνημα, νέοι αγώνες. Στους δρόμους σύντροφοι, με ντούρα κοχόνες. Ντουντούκες, συνθήματα, πλακάτ, πανό, σαμπό, βιτρό, μπιστρό. Αξυρισιές, ταγαροκουβαλήματα, μπουγατσοφληναφήματα, ιδεολογία, φιλειρηνισμός, ανατρεπτικότητα. Μάλιστα.
Τί θ’ αλλάξει; Τίποτα και φέτος. Μη μου πείτε ότι είμαι απαισιόδοξος. Ρεαλιστής είμαι. «Με μικρά βήματα θα φτάσουμε στο στόχο», λέει ο ένας. «Μόνο η επανάσταση της εργατιάς μας σώζει», λέει ο άλλος. Συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα και με τους δύο.
Λέω, όμως, και το εξής, κι’ ας παρεξηγηθώ αριστερόθεν: Πόσοι από αυτούς που θα κατέβουν στις πορείες είναι πλήρεις, αυτάρκεις, συγκροτημένοι άνθρωποι αλλά και πολίτες; Πόσοι από αυτούς δεν χρησιμοποιούν απλά αυτή τη μέρα για να δώσουν ένα νόημα στην κατά τ’ άλλα πιο βαρετή και από φωσκολειάδα ζωή τους; Πόσοι από αυτούς δεν πάνε για να γνωρίσουν κάνα έξαλλο γκομενάκι με αμπέχωνο, εφτά φανερά και άλλα τόσα κρυφά piercing;
Και πόσοι από αυτούς δεν πουλάνε απλά μαγκιά σε ένα κράτος που δεν την αγοράζει, σε ένα σύστημα που την έχει προ πολλού εξοβελίσει και σε μια Ευρώπη που ξύνει το μ@#νί της, περιμένοντας δεν ξέρω γω τι; Κύριοι, η μαγκιά, καλώς ή κακώς δεν περνάει. Αν ήξερα τι περνάει, θα σας το έλεγα. Δυστυχώς, μου διαφεύγει.
Καλή γιορτή σε όλους τους εργάτες της αυτοβελτίωσής τους. Σας χαίρομαι. Όσοι κάνετε πορείες, εύχομαι τεράστια προσέλευση και να πορευτείτε εν ειρήνη.

22 Comments:

Blogger dgalanis έγραψε...

ας υποθέσουμε πως είναι πολλοί από αυτούς

τι σημαίνει αυτό?

τι πραγματικά θέλεις να πεις? ότι η πρωτομαγιά είναι μόνο για τους "πλήρεις, αυτάρκεις, συγκροτημένους ανθρώπους και πολίτες";

ότι η πρωταμαγιάα έχει χάσει το νόημά της επειδή πολλοί που πάνε στις πορείες δεν είναι συγκροτημένοι?

δεν καταλαβαίνω πολύ καλά τι θέλεις να πεις

4/28/2006 02:22:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Θέλω να πω ότι πολλοί από αυτούς που πάνε σε πορείες έχουν χαθεί μέσα στην ίδια τους την πολιτικοποίηση και ξέχασαν τον εαυτό τους.

4/28/2006 02:24:00 pm  
Blogger Νicola Beerman έγραψε...

Θα κανω κι εγω επανασταση αυτη τη χρονια...και θα δουλεψω πρωτομαγια.(βγηκε και ριμα χωρις να το θελω)

4/28/2006 02:26:00 pm  
Blogger dgalanis έγραψε...

pascal έχω την εντύπωση πως το πρόβλημα στις μέρες μας δεν είναι η υπερβολική πολιτικοποίηση αλλά η πολιτική απάθεια

4/28/2006 02:49:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

nicola: καλή επανάσταση λοιπόν.
manifesto: Συμφωνώ απόλυτα. Υπάρχει όμως η σωστή πολιτικοποίηση και η λάθος πολιτικοποίηση. Πολλοί πολιτικοποιούνται λανθασμένα, πρώτα για τους ίδιους, μετά για την όποια παράταξή τους και τέλος για την ιδεολογία τους.

4/28/2006 02:52:00 pm  
Blogger Loukas Tsouknidas έγραψε...

Πρωτομαγιά…
του ψεύτικου Εμσή τσάμπα μαγκιά
απεργία…
με άδεια απ’ τη δουλειά
πατέντα δυνατή…
κι ελληνική
σαν το τζατζίκι και το μουσακά
Με μια ντουντούκα στο χέρι
δίνουν μπουνιά στο μαχαίρι
έχουνε γίνει
του εργοδότη το μπεγλέρι
ΑΦΟΡΙΣΤΗΣ…
ποτέ μου συναγωνιστής
μονάχα παρατηρητής
της υποκρισίας σου ο τιμητής
τη Δευτέρα έχεις αγώνα
μα το ξέρεις καλά
από την Τρίτη πάλι
πίπα στα αφεντικά…

4/28/2006 02:58:00 pm  
Blogger Jamella έγραψε...

θα συμφωνησω με τον μανιφεστο και θα το επεκτεινω.
εκτος απο την πολιτικη απαθεια , ειναι κι εκεινο που ξερεις κατα βαθος οτι οι αγωνες δεν δικαιωνονται, δεν εδραιωνονται, απλως εντασσονται στην παραδοχη του συστηματος το οποιο απο κατι τετοια διογκωνεται [δηλ παιχνιδια, παρε δωσε κλπ]
τι δεν εχει πουληθει ως τωρα αφου πλαστικοποιηθηκε?

4/28/2006 04:06:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Κανένας αγώνας δεν είναι, εν τέλει, άκυρος. Γιατί, ακόμα κι' αν δεν τελεσφορεί, κάνει εμάς τους ίδιους πιο δυνατούς.
Δεν χρειάζεται να δικαιωθεί ή να αλλάξει κάτι. Ας είναι απλά αγώνας. Απλά, στον αγώνα μας, πρέπει πρώτα να είμαστε συνεπείς ως προς εμάς τους ίδιους.

4/28/2006 04:11:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

jamella: Υπάρχουν πάρα πολλά που δεν έχουν πουληθεί. Όχι γιατί δεν προσπάθησαν πολύ να τα πουλήσουν, αλλά γιατί δεν πουλιούνται. Πώς μπορεί για παράδειγμα κάποιος να πουλήσει τη φαντασία μου; Πώς μπορεί να πουλήσει την κάβλα μου κάθε φορά που ακούω π.χ Nina Simone; Κατανοώ ότι αυτή η κουβέντα που- ίσως- άνοιξα μ' αυτό το χαζοπόστ είναι τεράστια και δεν μπορεί να γίνει εδώ.

4/28/2006 04:57:00 pm  
Blogger wetex έγραψε...

This comment has been removed by a blog administrator.

4/28/2006 05:25:00 pm  
Blogger wetex έγραψε...

an eixame omos tin idia kavla kai gia ena skopo pou aforouse to sinolo, kai eimastan sinepis oxi mono os pros tis anagkes mas alla kai tis anagkes mas os sinolo, tote isos oi agones aftoi na edrainontan. kai kati allo etsi pou exoun ginei olo isioma katiforo, tin kavla sou Pascal gia ti Nina Simone px, den ksero kanis pos mpori na tin poulisi, mpori omos efkola na tin ekmetallefthi.

4/28/2006 05:35:00 pm  
Blogger Λαμπρούκος έγραψε...

Καλέ τί μας λες; Δηλαδή ο αγώνας που ξεκίνησε εξαιτίας του γκομενακίου με το αμπέχωνο δεν είναι αγώνας. Τι είναι παρακατιανός; Αν ήταν έτσι αγαπημένε μου ο Μάης του 68 θα ήταν ένα ακόμη πικνίκ στη Γαλλική επαρχία. Αγώνας χωρίς ερωτα, δε λογίζεται για αγώνας.
Τάδε έφη (ξέρεις η έφη η ψιλικατζού)!

4/28/2006 05:47:00 pm  
Blogger des έγραψε...

πασκαλ-ά;
Αμα ήτανε ορίτζιναλ θα πέρναγε αλλά πήξαμε στη τζάμπα. κι'αυτή να δείς πως περνάει και τι προσέλευση κι ανταπόκριση εχει. Άσε που το κράτος κάνει κρά για τη τζάμπα μαγκιά.
Κι'αυτή η ρουφιάνα η αυτο-ικανοποίηση ,σόρυ, βελτίωση ήθελα να πω, εχει μπόλικη δουλειά, αρκεί να μην γίνεται με τα μπούνια και θεόστραβος αυτοσκοπός.

Ναι, κάνουμε, ατομικές πανάθεμά τες....αλλά η ατομική ενέργεια καμμιά φορά...

4/29/2006 02:47:00 am  
Blogger ONOMATODOSIA έγραψε...

ti 1 μαη...δεν υπαρχει τιποτε...πανω απο 10 ωρα δε χτυπαμε; δευτερα θα χορτασουμε λιγο υπνο και απο τριτη ξεκιναμε παλι

4/29/2006 11:28:00 am  
Blogger Jamella έγραψε...

pascal, δεν αφορα μαζικους αγωνες με συγκεκριμενους στοχους η φαντασια σου και η καυλα σου με τη νινα σιμον
:-D
αυτα αφορουν τη δικη σου ατομικη προσπαθεια.
να μην τα θυσιασεις για μερικα αλλα, για κατι που σου λενε οτι αξιζει πιο πολυ κλπ...

4/29/2006 12:51:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

11 μήνες χτυπάω 10ωρα αλλά που θα πάει δεν θα έρθει ο Αύγουστος? θα παω στο νησί μαζί με το αυτοκίνητο μου και θα ξεσκάσω. θα γίνω τόσο λιώμα που δεν θα θυμάμαι τίποτα αλλά θα νομίζω ότι έχω περάσει γαμάτα. τι? πορείες? απεργείες? επεισόδια? απεργοί πίνας? αρνητές στράτευσης? δεν ξέρω ρε παιδιά εγώ πιστεύω οτι αυτα είναι χαζομάρες.
Να περνάω καλά θέλω. Και ένα καλό γάμο. Α! και το καινούργιο NOKIA 7384755. ζητάω πολλά?

5/01/2006 04:43:00 am  
Blogger NinaC έγραψε...

μά'στα.....μά'στα....

5/01/2006 07:10:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

de me endiaferei poioi tha einai sth poria.de me endiaferei poioi pystevoyn sthn epanastash.me endiaferei mono th pistevw kai kanw egw.apo mena ksekinane olla kai ekei katalhgoyn.kai oi logokrisies komenes.opows kai oi dikaiologies.

5/02/2006 12:45:00 am  
Blogger Λαμπρούκος έγραψε...

Αυτά είναι όλα πίπες. Εγώ κάθε μέρα γράφω σχόλιο μπας και ξεβρακωθείς και δε γίνεται ποτέ τίποτα! Απάτη Μπουουουουουουουουου!

5/02/2006 08:41:00 am  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Συμφωνω με τον πασκαλ οτι αυτη η κουβεντα ειναι μεγαλη και δεν μπορει να γινει εδω. Μπορει να γινει ομως στο τσιγαρο μετα απο ενα μεγαλο οργιο. Viva la colectiva.

5/02/2006 12:44:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Ααα και ξεχασα... κειμενο χωρις φωτογραφια/τζαμπα αμπελοφιλοσοφια

5/02/2006 12:55:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Θα απαντούσα ξεχωριστά στον καθέναν, αλλά ρε παιδιά αυτό δεν είναι θέμα να συζητηθεί εδώ. Λαμπρούκε, σιγά μη γδυθώ. Ο μαιμουδένιος σου κώλος πάλι φαντάζομαι ότι είναι συνεχώς γυμνός:P
Γκιολέκα, έχεις δίκιο. Ξέμεινα, προσωρινά, από κωλαράκια. Θα επανορθώσω.
morgana: προσοχή το Πάσχα :P

5/02/2006 06:15:00 pm  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Δεν πηδάνε τσάμπα στο μπουρδέλο, κ. πρωθυπουργέ » | Suck my Dickens » | BREAKING NEWS: ΠΑΡΤΗ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ » | O Ioύδας πηδούσε υπέροχα » | Η πόλη μου » | Σαβούρα βιβρ για ανήρ- παρτ ουάν » | Mπήκα στην Ομάδα Έψιλον μαζί με την ψιλικατζού » | Προς όλες τις τσούλες: Φανερωθείτε- ο Αλογοσκούφης... » | Η ιστορία του ανθρώπου σε μισές από 666 λέξεις » | Σας ευχαριστώ που τη βάλατε κύριε Παναγιώτη »