Tuesday, April 4

Μια εκδιδόμενη, ένας εκδιδόμενος και το Έψιλον

Η Λουκία εκδίδεται. Κάνει βίζιτες πολυτελείας. Έχει όλα τα χαρτιά, εξετάζεται κάθε μήνα και πληρώνει τους φόρους της. Κυρία δηλαδή. Έχει πλήρη επίγνωση αυτού που κάνει και δεν παραπονιέται καθόλου για την επιλογή της. Δικιά της είναι η ζωή, έτσι γουστάρει. Δυο φορές κυρία λοιπόν. Κείμενα στο Έψιλον δεν γράφει.
Ο ΧΨΖ εκδίδεται. Έχει όλα τα χαρτιά, κάνει προληπτικό τσεκ απ κάθε χρόνο και πληρώνει τους φόρους του. Κύριος δηλαδή. Έχει πλήρη επίγνωση αυτού που κάνει και δεν παραπονιέται καθόλου για την επιλογή του. Κείμενα στο Έψιλον γράφει.
Την περασμένη Κυριακή είπε να αναφερθεί στους «μπάτσους». «Πόσα παίρνουν και πόσο δέρνουν» ο τίτλος. Στην Ελλάδα, λοιπόν, ο μέσος μπάτσος παίρνει τουλάχιστον 14000 ευρώ και δέρνει τακτικότατα. Στον Καναδά από την άλλη δεν δέρνει καθόλου κ.λ.π κ.λ.π.
Ο Βασίλης είναι μπάτσος. Στην Ελλάδα. Παίρνει πάνω κάτω όσα αναφέρει ο ΧΨΖ. Δεν δέρνει τακτικότατα. Για την ακρίβεια, δεν δέρνει καθόλου. Διαβάζει το «Ε» τακτικά.
Οι γενικεύσεις κύριοι είναι επικίνδυνες. Είναι ρατσιστικές. Και καλά αν διάβαζα ένα τέτοιο λεζαντοκείμενο της πλάκας (για το οποίο ο κύριος θα πληρωθεί τουλάχιστον το μισό μισθό ενός μπάτσου έχοντας κάνει ελάχιστο ρεπορταζ) σε φανζίν. Μιλάμε όμως για έντυπο που το διαβάζει η μισή Ελλάδα.
Επειδή λοιπόν ο ΧΨΖ αναφέρθηκε στους μπάτσους, εγώ λέω να αναφερθώ στους Έλληνες δημοσιογράφους. Γενικεύοντας φυσικά και ρατσιστολογώντας.
Τίτλος: «Έλληνες δημοσιογράφοι- Πόσο τον παίρνουν, πόσο γέρνουν».
Μισθός: Από 9.000 ευρώ το χρόνο για τον πρωτάρη.
Πόσο τον παίρνουν: Οι γυναίκες αρκετά. Είναι μάλιστα τόσο καλές στην πεολειχία, που κάθε φορά που πιπιλάνε με νόημα τη Montblanc στην TV, ιδρώνεις το τηλεκοντρόλ. Οι άντρες που και που, αλλά σίγουρα σε μεγαλύτερο ποσοστό από το 12-13% που αναλογεί στη gay κοινότητα εν Ελλάδι. Για την ακρίβεια, αν είσαι gay, μπορείς να γίνεις άνετα δημοσιογράφος. Αν είσαι δημοσιογράφος, το να γίνεις gay βοηθάει αρκετά στην επαγγελματική σου καταξίωση.
Πόσο γέρνουν: Κάθε φορά που πρέπει να γλύψουν τον προϊστάμενο.
PS. Τους αστυνομικούς δεν τους συμπαθώ ιδιαίτερα. Eπίσης αντιπαθώ βαθύτατα τα ρατσιστάκια τα οποία ενδύονται το μανδύα της ψευτοκουλτουροαριστεράς και επιδίδονται σε λασπόλουτρα. Aυτά είναι πιο επικίνδυνα και ύπουλα από κάθε Χρυσαυγίτη.

9 Comments:

Blogger Μαύρος Γάτος έγραψε...

Γιατί δεν λες τα πράγματα με το όνομά τους;;;

Τα φασιστάκια του Ιού, κύριοι.

¨Εχω από καιρό πάψει να ασχολούμαι μαζί οτυς, αλλά μια που έγινε κουβέντα,

ας δώσουμε έναν ορισμό του "φασίστας".

Μη με πάτε παρακαλώ πίσω στον Μουσολίνι, λέμε για την καθομιλουμένη του 2006.

Για μένα κατ'αρχήν, είναι αυτός που πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, και αρνείται σε όλους τους υπόλοιπους κάθε δικάιωμα να κατέχουν κάποια "εναλλακτική" αλήθεια.

και φυσικά, αυτός ο ΦΑΣΙΣΤΑΡΟΣ, βλέπει τον κόσμο παραμορφωμένο από το πρίσμα της "απόλυτης αλήθειας" του. Και φυσικά, γι'αυτόν, όλοι οι άλλοι είναι "φασίστες".

Να τον χαίρεστε, τον Ιό σας, κύριε Τεγόπουλε, κύριε Φυντανίδη.

Μάλλον τους έχετε προσλάβει σαν επίσημους προβοκάτορες...

Καλημέρα

4/04/2006 12:53:00 pm  
Blogger vatraxokoritso έγραψε...

ουπς!!!

4/04/2006 01:01:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

Σσσστ...μας ακούνε!

4/04/2006 01:55:00 pm  
Blogger averel έγραψε...

Ομολογω πως οταν το διαβασα, στο "Ε" γελασα. Εχεις δικιο ομως. Απλα αυτο το
"Μισθός: Από 9.000 ευρώ το χρόνο για τον πρωτάρη." το κοβω λιγο υπερβολικο. Βγαλε το 9 και την τελεια και για τα πρωτα χρονια, εισαι μεσα.
Και στην "Ε", και στον "Ριζοσπάστη" και φυσικα στον τιμητη της εξουσιας Τράγκα που μιλαει για τη φτωχεια, χτιζοντας βιλα στη Νικαια. Της Γαλλιας.

4/04/2006 06:09:00 pm  
Anonymous Anonymous έγραψε...

ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!!!

4/04/2006 06:27:00 pm  
Blogger NinaC έγραψε...

Οι γενικεύσεις είναι ό,τι πιο φασιστικό.-

4/04/2006 07:05:00 pm  
Blogger artfarted έγραψε...

Οι γενικεύσεις δεν με ενοχλούν καθόλου. Δίνουν την εικόνα του "δάσους". Αν υπάρχουν και κάποια αμόλυντα "δέντρα", απλά να προσέχουν.

Όπως και σε πολλά άλλα επαγγέλματα έτσι και στη δημοσιογραφία υπάρχουν τρία είδη εργαζομένων. Οι σκλάβοι, οι με το ζόρι (όποιο κι αν είναι αυτό) επιβιώνοντες και οι συνηδιτοποιημένα πουλημένοι της κορυφής.

Όσο για τα 9 χιλ ευρώ στον πρωτάρη, αυτό θα είναι φωτεινή εξαίρεση και πιθανολογώ ότι επιτυγχάνεται μόνο με παχύ βύσμα. Που ή το μπίγεις ή σου το μπήγουνε.

4/04/2006 10:46:00 pm  
Blogger pascal έγραψε...

Καλημέρα,
μαύρος γάτος: Γουστάρω όταν τα comments τα χώνουν περισσότερο από το κυρίως post :)
vatraxokoritso: μπαρντόν;
mcfly: yo motherfucker!
reklama: ποιος καλέ;
averel: Όντως ήμουν πολύ γενναιόδωρος με τα 9000. Το συνηθίζω όμως. "Sui generous" βλέπεις...
CD: Συμφωνώ
morgana: Δεν έκρυψα ποτέ ότι έχω μια δόση μαλακίας. Μικρή- μεγάλη δεν ξέρω. Ανάλογα πως το βλέπει κανείς.
artfarted: Τα σχόλια για τον κλάδο μου ήταν- φυσικά- υπερβολικά. Πάντως, το συνάφι και το επάγγελμά μας γενικότερα πάει από το κακό στο χειρότερο...

4/05/2006 10:46:00 am  
Blogger pascal έγραψε...

ευχαριστώ...δημοσιογράφε :P

4/05/2006 06:52:00 pm  

Post a Comment

<< Πάτησέ με

« Κεντρική Σελίδα | Το κλαψομουνίζειν... » | Και οι τοίχοι πονάνε » | Προς κάθε μεζουρολάγνο: » | Tι '68, τι 69 » | Bloggers «αεριστείτε» με τις ευλογίες του James Joyce » | the piano within » | Αερολογίες » | QUIZ: ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ; » | To αγαπημένο μου ρήμα » | Η σύγχρονη Κιβωτός του Νώε... »